Alda napsal:
No on ti musi dokazat, ze ten karbec tam byl uz pred pul rokem.
To bych vubec neresil.
Ale ten r.v., to je divny, to je rozhodne v rozporu s kupni smlouvou, pokud to tak opravdu je.
Ale i tady existuje nejaka hranice 6ti mesicu, po ty uz neni mozny od smlouvy odstoupit z zadnyho duvodu.
Si myslim.
Je kveten, takze uz vic nez pul roku.
jo v prvni rade dojit za pravnikem.. jestli je to tak jasne, tak bych neresil jak rika alda.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Thomasson napsal:
Mě se teď stala taková situace, prodal jsem Yamahu Sr 125.
Koupil jsem ji před dvouma rokama s tím, že je z Rakouska, rok 2001...
Najel jsem na ní 8 000 km bez sebemenších problémů... Koupil jsem ji za 29 000 Kč,
dokoupil plexi, kufr, udělal nosič, dal nový pneu...No a po roce a pů šla z domu.
Prodal jsem ji za 22 000. To bylo v říjnu 2008.
Teď mi došel doporučenej dopis od nového majitele, že po přetrvávajících problémech
dal motrku do servisu, tam prý podle VIN zjistilili, že moto je z roku 1998 a původně z Francie.. No a že tam asi není origo karbec a že novej satojí 5000, ať mu to zaplatím,jinak že mě dá k soudu
Moje reakce byla, že jsem mu dal informace, o jejichž pravosti jsem byl přesvědčen,což je pravda,
neboť podle TP je r.v. opravdu 2001 a 3. bod Kupní smlouvy je:
"Kupující je seznámen s technickým stavem motocyklu a bere jej na vědomí".
O údajně jiným karbecu jsem neměl ani tušení, motorka bezvadně šlapala celých 8 000 km
a při koupi si nový majitel motorku mohl celou prohlédnout..Noc jsem mu netajil
Tudíž nevidím důvod, proč mu oporavu platit.
Vyhrožuje mi soudem, že pokud nezpalatím nebo nevrátím prachy za motorku...
Nemyslím, že by měl šanci ...
Jakej je váš názor?
jinak reklamovat moto za 22 tisic muze jen totalni hovado.
17 cm
Alda napsal:
No on ti musi dokazat, ze ten karbec tam byl uz pred pul rokem.
To bych vubec neresil.
Ale ten r.v., to je divny, to je rozhodne v rozporu s kupni smlouvou, pokud to tak opravdu je.
Ale i tady existuje nejaka hranice 6ti mesicu, po ty uz neni mozny od smlouvy odstoupit z zadnyho duvodu.
Si myslim.
Je kveten, takze uz vic nez pul roku.
Vc rozporu se smlouvou - já použil do smlouvy údaje z TP...
To Hicks:
Na kompromis kašlu, já mám vůči němu čistý snědomí, koupil motorku za velmi dobrou cenu
a před koupí si ji celou prohlídl...
Já mám vůči němu svědomí čistý .. To by taky mohl za chvíli přijít, že jedna oska v převodovce není originál, ať mu pořídím celou novou převodovku
Upravil Thomasson dne 13.05.2009 11:53
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Remus511 napsal:
Motorka od tebe jela v pořádku, co on s ní dělal přece nevíš. Z tebe chce třeba jen prachy. Já jednou prodal auto a frajer na mě pruboval že ho zadřel. Tak jsem mu řekl ať přijede a vyjasníme si to. Už se neozval. Stejně jako prodávající i kupující mohou být zmrdi
To jo. taky to říkám..odjel na pojízdný motorce .. ať mi teda dokáže, že ve chvíli koupě tam nebyl origo karbec
a že ho během toho půlroku nevyměnil on ...
Díky za názory pánové ... Jen mě to utvrdilo, že mám svědomí v klidu ...
