Na Czc.cz je dnes akce sleva 300Kč na nákup nad 3000,- takže i na většinu výše uvedených telefonů - Navíc tam jsou půlroční předplatné atd (např. u Oukitelu).
Hned jsem ho objednal
Upravil HonzaGS-SV dne 12.05.2021 07:57
Super vlákno, dovolím si navazující dotaz, jak řešíte data (třeba pro dopravní info apod)? Přehazujete SIMky, nebo nějakou předplacenou kartu s dat. roamingem?
Já mám v plánu předplacenku s datama za pár korun, případně i s nějakým malým tarifem (a např. na velkou dovolenou s nějakým plným neomezeným voláním a daty) a primární telefon budu např. dovolené přesměrovávat...
Pro užívání během roku (mimo dovolené) budu buď sdílet data z primárního mobilu přes wifi nebo nějakým opět mini datovým balíčkem...
HonzaGS-SV napsal:
Já mám v plánu předplacenku s datama za pár korun, případně i s nějakým malým tarifem (a např. na velkou dovolenou s nějakým plným neomezeným voláním a daty) a primární telefon budu např. dovolené přesměrovávat...
Pro užívání během roku (mimo dovolené) budu buď sdílet data z primárního mobilu přes wifi nebo nějakým opět mini datovým balíčkem...
Zdar,
vzhledem k tomu, k čemu odolný telefon používám, tak mám zřízené duální SIM, tedy funguje mi ten, který mám zapnutý. Tedy dva přístroje, které volím dle užívání (kancl lepší, venkovní kutilství --> odolný.
Záleží na operátorovi, T-moblile za to chce 100,- měsíčně, ale je to super pohodlné.
Jako ideální se asi jeví předplacenka od O2:
3GB a 100minut volání za 300Kč - hodim si jí jen dvakrát za rok když potřebuji na dovolenou... jinak operativně nasdílím přes wifi z primárního telefonu.
Zajímala by mne jedna věc. jestli v režimu mobil jako GPS a druhý mobil na volání lze připojit oba k interkomu. U klasické navi se to řeší tím, že se připojí mobil k navigaci a ta pak i interkomu.
Konkrétně by mne to zajímalo u Lexin B4FM.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Mám taky Lexin - já to budu řešit že na dovolené si telefon přesměruji na ten "palubní" :-) helma bude spárována s palubním (uvidím kdo volá, mohu ho vytočit atd - ano budu mu volat z jiného čísla)
Když ale vezmeš hovor na telefonu, kde probíhá navigace, tak se navigace přeruší, to trochu vidím jako nevýhodu.
Upravil stepan dne 12.05.2021 15:41
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
HonzaGS-SV napsal:
Mám taky Lexin - já to budu řešit že na dovolené si telefon přesměruji na ten "palubní" :-) helma bude spárována s palubním (uvidím kdo volá, mohu ho vytočit atd - ano budu mu volat z jiného čísla)
Při přesměrování nebudeš mít EU-roaming zdarma, zaplatíš mezinárodní hovor z hlavního telefonu do navigačního.
Nevím proč by mi přesměrování mobilu mělo být zpoplatněno? Volám / přesměrovávám jako bych byl doma... to je jedno
Jinak dnes dorazil WP5 Pro - je to tedy neskutečná cihla těžké, mohutné, zítra ozkouším montáž do DR2.cz držáku... Snad se vejde do širší 19mm verze a nebudou potřeba extra rozšiřující adaptéry.
Jinak telefon je trošku pomalejší (jsem zvyklý na vlajkovou Galaxy S10e) ale jde to. Přes APK Mirror jsem nainstaloval Android Auto pro obrazovku telefonu (jinak jelikož telefon jede na Androidu 10 tak má Android Auto - jen se spustí až po propojení s autem - musím ještě vyzkoušet )
Jinak v Android Auto je všechno velké pro snadné ovládání... navigace, vytáčení (hlavně oblíbených kontaktů, ovládání hudby / podcastů)... takže přesně co jsem chtěl Nevím proč není v navigačních aplikacích i Mapy.cz (snad již Google zrušil svůj monopol a umožnil aplikacím třetích stran přístup k AA) - ale nezobrazují se zde a musel bych je případně spouštět z hlavní obrazovky telefonu a ne přes AA. Toť první pocity
Snad o víkendu ozkouším na moto...
