Jak nahoře zmiňuje Kojot helmy HJC, tak ještě doplním, že mají pěkně udělanou přípravu na interkom. Já teď do dvou instaluju U-COM 16 a na sluchátka je tam vybrání i nachystaný suchý zip, na kterém je z výroby nalepená vycpávka.
Mám taky RPHA 11 a souhlasím, že je perfektně odvětraná. Mě teda přijde hlučnější, ale s tím jsem počítal, je to holt sportovní helma a bude to způsobený nejspíš právě těma náfukama. Manželka má vyklápěčku RPHA 90, tam je dobře udělaný ovládání sluneční clony.
Me vyhovuji ksiltovky diky tomu jak ksilt stini na plexi. Pokud je proti slunicko lehce pootocim hlavou a okamzite je plexi ve “stinu” a vidim, coz zadne samozatmavovani ani clona neudela. Nicmene ta vetsi hlucnost (mam celkem levnou helmu) ve spojitosti s pomerne hlucnou 1200kou (proti 1150)
Dalsi problem mam s vetsima usima a tak bez dlabani polystyrenu v prostoru usi (navic pro interkom) se neobejdu… vaháM napr o s2 ale ten ksilt je proste fajn a i hezky k tomu GS pasuje :-)
Navic ono “stineni” funguje i na spinave plexi (asi jako kdyz vjedete do stinu pod mostem) najednou je krasne videt… skoda ze to Schubert nedotahnul (e3 nic moc)