na plastovou nadrz s "tekutym kovem" nechod. je to krehke a v pripade namahani ohybem napriklad pri padu by to prasklo. lepidlo musi byt pruzne stejne jako material z ktere je nadrz udelana.
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
turby- no nevím, mě se teda plastová nádrž na 12 gsa moc pružná nezdá a dole už sem jí taky měl. Akdyby byla skuečně pružná tak by kolegovi asi taky nepraskla, u úchytu. Ale přít se nehodlám, jen jsem napsal svúj názor, ty svúj, což je naprosto OK.
jsem to asi spatne napsal, nikdy jsem nevidel material z ktereho ta nadrz je. jde o to z jakeho je to materialu. pokud je to tvrdy plast tak lze pouzit i stejne "tvrde" lepidlo. nadrze ale nikdy nejsou z "tvrdeho" materialu. musi pruzit a vyrovnavat tlaky, nafukovat se atp. pokud je ta nadrz napriklad z toho mekciho plastu jako ma napr. 650GS tak tam je treba pouzit vice pruzne pepidlo jelikoz nadrz za provozu "pracuje", priadne narazy pri padu nejsou take zanedbatelne a spoj je musi udrzet. samozrejme lepidlo by melo byt zvoleno vzdy takove, ktere je na dany typ plastu vhodne. pokud pouzijes nevhodne lepidlo, tak sice muze drzet, ale pri padu ti to stejne ulitne.
pomerne univerzalni lepidlo ktere by melo fungovat i na nadrze je zde http://www.renova...4201547df3, vhodnost na dany material by mel ale potvrdit prodejce. dalsi znackova lepidla 3M jsou napriklad zde http://www.g3.cz/...ni-lepidla, ale urcite bych vhodne lepidlo konzultoval s prodejcem.
Upravil turby dne 19.05.2009 12:53
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Priatelia vdaka za vela postrehov... najviac sa mi pozdáva : VE16709 INSTANT GAS TANK REPAIR ... a je to priamo na nádrže. Asi pôjdem do toho. + zmenším podložku ktorá spôsobila ryhu ... Takto by to malo držat ako nové...
Cesta je cieľ ...
Takže VE16709 INSTANT GAS TANK REPAIR alebo KIT DO NAPRAW ZBIORNIKOW PALIWA je doma a večer ak Boh a Manželka dá idem na to ... skúsim vyhotovit aj nejaké foto...ak zoženiem fotografa...
Cesta je cieľ ...
Vzhledem k tomu že je to v Polštině tak to bude kvalita dej vědět jak to dopadlo já bych poslechl Winga s tím epoxy metalem fakt moje skušenost lepily jsme s tím omlácený žebra na viragu a naprosto v poho. i ty teploty ,vibrace ,bláto, voda výměna teplot a drželo jak přibitý
Takže hotovo... to lepidlo stojí za prt! Karcici vytiahol starú pájku a náadrž zazváral.... To čo dvaja odborníci nevedeli... Navrch sme to zaliali epoxidom zo sietkou a hotovo... teraz ma čaká už len prestavba nádrže.
Cesta je cieľ ...