Upravil Thomasson dne 13.05.2009 11:56
Nic mu neplať a hoď na něj atomový bobek. Je to po púl roce, bylo to opravováno či rozebíráno v autorizovaném servisu ? Byls u toho přítomen ? Dal si k tomu souhlas ? Byl při rozebírání přítomen soudní znalec? Byl si písemně informován dopředu, že motocykl má závady a vyzván k součinnosti a zjednání nápravy?
Najeté kilometry co stroj najel dosud / rozdíl km na prodejní smlouvě a zakázkového listu z opravny / potvrdí, že stroj byl pojízdný a užíval se , neboli nejedná se o vadu věci, která brání užívání. A rok výroby ? Moto púvodně z Francie, dlouho tam stála a pak Erstzulassung v 2001 v AT, normálka. A kdyby tlačil na pilu, tak budeš vždycky nemocnej a po 3 letech ho to přestane bavit.
Upravil W dne 13.05.2009 12:22
Wing napsal:
Nic mu neplať a hoď na něj atomový bobek. Je to po púl roce, bylo to opravováno či rozebíráno v autorizovaném servisu ? Byls u toho přítomen ? Dal si k tomu souhlas ? Byl při rozebírání přítomen soudní znalec? Byl si písemně informován dopředu, že motocykl má závady a vyzván k součinnosti a zjednání nápravy?
Najeté kilometry co stroj najel dosud / rozdíl km na prodejní smlouvě a zakázkového listu z opravny / potvrdí, že stroj byl pojízdný a užíval se , neboli nejedná se o vadu věci, která brání užívání. A rok výroby ? Moto púvodně z Francie, dlouho tam stála a pak Erstzulassung v 2001 v AT, normálka. A kdyby tlačil na pilu, tak budeš vždycky nemocnej a po 3 letech ho to přestane bavit.
Dobrá taktika, lae takhle bych k tomu zase nepřistoupil
Emilio napsal:
Na takové věci je dobré si platit DAS - právní ochrana řidičů,jen to předáš....Není to tak drahé na ten rok!
DAS jsem zase zrusil, kdyz jsem neco potreboval, tak ten advokat dokazal napsat jen to co jsem mu nadiktoval :-( Asi jsem mel smulu na typa. Vyresil jsem to svstbou s pani JUDr pudr uz mam klid a jestli by nekdy mezi nami doslo na nejaky spor, tak se nemusim stresovat jak to dopadne, vysledek je jasny, jdu s holou zadnici z domova
BMW R1150GS MY02
Thomasson napsal:
Mě se teď stala taková situace, prodal jsem Yamahu Sr 125.
Koupil jsem ji před dvouma rokama s tím, že je z Rakouska, rok 2001...
Najel jsem na ní 8 000 km bez sebemenších problémů... Koupil jsem ji za 29 000 Kč,
dokoupil plexi, kufr, udělal nosič, dal nový pneu...No a po roce a pů šla z domu.
Prodal jsem ji za 22 000. To bylo v říjnu 2008.
Teď mi došel doporučenej dopis od nového majitele, že po přetrvávajících problémech
dal motrku do servisu, tam prý podle VIN zjistilili, že moto je z roku 1998 a původně z Francie.. No a že tam asi není origo karbec a že novej satojí 5000, ať mu to zaplatím,jinak že mě dá k soudu
Moje reakce byla, že jsem mu dal informace, o jejichž pravosti jsem byl přesvědčen,což je pravda,
neboť podle TP je r.v. opravdu 2001 a 3. bod Kupní smlouvy je:
"Kupující je seznámen s technickým stavem motocyklu a bere jej na vědomí".
O údajně jiným karbecu jsem neměl ani tušení, motorka bezvadně šlapala celých 8 000 km
a při koupi si nový majitel motorku mohl celou prohlédnout..Noc jsem mu netajil
Tudíž nevidím důvod, proč mu oporavu platit.
