karlospv napsal:
Aliases: www.baworak.cz
Vypada to ze ping je zakazany
to si pis.. co mas co prstit server nejakejma svejma chlipnejma pingama?
No to mas pravdu.
Kde je hosting? Kde bezi DB? Jaka tam je tam verze? Neco nestiha?
Potrebujes s necim pomoct? Chybi ti nejaky HW nebo SW?
Klidne SZ nebo whatsapp. Rad nejak pomuzu, co nevim ja tak vedi lidi co znam.
Upravil karlospv dne 15.03.2021 19:24
karlospv napsal:
No to mas pravdu.
Kde je hosting? Kde bezi DB? Jaka tam je tam verze? Neco nestiha?
Potrebujes s necim pomoct? Chybi ti nejaky HW nebo SW?
Klidne SZ nebo whatsapp. Rad nejak pomuzu, co nevim ja tak vedi lidi co znam.
data a aplikace je Milose... hw prostredky jsou temer neomezene (ty jsou u nas), tam problem neni. Ale drive nebo pozdeji bude nutne web zmigrovat na nove PHP atd.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
karlospv napsal:
Je divny ze nekdy to bezi bezproblemu a nekdy si muzes dojit pro pivko do kramu.
Nejsou v logu nejaky potize?
hele to je spis na gruppenchat s Milosem.. ouplne bych to nepsal verejne, aby pak ten system nekdo neprstil jeste hur nez Ty tim ICMP echem..
tj. chtelo by urcite pomoc predevsim DEVELOPERA, nez unixare.
Upravil hicks dne 15.03.2021 19:28
17 cm
karlospv napsal:
Je divny ze nekdy to bezi bezproblemu a nekdy si muzes dojit pro pivko do kramu.
Nejsou v logu nejaky potize?
mas pocit, ze to je nepravidelny? kouknu jestli je tam furt cache.
17 cm
Za mě jsou potíže nepravidelné. Co sem cca 4 roky chodím, pozoruji to stále.
Větší množství odpovědí OK (vygenerované do 1s), ale pak se vyskytne situace, že odpověď trvá 10 i více desítek sekund. Pak se pootvirají naklikané odkazy a zas to nějakou dobu běží.
Jednoznačně problém na straně vysílače. Dnešní čistka znatelně zrychlila okamžité odpovědi - na zlomek sekundy a velkej zásek jsem ještě nezaznamenal, ale to je ještě brzo hodnotit. Dříve jsem si všimnul záseku vpodstatě každý den při některé z návštěv tohoto fóra.
Edit: tak už jsem na některé stránky v čase 21:15-21:16 čekal dlouho - 8s, 18s, 7s.
Upravil agenthonza dne 15.03.2021 21:17
No vzhledem k tomu, že většinu času to běhá relativně rychle (stránka vygenerovaná na serveru kolem 1s) a zakucká se to jen občas bych neviděl přímej problém v množství dat nebo nedostatečným HW (půl mega příspěvků je celkem nic).
Ale vypadá to, že problém má jen fórum (https://www.baworak.cz/userphotogallery.php běhá v řádech setin a pravděpodobně jede na stejný databázi), takže je možný, že se tam občas objeví nějakej neoptimalizovanej SQL dotaz, kterej dočasně zamkne tabulky (ať už způsobený nějakou akcí uživatele nebo třeba nějakou cron úlohou, která běží na pozadí). Zvlášť jestli to jede na něčem starším (MyISAM tabulky, který nemají row-level locking apod.).
Je i možný, že to občasný zrychlení způsobuje nějaká cache (ať už mysql nebo aplikační), ale to se mi úplně nezdá (když to jede, tak jedou rychle i úplně náhodný stránky z fóra, který těžko budou v cache).
Nejlíp pro začátek asi kdyby někdo, kdo má přístup k databázi mrknul na procesy (SHOW PROCESSLIST někde v mysql konzoli/phpmyadminu/...) v momentě, kdy se stránka generuje dýl, jestli tam není něco podezřelýho.
Ahoj, minulý týden to bylo znatelně rychlejší. Tenhle týden čekám po kliku na překreslení obrazovky i 10 -12s. Když zkusmo kliknu na nějaké forum, kde jsem ještě nikdy nebyl tak i déle. Když se pokusím vyhledat můj poslední příspěvek, nebo mnou založenou diskusi.. 20s i déle. Na jiných webech a forech mi to nedělá. jen tady.
To nekonečně pomalý načítání tady na tom GS foru je opravdu unikát -na celé zeměkouli snad není web co tak problematicky načítá -aspoň já jsem na takový nenarazil. není tady nějaký AT cifršpion co by správci fóra poradil co s tím?