HonzaGS-SV přiložený následující obrázek:
Takto vypadá navigace ve Waze - dole mohu jedním kliknutím přepnout na telefon nebo multimediální přehrávače (poslední použitý - např. Podcasty nebo Přehrávač hudby)
HonzaGS-SV přiložený následující obrázek:
[132.55Kb]
Upravil HonzaGS-SV dne 13.05.2021 19:06
Řešení mobilu k navigování na moto mám rád, používám již dlouho. Nechávám tak dosloužit většinou nějaký starší model, když koupím nový. Výhody popsali všichni výše... Super je, že se na trhu objevil opravdu perfektní držák od místního člena KARF, byl jsem hned jedním z prvních kupujících, do té doby jsem bastlil s kdečím.
Mám ale jeden praktický problém a to je voda. Tedy nabíjení. Pominu bezdrátové řešení, které tenhle problém částečně řeší, ale to nemají bohužel úplně všechny (hlavně levnější nebo starší) mobily. Achilovy paty jsou hned dvě: na straně konektoru připojení USB kabelu k síti motorky (ať už jej máte s USB nebo přes autozásuvku a zasunutou nabíječku) a pak na straně vstupu do telefonu. Na obou stranách tam v dešti nebo při mytí zateče voda. A přece jen, mobil bez nabíjení nevydrží na baterku navigovat zase až tak dlouho...
Sice už ve frontě stojí můj dosluhující SGN8, který je vodotěsný, ale problém nechráněného připojení USB do nabíječky (+nabíječka do zásuvky) je stále stejný. GSA má trochu výhodu, že při jízdě část vody směruje pryč velké plexi, ale stejně tam nakonec nateče.
Máte s nabíjením v dešti u kabelového řešení zkušenost? Jak jste (byste) to řešili? Díky moc za tipy a nápady!
Dawid
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!
Tak tenhle WP5 Pro Má 8000mAh což by mělo den bez problému dát... Takže mám v plánu nabijet primárně přes noc. případně pouze v příznivých podmínkách (bez deště). Nabíječku mám od BikersCrownu s krytkou - vypadá fakt dobře co se vodotěsnosti týče..., jo a mám jí napojenou na Canbusý konektor v zobáku.... - psal jsem o tom na bastlícím vlákně: https://www.bawor...ost_595984
Znáte aplikaci Drive Mode Dashboard ?
To mi přijde super na moto, je tam možnost upravení si výchozí obrazovky dle potřeby.
Funguje to jako dashboard nebo jenom jako spuštěná aplikace, podle nastavení.
David: mám odolný telefón, kde je mierne zapustený napájací konektor. Kúpil som kabel s magnetickou koncovkou, kde ten magnet s mikrousb je na stalo strčeny v telefóne a voda sa tam nemá ako dostať , zabývajících kabel mám natiahnutý na pevno zo zásuvky s adaptérom schovaného v motorke pod kapotami, čiže voda nehrozí a navyše zmizne problem s vykyvanim nabíjacieho portu
Stepan: Dashboard používam, ale hlavne kvôli tomu, že mám od nich ten CI Controller, s ktorým je to plne kompaktobilne. Okrem toho to vie zobrazovať TET mapy, popr aj roadbook, teda ak máš podklady... zatiaľ to testujem a vypada to dobre, konecne nemusím šmatrať po displeji, dokonca ak prší vypnem dvomi klikmi dotykovú obrazovku a je pokoj, ale to sú už funkcie CI Controlleru.... máte ho ešte niekto?
patol napsal:
Stepan: Dashboard používam, ale hlavne kvôli tomu, že mám od nich ten CI Controller, s ktorým je to plne kompaktobilne.
Ten CI Controller mne zajímá. Kde jsi ho kupoval ? Mají ho u Rockway, ale tam je dostupnost na dotaz a to mi zatím neodpověděli. No a na oficiální stránce to je za libry a to vychází bez dopravy na skoro 6tis.
Pro ostatní, jde o bezdrátový ( BT ) ovladač pro Android, má to joystick a 2 tlačítka, celkem lze naprogramovat 14 funkcí. Dává se to buď na řidítko nebo třeba na zrcátko.