Přesně tak, nedávno se tu řešilo, kde má dvanáctka omezovač rychlosti, já říkám, má ho u každého v hlavě a já mám ještě dvě malé "omezovačky", které na mě čekají doma. Jinak Hicksi, je mi to líto. I já takhle přišel o známého a pořád si říkám, jak málo stačilo, aby tu ještě byl...
Dalsi mrtvy, tentokrat z meho bezprostredniho okoli
Přidané 06.05.2009 23:52
K těm druhům motorky - v drtivý většině případů si R1 apod.nekpupí člověk,kterej by jezdil "rozumně"...
Já takovýho kamaráda zrovna mám ,ale je to vyjímka.
Každopádně to chce s rozumem, někde je 140 v pohodě, ale někde 40 km/h moc ...
Tak jen ať tu nepřibývají další takovéto smutné zprávy...
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Přidané 06.05.2009 23:54
Motocyklista, který narazil v Praze do dopravní značky a posléze do zdi zemřel v nemocnici
PRAHA - Nehoda s tragickými následky se odehrála v sobotu v ulici Nad Klíčovem v Praze 9, kde motocyklista na silném stroji Yamaha vyletěl ze silnice, poté narazil do dopravní značky a zastavil se až nárazem do zdi. V nemocnici svým zraněním podlehl.
Jak již v sobotu mluvčí policie Eva Miklíková pravděpodobnou příčinou nehody byla vysoká rychlost. "V té zřejmě nezvládl řízení," sdělila mluvčí. Policisté vyzývají případné svědky, aby se přihlásili a poskytli své poznatky, které by mohly napomoci k objasnění přesných příčin zbytečného úmrtí.
Motorkář vylétl ze silnice u sloupu veřejného osvětlení, najel na obrubník a poté narazil do dopravní značky. Setrvačností však pokračoval v jízdě a na zemi se ocitl až po nárazu do zdi u sjezdu z Čakovické ulice. Na místo byli přivolání záchranáři, kteří muže ve vážném stavu převezli do nemocnice.
"Třicetiletý muž byl zaintubován a uveden do umělého spánku. S vážnými poraněními hlavy, hrudníku a zlomeninami rukou byl převezen na traumatologické oddělení Fakultní nemocnice Královské Vinohrady," sdělila mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová. Dodala také, že jeho stav je velmi vážný, což se také bohužel následně potvrdilo.
Upravil hicks dne 07.05.2009 00:08
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 07.05.2009 00:08
Thomasson napsal:
Tak žije?
ja to updatl.. nezije :/
diky NP za pomoc se slidenim po inetu...
17 cm
Přidané 07.05.2009 00:11
Thomasson napsal:
K těm druhům motorky - v drtivý většině případů si R1 apod.nekpupí člověk,kterej by jezdil "rozumně"...
Já takovýho kamaráda zrovna mám ,ale je to vyjímka.
Každopádně to chce s rozumem, někde je 140 v pohodě, ale někde 40 km/h moc ...
Tak jen ať tu nepřibývají další takovéto smutné zprávy...*bye*
myslim si to same... R1 urcite svadi.. to nakonec i divocejsi osmikilo... to alespon je i v pomaly rychlosti prijemny na rizeni. Moc prijemny :)
kazdopadne R1 jsem neridil.
17 cm
Přidané 07.05.2009 00:15
Hicks napsal:
Thomasson napsal:
Tak žije?
ja to updatl.. nezije :/
diky NP za pomoc se slidenim po inetu...
Aha... sorry...
Jinak svádí i 650 GS - ve 150 se můžeš taky tak rozsekat, že už tě nikdoi nedá dokupy,
ostatně i na fechtlovi v 60 ...
Je to prostě o rozumu ... O tom, že musí v každé chvíli zvítězit zdravá úvaha a rozum
nad potřebou andrenalinu a sílou příležitosti...
A to je mnohdy těžký ...
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Přidané 07.05.2009 00:21
Thomasson napsal:
Aha... sorry...
