Ty 4 hoďky jsou skutečně reálný, protože hlavy plně stydnou tak 2,5-3 hodiny. Přijedeš, vytočej se výpustný šrouby na motoru, převodovce,kardanu vyndá se olejový filtr a nechá odkapávat. Pak vzducháč, a vyndaj se svíčky. Následuje tzv kontrola, žárovek , páček, šroubú etc, alias čumenda. Jak hlavy vystydnou tak kontrola či seřídit ventily, nové svíce, nalít náplně. Následuje synchro a diagnostika na zahřátém motoru a vymazání service reminder. Eventuelní zkušební jízda, i když je při běžném servisu zbytečná a následné dolití oleje do motoru těsně pod vrch okénka. Snad jedinně dalších 5 hodin se s tím mazlit, mejt a pastovat....
počítač tam snad nemaj,něco vozej do autec, jinak v autec to sice bude trvat 4 hodiny ale zase kdyš jsem vyděl jak kamošovy od tamtud vratili erko v zaruce tak bych jim nakopol ksicht, oblity od brzdovky, ožvejkaný šrouby snad to mluvý za vše,a ještě je auteck drahej jak vepř jinak klidně se tam obědnej když řešíš 5 hodin na výc ps:: kluci s car servisu jezdili a vrtali se v bmw dříve než se někdo z nás narodil
Fakt je, že těch 5 hodin navíc je pro mimopražské docela otrava, na druhou stranu servis tam za to stojí. Třeba se dohodneš na rychlejším servisu.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
V pondělí jsem byl na 10000 ti. servis v BMW Chemnitz. V 10:30 jsem to tam dal, řekli že bude v 15:00 hotovo. Tak jsem jel domů, zajel jsi pro ní druhý den. Umytá, navoněná, svolávačka na brzdy taky ok. Servis gut, jen pření brzda není tak ostrá. Ale asi jsem puntičkář. Cena 341€(málo/moc?). Jo, a objenával jsem se 30.4.2009. Alles gut, alles klar.
Pamatuje si někdo, kolik platil za servis v 10K u nás?
Lóni jsem u Bychla platil za 10tkm něco kolem 8mi tak +-500. Už si to nepamatuju přesně. Takže tvoje cena je asi dobrá. A když vezmu v potaz že jsem se pak stejně musel v hrošíkovi vrtat tak je i super.
Ja byl před týdnem v mv2
Měl jsem tam na servis 1200 GS,osobní přístup,fakt spokojenost.BMW umí.Měnili mě motorovej olej,v kardanu, v převodovce,kontrola ventilů, synchro, čistění KN a celkově jsem platil 3 700,- Můžu doporučit. Jen mají taky dost práce,myslím že jsem čekal snad 14 dnů od objednání..
Upravil Maris dne 13.05.2009 15:42
Výborný, akorát jak klikneš na ten odkaz, tak od nich to začne tahat trojskýho koně do kompu ! KDO NEMÁ DOBROU OCHRANU PC TAK NEKLIKAT !!! Maris, chtělo by to ten odkaz vymazat !
Alda napsal:
Mozna mi fakt bude stacit uklidnit. Mam z toho nervy.
Jak ja nerad poznavam novy veci..
Klid, ja jsem taky rejpavej, ale v Carservisu jsem spokojenej, uz 5 let. Je to porad servis, takze je to o lidech, ale bat se predem nemusis
BMW R1150GS MY02
Znáte někdo servis na Moravě? Myslím takový, kde ji i diagnostika? Když jsem se ptal, kdy že v Ostravě už budou mít motcykly BMW zastoupení, hleděli na mně jak bych měl tykadla...
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
Btw muze mi tu nekdo vysvetlit, jestli GS1200 opravdu pri servisu diagnostiku potrebuje a proc?
mimochodem: prave jsme volali do Drazdan, nejblizsi termin maj 23.6.. Bezne je cekaci doba 4-6 tydnu.
Muze mi nekdo vysvetlit jedinej duvod, proc neprejdu k nejaky normalni znacce, ktera se o svy zakazniky stara? To, ze mame bordel v CR je pochopitelny, ale ze ani Nemecko nefunguje?? Humus.
Upravil Alda dne 13.05.2009 16:22
Alda napsal:
Btw muze mi tu nekdo vysvetlit, jestli GS1200 opravdu pri servisu diagnostiku potrebuje a proc?
mimochodem: prave jsme volali do Drazdan, nejblizsi termin maj 23.6.. Bezne je cekaci doba 4-6 tydnu.
Muze mi nekdo vysvetlit jedinej duvod, proc neprejdu k nejaky normalni znacce, ktera se o svy zakazniky stara? To, ze mame bordel v CR je pochopitelny, ale ze ani Nemecko nefunguje?? Humus.
