UCom8 se s Tour/Avant spárovat nedá, umí jen mesh. Měl jsem jej pár dní, než jsem jej napoužitý právě z tohoto důvodu vrátil. Některé návody/popisy u eshopů mohou být mírně nepřesné, zavádějící - jednak pořádně nevědí, co prodávají a já jako zákazník bych také nečekal, že pokud půjdu k vyšším řadám, budou ubívat některé funkce.
UCom16 by měl jít propojit s Tour, ale jestli uslyší někoho z meshe nevím.
16 jsem nechtěl kvůli externí baterce, 8 jsem bral jako alternativu, ale nezvádne starší Toury, tak jsem nakonec dokoupil starší Avant.
Upravil agenthonza dne 06.02.2024 10:00
Agenthonza: nechtělo se mi veřit tomu, že ucom-8R by neuměl co popisuješ.
Stáhl jsem návod pro 8R a opravdu tam kapitola "Old Interphone Series" chybí, takže máš pravdu.
Zajímavé je, že tam chybí i kapitola "Anycom", což znamená, že nepřipojíš ani starou doboru čínu.
Zajímavý krok kupředu od firmy Interphone.
Ale za Ucom16 dám ruku do ohně, ta zvládne skoro "vše", chvilku jsem ji provozoval společně s F4, což je snad jeden z nejstarších interkomů na trhu.
Upravil stevebmw dne 06.02.2024 10:41
R1200GS 2010
stevebmw: jojo, ucom8 neumí pro interkom nic jiného než mash. Pak zvládne ještě BT handsfree/mp3 na telefon. A u popisků v eshopu nebo návodu to člověk nemusí úplně správně vnímat.
Pistolnik napsal:
Zdravím. Nevíte někdo, jestli, když ke svému U com 16 připojím Tour (napřímo přes klasické BT, jinak to ani nejde), jestli budeme moct oba dva komunikovat s dalšíma U 6 v meshi? Zjednodušeně: 4x U com 16 spojené meshem a k tomu připojit 1x Tour?
Nevím, že by to šlo. Protože na komunikaci mezi komikátory ma Ucom 16 má jen Mesh. Nemůžeš nic, krom telefonu v BT připojit. Takový hybrid co umí BT i Mesh je Ucom 8 = Konektivita: Mesh 2.0 a Bluetooth 5.2
Ucom160 s ostatními komunikuje jen na Mesh, ale co umí tak připojí Senu. Což se mi s jinými zatím nepovedlo. Pokud by se někomu povedlo spojit 16tku na BT s jiným zařízením, třeba Tour, dejte vědět.
Nemáš pravdu. UCom 16 umí BT i mesh. Mám to vyzkoušené. Jak na mesh s ostatnímu UCOM 16, tak na BT - s Tourem normálně funguje. Jen nevím, jak to spojit dohromady. Zkusím napřímo (jak radí stevebmw). Nevím teda, jak to mám připojeno teď.
Pistolnik napsal:
BT - s Tourem normálně funguje. Jen nevím, jak to spojit dohromady. Zkusím napřímo (jak radí stevebmw). Nevím teda, jak to mám připojeno teď.
omlouvám se, možná jsem to spárování Toura špatně vysvětlil, pokusím se o nápravu.
Pokud máš spárováno Toura s Ucom16 pak je to správně a nic jiného s tím nedělej. Moje poznámka ohledně párování napřímo byla jen proto:
a.) pokud se Tour páruje "napřímo" pal je situace stejná jako s Ucom2. A tím pádem mám skupinovou komunikace Mesh<->BT vyzkoušenou a musí ti to jít 100% taky.
b.) pokud se Tour páruje v režimu "Old interphone" pak to vyzkoušené nemám, ale je velká šance, že to půjde taky.
Postup:
1) vezmi Ucom + Tour a spáruj je přes BT (už máš hotovo)
2) V mobilní aplikaci v záložce Bluetooth klikni na spárováný Tour. Teď se slyšíš Ty a Tour.
3) vezmi oba(všechny) Ucom16 a v mobilní aplikaci v záložce Mesh jej zapni a přepni připojené účastníky do grupy.
4) Bež zpět do záložky Bluetooth a zmáčkni tlačítko "Seskupení"
A musí to jet.
Upravil stevebmw dne 07.02.2024 08:32
R1200GS 2010
Pistolnik napsal:
Zdravím. Nevíte někdo, jestli, když ke svému U com 16 připojím Tour (napřímo přes klasické BT, jinak to ani nejde), jestli budeme moct oba dva komunikovat s dalšíma U 6 v meshi? Zjednodušeně: 4x U com 16 spojené meshem a k tomu připojit 1x Tour?
Nevím, že by to šlo. Protože na komunikaci mezi komikátory ma Ucom 16 má jen Mesh. Nemůžeš nic, krom telefonu v BT připojit. Takový hybrid co umí BT i Mesh je Ucom 8 = Konektivita: Mesh 2.0 a Bluetooth 5.2
Ucom160 s ostatními komunikuje jen na Mesh, ale co umí tak připojí Senu. Což se mi s jinými zatím nepovedlo. Pokud by se někomu povedlo spojit 16tku na BT s jiným zařízením, třeba Tour, dejte vědět.
Nemáš pravdu. UCom 16 umí BT i mesh. Mám to vyzkoušené. Jak na mesh s ostatnímu UCOM 16, tak na BT - s Tourem normálně funguje. Jen nevím, jak to spojit dohromady. Zkusím napřímo (jak radí stevebmw). Nevím teda, jak to mám připojeno teď.
Já ted nemám možnost to zkoušet, ale pokusíme se a dám vědět.
Pistolnik napsal:
BT - s Tourem normálně funguje. Jen nevím, jak to spojit dohromady. Zkusím napřímo (jak radí stevebmw). Nevím teda, jak to mám připojeno teď.
omlouvám se, možná jsem to spárování Toura špatně vysvětlil, pokusím se o nápravu.
Pokud máš spárováno Toura s Ucom16 pak je to správně a nic jiného s tím nedělej. Moje poznámka ohledně párování napřímo byla jen proto:
a.) pokud se Tour páruje "napřímo" pal je situace stejná jako s Ucom2. A tím pádem mám skupinovou komunikace Mesh<->BT vyzkoušenou a musí ti to jít 100% taky.
b.) pokud se Tour páruje v režimu "Old interphone" pak to vyzkoušené nemám, ale je velká šance, že to půjde taky.
Postup:
1) vezmi Ucom + Tour a spáruj je přes BT (už máš hotovo)
2) V mobilní aplikaci v záložce Bluetooth klikni na spárováný Tour. Teď se slyšíš Ty a Tour.
3) vezmi oba(všechny) Ucom16 a v mobilní aplikaci v záložce Mesh jej zapni a přepni připojené účastníky do grupy.
4) Bež zpět do záložky Bluetooth a zmáčkni tlačítko "Seskupení"