Jinak svádí i 650 GS - ve 150 se můžeš taky tak rozsekat, že už tě nikdoi nedá dokupy,
ostatně i na fechtlovi v 60 ...
Je to prostě o rozumu ... O tom, že musí v každé chvíli zvítězit zdravá úvaha a rozum
nad potřebou andrenalinu a sílou příležitosti...
A to je mnohdy těžký ...
jj... presne tak.
Staci mala chyba a je zle... ale jinak to vypada, ze Michal jel jako blazen z toho clanku...
17 cm
Přidané 07.05.2009 09:15
Pár známejch jsem taky už pohřbil. Při vzpomínce na obřad nebo mazec u nehody člověk zamáčkne i po letech slzu.
Co naděláš, k motorkám to patří, bohužel.
Někdo razí heslo "Lepší bejt mrtvej než druhej" a pak když přijde ten okamžik,kdy se nachvíli zastaví čas, uvědomíš si, jak blbej názor jsi měl, ale už je pozdě a koukaj z tebe kosti a stříká krev.
Je mi líto pozůstalejch, kamarádů nebo lidí,kteří vezme blázen ssebou. A ti, co měli jen smůlu mě občas nutí přemýšlet, zda se na ježdění nevykašlat.
Výsledek přemýšlení zní: Nějak je, nějak bude a musíš věřit svýmu štěstí, jinak si nedojdeš ani pro rohlíky.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Přidané 07.05.2009 12:24
Hrabe_X napsal:
Pár známejch jsem taky už pohřbil. Při vzpomínce na obřad nebo mazec u nehody člověk zamáčkne i po letech slzu.
Co naděláš, k motorkám to patří, bohužel.
Někdo razí heslo "Lepší bejt mrtvej než druhej" a pak když přijde ten okamžik,kdy se nachvíli zastaví čas, uvědomíš si, jak blbej názor jsi měl, ale už je pozdě a koukaj z tebe kosti a stříká krev.
Je mi líto pozůstalejch, kamarádů nebo lidí,kteří vezme blázen ssebou. A ti, co měli jen smůlu mě občas nutí přemýšlet, zda se na ježdění nevykašlat.
Výsledek přemýšlení zní: Nějak je, nějak bude a musíš věřit svýmu štěstí, jinak si nedojdeš ani pro rohlíky.
samozrejme, stesti potrebujeme... ale da se mu snad trochu pomoct..
btw: pozvolna ke mne probublavaji detaily... pry ve 120-140 trefil telem lampu, motorka ho na ni nasledne prirazila a jeste trefil potom zed... helma (noname sklopka -- nenechal si opet poradit) se udajne rozlitla.. mozna to byl plastak.
Ruku pry nasli 20m od tela... ale prevoz do nemocnice udajne prezil, zemrel po cca 2 hodinach tam. hruza.
17 cm
Přidané 07.05.2009 13:57
Kromě motorkaření létám 25 let na ultralajtech a za tu dobu mám poznamenáno 32 kamarádů nebo lidí, které jsem znal a dnes tu nejsou s námi. Mockrát jsem měl chuť se na vše vykašlat, ale protože 90% nehod se stává vinou dotyčného - u motorek to není o moc jinak, ač slyším pravidelně "ten z vedlejší mi nedal přednost" - jsou tyto smutné případy ponaučením pro nás ostatní abychom létali/jezdili s rozumem a u motorek navíc mysleli za všechny co jezdí kolem nás.
Přidané 11.05.2009 13:03
ja uz moc znamejch co zijou na moto nemam 2 znami uz jsou ko, ale jeden vlastni chybou a druhy vlastne take.kamarad si koupil jako prvni vstrom 1000 a samozrejme uz to rozsekal..ja bych rekl ze se to vsichni snazej uspechat..ja tech 100tkm najel od endura po silnici a ted kdyz jse moc lidi na silnici mizim z ni pryc zase mna enduro
WILL RACE FOR FOOD
Přidané 11.05.2009 14:12
Ten co vše zavinil byl můj kamarád. Měsíc na motorce - 14 dní ženatej. Strasne chytrej kluk a takhle vyskratoval. Ten rok to byl muj druhej pohřeb motorkáře z velmi blízkého okolí.