Vyhrožuje mi soudem, že pokud nezpalatím nebo nevrátím prachy za motorku...
Nemyslím, že by měl šanci ...
Jakej je váš názor?
Je to všechno o lidech. Koupili jsme naší Kajce Hondu XL 125. Zatím jen tak, na lítání po polích a lesích, ještě nemá ani 15, takže je bez řidičáku. Motorka odpovídala ceně. Je mi jasné, že motorky tohoto typu jdou z ruky do ruky, většinou řidičům bez jakýchkoliv předchozích zkušeností. Pojezdila na tom cca 2 měsíce, když se rozsypal motor. V poho, objednali jsme asi 10 dílů nutných k opravě, mezi jinýma taky pístní kroužky - píst se ještě dá použít.
Super! Díly došly, tak jsme se pustili do skládání.
HA!!! Ale co to? Co nám to dodali za kroužky?
Kroužky jsme objednali přesně podle čísla motoru a rámu, ale už nás nenapadlo, že někdo z těch X majitelů si motorku nechal převrtat na 150 ccm. ZRADA!!!!
Ale přece nepůjdu prudit toho, kdo ji měl před náma jako poslední, protože v tomto stavu mohla motorka projít třeba dvaceti majitelům a nikdo z nich to netušil. Hanba by mně liskala - jít otravovat předchozího majitele!
Takže - nikdy nevíš, na koho narazíš. A je jedno, jestli jako prodávající, nebo kupující.
A podle rad, co ti tady píšou ostatní, se nemusíš bát, třeba to na tebe týpek jen zkouší a snad ho to přestane bavit.
Jo - holt do lidí a do motoru nevidíš..... .... leda bys je musel rozkuchat.
Upravil joni dne 13.05.2009 13:15
Batman forever :-)
Thomasson: podívej, dneskaj všeobecně když to vezmu jakékoli případy, tak soudit se kvůli 20 tisícům se nevyplatí téměř nikomu a ty se možeš odvolávat a odvolávat (na to co psall Wing), určitě bych si to nechal přejet nějakým JuDR. aby ti řekl jak to je a nakašli na něj, normálně ho pošli do řiti....je to mladej borec a myslí si, že když on si pískne tak všeci u soudu budou kvůli jeho 20 táckům létat jak hadr na holi....jak říkám nech si to prostudovat abys byl klidný a jestli je to takovej blb tak bych se s ním sešel a do očí mu řekl ať si políbí řiť .... jeden známej šel takhle vychcaně reklamovat k prodejcovi auto a myslel si jak nevyhraje a došel s modrým okem ...a byl klid
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Tak tak Joni, to jsou ty rizika ...
Ale jak říkám, už ten údajnej "problém" - že jim to nestartovalo a nedrželo volnoběh,
mě ta motorka jezdila rok a půl bez sebemenší poruchy a zaváhání.. dal bych za ni ruku do ohně..
Ale to je jedno, drbu na ně, na ubožáky
Upravil Thomasson dne 13.05.2009 14:55
Emilio napsal:
Na takové věci je dobré si platit DAS - právní ochrana řidičů,jen to předáš....Není to tak drahé na ten rok!
DAS jsem zase zrusil, kdyz jsem neco potreboval, tak ten advokat dokazal napsat jen to co jsem mu nadiktoval :-( Asi jsem mel smulu na typa. Vyresil jsem to svstbou s pani JUDr pudr uz mam klid a jestli by nekdy mezi nami doslo na nejaky spor, tak se nemusim stresovat jak to dopadne, vysledek je jasny, jdu s holou zadnici z domova
Emilio, nejezdil si taky někam do Roztok za právničkou? Nějak mě to trklo Ale to nebude manželka JohnyhoT, protože tahle měla kočárek a starýho myslivce. Prej furt lítá někde po lese... Pamatuješ si na ní?
