Ale není správnější říci: Nebyl to Strindberg, kdo experimentálně zjistil, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevznikne? Někdo to totiž vyzkoušet musel.
A místo vaty bych doporučoval použít pucvol (neboli putzwolle)
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Filo napsal:
Za ten fungel nový výfuk som dal belgičanovi 80€ aj s dopravou, takže to neriešim a v podstate serem na to. Skor je to poznatok pre vás ostatných, že Dohc je proste Zetor a bodka. Ďalšie diskusie na túto tému sú asi zbytočné.
Za 80€ ho odkoupím na sklad
Kolik cca km může být životnost originálního výfuku?
Filo napsal:
Za ten fungel nový výfuk som dal belgičanovi 80€ aj s dopravou, takže to neriešim a v podstate serem na to. Skor je to poznatok pre vás ostatných, že Dohc je proste Zetor a bodka. Ďalšie diskusie na túto tému sú asi zbytočné.
Za 80€ ho odkoupím na sklad
Kolik cca km může být životnost originálního výfuku?
Tak jsem včera byl na 100% rozhodnutý, že motorku prodám, protože nebylo shody mých uší a DOHC výfuku. Osm hodin na motorce a večer jsem měl uši jak po fesťáku. Dnes jsem si v klidu sednul a začal hledat na zahraničních webech řešení. Našel!
Pro ty, které to zajímá a stejně jako já na DOHC trpí, jsem našel řešení:
1) koupit si origoš výfuk z ročníků 2006 - 2010 a nabastlit si jej doma na DOHC
2) koupit si origoš výfuk z ročníků 2006 - 2010 a zaslat jej do DE Hattechu Odkaz
Zde je odkaz na fórum, kde to kluci z DE probírají. Funguje to a mají z DOHC klidnou motorku jako v letech od 2004 do 2010. ODKAZ
Já do toho jdu, případně pak přidám reference pro ty, kteří váhají změnu udělat.
Upravil Stewe dne 04.08.2021 10:50
GSA 1250 Rallye 2024
Kriste pane, vždyť DOHC má nejlíp znějící originální výfuk ze sériových motorek BMW - žádný zvuk šicího stroje a přitom žádný výrazný rambajs.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Jo pánové, každý máme vnímání hluku jinde a evidentně nejsem sám, komu to vadí.
Já to vnímám jako rambajs a šicí stroj by mi vyhovoval. 1000 lidí 1000 chutí
GSA 1250 Rallye 2024
Mno taky se přikláním k tomu, že je DOHC hlučnější... proti 1150 mívám dost zalehlé uši a není to dvakrát příjemné...
Jen se trochu bojím, aby tišší výfuk neměl vliv na odvod spalin a nedocházelo např. k podpalování ventilů atd...
Ahoj klucí, zrovna než jsem nedávno kupoval dvouvačku, jsem si po zkušební jízdě říkal, jestli to neduní fakt až moc. Pak jsem si poslechl průjezd motorky zvenčí, najel nějaké kilometry a přestal se toho bát. Dneska mi to už hlučné nepřijde a dunění si naopak užívám.
Wer später bremst, fährt länger schnell.