Na českých silnících v sobotu zemřeli tři motorkáři
Dva lidé zemřeli při dopravní nehodě dvou motocyklů v Buchlovských kopcích na Uherskohradišťsku, třetí motorkář se zabil po nárazu stromu na Nymbursku. Další dva těžce zranění jsou hospitalizováni v nemocnici.
Na místě nehody motorkářů
FOTO: www.hzszlk.eu
sobota 14. října 2006, 14:42 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ
"Krátce před druhou hodinou jsme obrdželi informaci o čelním střetu dvou motocyklů. Nehodu podle předběžného šetření zavinil motorkář, který předjížděl přes plnou čáru v zatáčce auto. Oba motocyklisté byli na místě mrtví," referoval Novinkám o nehodě v Buchlovských kopcích mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.
Pro těžce zraněnou spolujezdkyni z motorky podle něj přiletěl vrtulník a transportoval ji do brněnské nemocnice. Hasiči uklidili místo po nehodě a vyprostili motocykly, které skončily mimo vozovku.
Zanedlouho po nehodě havaroval nedaleko další motocyklista, který odbočil z hlavního tahu na Boršice a při předjíždění se čelně srazil s osobním automobilem. Třiadvacetiletý motocyklista utrpěl těžké zranění hlavy, lékaři jej převezli do uherskohradišťské nemocnice.
Přidané 11.05.2009 14:31
no posledni dobou se me taky zda, ze uz to neni o plechovkach, ktere nedavaji pozor
minule tyden jsem malem taky malem sejmul plastaka, ktery se prihnal po stredu vozovky, kde je plna a jeste v zatacce.. chtel jsem zacit za zatackou predjizdet(konci plna) a naraz divny zvuk "podemnou" a opravdu ..plastak se protahl kolem moji okovane leve spicky... v zrcatku jsem ho nevidel protoze to byla pravotociva zatacka a jeli sme v kolone... neslyset ho diky pootevrenemu plexi, tak mam min. nohu na sracku... na ceste zpet zas jeden rychlik nesvitil vubec ... zacinam predjizdet a najednou jsem ho uvidel... bylo krasne slunecno a byl skoro neviditelny... tak jsem se zaradil rychle zpet... za tyden A6 predjizdela na plne v lese plnem neprehlednych zatacek, kde neni videt na konec... neprijemne vyjet svych 80 a muset az skoro na sterkovou krajnicu protoze proti vam jede zavodnik... nastesti se GS rovna velmi rychle i s nalozenou manzelkou.. ta me sice malem umackala, jak se bala... zacinam mit strach se jet projet o vikendu... od letoska pouzivam dalkace a je me jedno koho oslnuju ...sorry ale lepsi byt zivy a nekoho oslnit nez pak slyset jak me nekdo nevidel- a jde poznat ze jdu lepe videt... kdyz za jedu v kolone tak to samo vypnu atd.
no tak vsem pevne zdravi,nervy a stastny navrat
Přidané 11.05.2009 14:49
...jo, je to dzungle.
Ja dalkace pouzivam jenom v pri predjizdeni kolon nebo za primeho slunce.
btw: porad to vychazi zatim na cca 30 mrtvych motorkaru rocne, to je cca 2400 za prumerny lidsky zivot.
Ale kolik lidi na motorce jezdi? pul milionu?
17 cm
Přidané 11.05.2009 14:53
VladimirH napsal:
Ten co vše zavinil byl můj kamarád. Měsíc na motorce - 14 dní ženatej. Strasne chytrej kluk a takhle vyskratoval. Ten rok to byl muj druhej pohřeb motorkáře z velmi blízkého okolí.
Na českých silnících v sobotu zemřeli tři motorkáři
Dva lidé zemřeli při dopravní nehodě dvou motocyklů v Buchlovských kopcích na Uherskohradišťsku, třetí motorkář se zabil po nárazu stromu na Nymbursku. Další dva těžce zranění jsou hospitalizováni v nemocnici.
