Ahoj,
Při servisu motorky jsem si náhodou všiml, že na štítku motorky je uveden výkon 35kw což mě ještě více utvrdilo v mých pochybách. Oslovil jsem tedy Stratos. Ve Stratosu mi řekli, že JIŽ NEJSOU atorizovaný servis, neboť si neprodloužili licenci a některé úkony již nemohou dělat. Dle dostupných informací (nebyl tam dlouhodobě technik co to dělá) by asi uměli navýšit výkon zpět na 55kw. Naštěstí nedaleko od nich je autorizovaný servis Motocentrum Barth. Jejich technik si všiml, že motorka byla dovezena z Francie a již nebylo pochyb. Motorky pro Francii byly z legislativních důvodů všechny omezeny na výkon 35kw. Výkon mi v tomto servisu vrátili na 55kw a už to jede jinak . Jen ten štítek na motorce je zatím v jednání a nevím, zda se vůbec podaří dořešit .
Zásadní rozdíl mezi 35kw a 55kw je samozřejmě v maximální rychlosti a při 55kw má motor nad 5000ot/min znatelný zátah na rozdíl od 35kw kdy se motor roztáčí konzistentně bez znatelné "špičky" výkonu a kroutícího momentu.
Upravil pilotski dne 17.11.2020 12:32
Od ročníku 2017 včetně se to omezuje jen pomocí software, u starších se mění spousta věcí okolo sání (cena snad 20k+ jen materiál). Pokud jde o zápis do technického průkazu, řešil jsem to u snížení z plného výkonu na 35kW a tom to proběhlo takto (předpokládám, že obráceně to bude stejné):
- Značkový servis BMW (Invelt) mi vystavil fakturu, kde bylo napsáno snížení výkonu na 35kW.
- S tím jsem se kontaktoval firmu helpreg (viz www.heplreg.cz) a za uplatu cca 1600,- jsem dostal potvrzení o snížení výkonu na 35kW a hlavně několik údajů do velkého technického průkazu (max rychlost, výkon, hluk atd).
- S tím jsem napochodoval na úřad (oddělění co dělá zmeny v TP, přestavby atd.) a nechal zapsat do velkého TP a nafasoval nové male ORV. Za dva roky to kolečko projdu obraceně.
Upravil seli dne 18.11.2020 09:52