Upravil Remus511 dne 13.05.2009 16:28
Emilio, nejezdil si taky někam do Roztok za právničkou? Nějak mě to trklo Ale to nebude manželka JohnyhoT, protože tahle měla kočárek a starýho mislivce. Prej furt lítá někde po lese... Pamatuješ si na ní?
Myslivec - ten za nic nestojí ani jako mladej! Koule má rozstřílený po lese a péro nosí za kloboukem!!!
Batman forever :-)
Emilio napsal:
Mám naprosto stejnou zkušenost. Celá DAS je úplně k ničemu a zařídí leda to co dokáže průměrně inteligentní člověk sám.
mencas napsal:
Thomasson: podívej, dneskaj všeobecně když to vezmu jakékoli případy, tak soudit se kvůli 20 tisícům se nevyplatí téměř nikomu a ty se možeš odvolávat a odvolávat (na to co psall Wing), určitě bych si to nechal přejet nějakým JuDR. aby ti řekl jak to je a nakašli na něj, normálně ho pošli do řiti....je to mladej borec a myslí si, že když on si pískne tak všeci u soudu budou kvůli jeho 20 táckům létat jak hadr na holi....jak říkám nech si to prostudovat abys byl klidný a jestli je to takovej blb tak bych se s ním sešel a do očí mu řekl ať si políbí řiť .... jeden známej šel takhle vychcaně reklamovat k prodejcovi auto a myslel si jak nevyhraje a došel s modrým okem ...a byl klid
tak tady zalezi na koho narazis, to ze chce vubec reklamovat motorku za 20k imho napovida, ze to muze byt debil...
...a pochopit nebo odhadovat debila je obecne problem.
kazdopadne soudu bych se doporucoval vyhnout.
17 cm
mencas napsal:
tak tady zalezi na koho narazis, to ze chce vubec reklamovat motorku za 20k imho napovida, ze to muze byt debil...
...a pochopit nebo odhadovat debila je obecne problem.
kazdopadne soudu bych se doporucoval vyhnout.
No, já doufám, že bude stačit moje slušná odpověď, kdy jsem mu napsal, že jsem byl
přesvědčen o pravdivosti všech informací, které jsem mu dal...
Nemám potřebu ses s nikým hádat..
Spíš mě mrzí, že jsou s tou motorkou problémy
Každopádně pokud dojde na soud, budu dělat vše pro to, abych si udržel čistý jméno
Ale i po kozultacích nad pivkem dneska večer (Central park) jsem celkem klidnej ...
Thomasson napsal:
Každopádně pokud dojde na soud, budu dělat vše pro to, abych si udržel čistý jméno
ja jen napsal, ze ti doporucuji se soudu vyhnout i kdybys mel vyhrat... ale to je ciste jen muj nazor
17 cm
Soud je krajní varianta, na druhou stranu pokud si je člověk jistý že neudělal nic špatného a právník dá naději, nebál bych se ho. Koneckonců k soudu Tě dá případně nový majitel a jít do rizika a tahanic kvůli pár tisícům, kde to nakonec může projet, platit právníka, soudní poplatky a v případě prohry i Tvoje náhrady, si člověk obvykle rozmyslí.
Emilio napsal:
Přesně tak,jestli se chce soudit,šel bych do toho,upozornil bych ho,že dělá z hovna celý hnůj,měl uplatnit zákonou záruku do půl roku a že je to pro něj jasně prohraná bitva,do které klidně pujdeš,tak ať si rozmyslí,jestli je ochoten zaplatit za svojí drzost a omezenost!(jestli ano,tak ať vytáhne pade,rovnou ti to pošle,motorku si nechá a jste si qit)...
myslim, ze pruchozich je vic variant.
Ja se kazdopadne snazim si drzet od ksindlu odstup a zmizet co nejdriv, kdyz se s nim budes jeste soudit muzes se umazat... navic soud znamena jasne casove naklady.
Ale to uz je teoretizovani.
17 cm