jen taková myšlenka, motor a vše s tím související je nastaveno s katalizátorem, který vytváří pro odcházející spaliny nějaký odpor. Ty tam máš Y-svod - odpor je pryč, nemohl by to být také jeden z problémů proč kolísají otáčky?
Lítám pomalu a nízko..
jen taková myšlenka, motor a vše s tím související je nastaveno s katalizátorem, který vytváří pro odcházející spaliny nějaký odpor. Ty tam máš Y-svod - odpor je pryč, nemohl by to být také jeden z problémů proč kolísají otáčky?
Mno tomu já vůbec nerozumím. Takhle jsem motorku koupil. Od prodejce jsem ještě dostal origo. výfuk a katalyzátor. A když jsem moto na podzim relativně už v zimě kupoval tak jsme motorku poslouchali (to byla právě s Y svodem a laďákem) tak nic nekolísalo a vše bylo ok. Slovo dalo slovo moto sem dovezl domů.. šup do garáže a teď na jaře jsem začal jezdit a začalo se projevovat cukání na volnoběh. Samozřejmě můžu tam nahulit kat. a origo výfuk který jsem dostal k motorce.. ale přece jenom líbí se mi to s tím Y svodem a laďákem. Tak jestli myslíte, že v tomhle je zakopanej pes? Blbý je že se ta závada neprojevuje vždy.
Dneska člen fora FaktNeniCoResit posle lambdu tak třeba ve středu jí budu mít doma - předělám konektor a lambdu dám do svodu a uvidíme no
Ale je to zajímavá myšlenka, že to má nějakej odpor a když tam ten odpor není tak by to mohlo dělat brikule má někdo zkušenosti? Y svod?
Je to starej jednoduchej motor s řídící jednotkou, která je jako lepší kalkulačka. Tomu motoru je to v zásadě jedno, jestli je tam kat nebo ne. Naopak pokud se odpor ve výfukové části sníží, otáčky by se měly zvýšit. Není tam žádné čidlo, které by měřilo odpory jako třeba u DPF. Lambda nedělá nic jiného než, že měří obsah zbytkového kyslíku.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Nečetl sem to celý,ale začal bych kontrolou seřízení synchra,pak bych bádal dál.
Cívku na twinspárku sem měnil ve 44000km,takže může byt klidně posmrti,stejně tak může byt v řiti lambda. Odpoji a vyzkoušet...
Laďákem a třeba propustnějším filtrem se jen zvedne volnoběh,kolísat by neměl...
Kluci smekám před uživatelem FaktNeniCoResit. Jak slíbil tak splnil. Dneska mi přišla Lambda. Nechám na ní napájet konektor a nahulim jí do výfuku. Přes moje naléhání si nenechal zaplatit ani poštovné. Takových lidí je v dnešní době velmi málo. Luky děkuju.
Tak kucí byla to lambda po výměně už neproběhlo žádný cukání ani když jsem moto umyl vapkou. Pro jistotu jsem vyměnil i ty orezlé zapalovací cívky a moto šlape jak ďas. Děkuji všem zůčastněným za rady.
Karel Kobliha napsal:
Kluci smekám před uživatelem FaktNeniCoResit. Jak slíbil tak splnil. Dneska mi přišla Lambda. Nechám na ní napájet konektor a nahulim jí do výfuku. Přes moje naléhání si nenechal zaplatit ani poštovné. Takových lidí je v dnešní době velmi málo. Luky děkuju.
to říkám porád. Fááákt není co řešit :-)
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...