Aldo a co myslíš tou značkou která se stará? To že Honda má zastoupení v každý prdeli a v každý druhý vesnici je místní šikula co opravuje japonce přece není totéž jako pokrytí autorizovanými servisy vybavenými nářadím, elektronikou atd. ne? Já teda nemůžu soudit, nemám BMW tak dlouho, ale s Autecem je největší problém v tom se tam dovolat, z mojeho pohledu :-)
A u Bychla jsem ještě nebyl, neb mi v Autecu slíbili menší peníz.
A Carservis je lahoda, ne že by byli nějak levný, ale aspoň vidíš co s tím dělají.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja: no z myho pohledu, ty jsi z Budejic, takze na tom nebudes o moc lip.
Suzuki ma ode me vyhrani zastoupeni v Novym Boru (20km), v Liberci (65km) a dal.
Kamos s V-stromem kdykoliv zavola, termin ma do tydne a motorku za pul dne hotovou.
Honda, stejne jako Yamaha ma vyhradni zastoupeni v Liberci (65km) a Mlady Boleslavy (75km). Stejna situace - max. tyden a pul dne.
BMW mam v Praze (150km), termin 2-6 tydnu, chovani hrozny, kafe za 55,-.
S tim, ze servis, do kteryho jsem jezdil pravidelne a mam od nej vsechny razitka v servisce me ted posle do prdele kvuli internim problemum AuTecu.
Takze se tesim do Carservisu: 140km, motorku privest rano v 9 (v 6:30 vyrazit, vzhledem ke vzdalenymu terminu se mi klidne muze stat ze vejlet bude v desti a 3°C), pak celodenni obchazeni benzinek s automatama na kafe a v 18h vyzvednout (ve 21h doma?)
Kdyz si vezmu, ze je to moje jedina moznost, je to proste masakr.
Takze mam chut svoji milovanou servisku spalit, zajet za BIGRem, dat si pivo a burta a udelat ten velkej profesionalni servis za zlomek ceny sam s nim.
Porad jsem spolehal na to, ze v nouzi je tu preci materska zeme Nemecko. Kdyz jsem dnes zjistil nejblizsi moznej termin 23.6., byl jsem rad, ze zrovna sedim. Maj to porad 4-6 tydnu.
Takze i proto se ptam, co ta diagnostika? Co se stane kdyz zadna nebude (budiky nic nehlasej..)? Nebo kdyz bude proste namatkou neeekdy, kdyz pojedu zrovna kolem AuTecu a dam nekomu do kapsy, abych se na ni nemusel mesic objednavat?
Nic se Aldo nestane, je to taky další takový mýtus.Načítal jsem tzv chyby na pár 12 GS. Nikdy nic nebylo až na jedno hlášení ABS , ale bez závad. Jedinné co nebudeš mít, je resetovaný počítač připomenutí dalšího servisu. Ale to je fuk, to nemá na nic vliv. Jestliže Ti nevadí malilinky nápis SERVICE vedle stavu tachometru, nemá to vliv na nic. Diagnostiku potřebuješ jen v případě závady, kalibrace servomotrú na volnoběh a nápis service. Jakmile nic nesvítí, nehlásí, nejsou problémy, pak je to zbytečné.
Diky za info.
Neni divny, ze jsem napis SERVICE nikdy nevidel?
Tech 10000km dodrzuju dost peclive, tzn. nekdy nejaka ta stovka jeste chybi, ale nekdy i prebejva.
Ze bych mel elektroniku z R100GS? To by se mi libilo
Mezi nama, kdybys jel za BIGrem a udelal si servis sam s nim, tak udelas asi to nejlepsi co muzes.
Ja to delam stejne a to mam do Prahy kousek, naplne a svicky sem vymenil sam, palivovy filtr a remen altiku taky( po tel.porade se Zlabkem) u Zlabka sem si koupil novou pruzinu Hyperpro na tlumice a pokecal co vsechno mam udelat, kamarad od vedle mi udelal synchro-tímto dekuju Turbymu a bylo vymalovano.
Diagnostiku bych neresil, nebo potrebujes vymazat nejaky chyby? Chyby se daj vymazat i malou co ma TT. Servis mne vysel asi na 2,5 tis. tak sem si dopral silnejsi pruziny, ktery jsou mimochodem super.
K Zlabkovi to povezu az se mi neco vysere, ale beznej servis budu delat takhle. Nic na tom neni.
Ten připomínač servisních intervalú SERVICE REMINDER se nastavuje na diagnostice na dalších 10tkm a rok dopředu. Takže od posledních 1000km do servisu Ti to po zapnutí klíčku do zapalování ukáže zbývající km do servisu / výměny oleje v motoru/ . Po překročení 10tkm svítí malý nápis service na digitálním displeji vedle stvu počitadla km. Asi si to při načítání přehlédl a nikdy nepřekročil interval 10tkm od servisu k servisu, takže to trvale nesvítilo,nebo sisi toho nevšiml jak je to malinký nápis.