Na místě nehody motorkářů
FOTO: www.hzszlk.eu
sobota 14. října 2006, 14:42 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ
"Krátce před druhou hodinou jsme obrdželi informaci o čelním střetu dvou motocyklů. Nehodu podle předběžného šetření zavinil motorkář, který předjížděl přes plnou čáru v zatáčce auto. Oba motocyklisté byli na místě mrtví," referoval Novinkám o nehodě v Buchlovských kopcích mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.
Pro těžce zraněnou spolujezdkyni z motorky podle něj přiletěl vrtulník a transportoval ji do brněnské nemocnice. Hasiči uklidili místo po nehodě a vyprostili motocykly, které skončily mimo vozovku.
Zanedlouho po nehodě havaroval nedaleko další motocyklista, který odbočil z hlavního tahu na Boršice a při předjíždění se čelně srazil s osobním automobilem. Třiadvacetiletý motocyklista utrpěl těžké zranění hlavy, lékaři jej převezli do uherskohradišťské nemocnice.
to je taky maso :(
17 cm
Přidané 11.05.2009 14:54
Já jsem ve čtvrtek vezl bráchu na motorce z nádraží, projížděli jsme centrem města, rychlostí asi 45km/h v oblasti mezi dvěma semafory(povoleno 60km/h) a zařazení jsme byli v levým pruhu, najednou mi tam zprava, bez blinkru najel frajer ve starým hnusým polovytuněným vraku, sotva jem to dobrzdil a nerozsekal se a ten kripl mi ještě ukázal . No, že jsem klidnej člověk, tak teď jsem měl fakt chuť vraždit. Asi s sebou začnu vozit baseballku a příště až ho potkám, tak mu ten jeho verk vytuním podle mýho gusta A abych nebyl uplně OT, o víkendu si známej přivezl R1, naježdíno už má dost, tak snad nebude blbnout, stroj je to nádhernej, ale v životě bych to nechtěl, hrozná zabijárna
Přidané 11.05.2009 15:16
Bratr dělá servisáka u Kawi a měl jsem možnost řídít už skoro vše co vyrábí včetně jejich supersportů. Ze silničem mám nejlepší zážítek z 250 Ninja. Mám 193 cm a 104kg a bez obav jela 140km/h naštětěstí mě tento tip motociklu neláká, ale je to varianta. Prostě se vipracovat a vyjezit. Bohužel to není vždycky jen o tom.
Přidané 11.05.2009 16:23
zrovna kawu 250 si kupil do zacatku loni znamy... na letosek dodelal papiry a ma 600kilo se 100kw uz hlasil ze to jede 280kmh...
no ja jel k veceru ve ctrtek z prace a pred Havirovem na me mava blondynka ale v policejnim... se divam a auto na strese s obtisknutym motocyklem misto B sloupku.. moto nasrot.. nastesti uz tam rider nebyl... no mozna ukazovat ty mista nehod live misto televiznich spotu by bylo uzitecnejsi.. nevim kde to bylo tusim spanelsko kde to vystavovali na mistech billboardu... je to drasticke ale funguje to urcite lepsi nez umele decko na celnim skle apod... aspon na me teda..
Přidané 11.05.2009 17:15
když se můžou dávat tvrdé horory, kde léce mozek po zdi hned po 22 tak proč by ty spoty nemohly být o nehodách ve dne po ulicách že ...a hned bych natáčel blízké jak jsou všeci zdrcení, ubečaní a ty borce pokad přežijí a někoho zmrzačí jak jsou připosraní před soudama apod. docela silná káva, ale myslím, že by to mohlo zabrat...na školení řidičů mi strýc vykládal jak jim tam pouštěly záběry od nehod a on toho snese docela fest, tak prej chvilama i zavíral oči ...dát to do AUTOŠKOL! jak si z toho každej povinně neodplivne tak nedostane řidičák panebože ochraňuj mě a mé blízké, aby se nikdy nesetkali s některýma raplama ...trocha jsem si ulevil možná někde až nepříjemně...tak se omlouvám
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......