Ahoj všichni.Mám ten samej problém.Začalo to týct, vyměnil jsem jenom to přední gufero, ale jak říká TOLI, tak to vydrželo cca 3000 km.Teď už mám nakoupen matroš na kompletní výměnu ( u BMW Krotil 1120,- Kč včetně gufer a těsnění pod víko pumpy).Podle toho co píšete se toho kvůli tý trubce trochu bojím.Snad to zvládnu.Ale na co se chci hlavně zeptat je to, na kolika vám to začlo týct.Mě na 40000 km (tachometrovejch,kolik to má skutečně nevím).Toli píše, že jemu až na 95 t.km.
No tak to máš smolíka koupil si asi čerstvě zajetou. Ne to byla sranda- nevim jesli to už dělal jirka přede mnou ale já to měnil fakt až v těch 95(koupil sem když měla 72)
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
bblaha napsal:
Ahoj všichni.Mám ten samej problém.Začalo to týct, vyměnil jsem jenom to přední gufero, ale jak říká TOLI, tak to vydrželo cca 3000 km.Teď už mám nakoupen matroš na kompletní výměnu ( u BMW Krotil 1120,- Kč včetně gufer a těsnění pod víko pumpy).Podle toho co píšete se toho kvůli tý trubce trochu bojím.Snad to zvládnu.Ale na co se chci hlavně zeptat je to, na kolika vám to začlo týct.Mě na 40000 km (tachometrovejch,kolik to má skutečně nevím).Toli píše, že jemu až na 95 t.km.
Mohl bych poprosti o čísla dílů z objednávky? Jinak mě začlo týct po 51000. Je zajímavý, že na podzim nic a letos prvních 50 km a teče i když stojí v garáži.
bblaha napsal:
Mohl bych poprosti o čísla dílů z objednávky? Jinak mě začlo týct po 51000. Je zajímavý, že na podzim nic a letos prvních 50 km a teče i když stojí v garáži.
Ten papír jsem už vyhodlil,ale tady http://www.maxbmwmotorcycles.com/fiche/fiche.aspx to najdeš podle roku výroby a VIN kodu,nebo přímo zavolej ke Krotilovi .
spilmer napsal:
Ještě jsem se chtěl zeptat jestli sis výměnu prováděl sám a jestli to jde udělat jen po sundání krytu pumpy nebo celého boku?
Nejdřív mi to začalo jenom malinko kapat, tak jsem to chtěl ošulit a vyměnil jsem jenom to přední gufero ke kterýmu se dostaneš po sundání krytu pumpy.Vydrželo to ale jenom asi 4000 km a pak to zacalo týc znovu.Na hřídelce pumpy jsou vyrytý drážky a když jsem to měnil (tada nechal vyměnit kamaráda automechanika) tak už musí jít dolu celej kryt spojky což by nebyl problém, nebýt tam ta kovová trubička.Ale i tak to měl hotový za dvě hodiny.
Daji se u nas nekde koupit online? Potrebovala bych je poslat pres vodu, tady se to sehant bez hridele neda. Popr. jaky maji oznaceni nebo pod cim bych je mohla koupit? Diky
čus taky jsem stim měl problemy nebo lepe řečeno pořád mám tyčinka byla vydřena tak jsem na ni udelal chemickej rozbor seženu matroš a u dělam si jich vic gufera neni problem koupit a ten zbytek se muže zustat stejny dávam rozměr gufer na vodni pumpu možna se to nekomu hodi 10-26-7 zdarec
Chtěl bych se zeptat, jestli nemáte skušenosti stím, že se mi sté malé dirky u vodní pumky ukazuje olej, po ujeti 150km maximálně jedna kapka.
Děkuji vám za vaše rady.
acsroman napsal:
Chtěl bych se zeptat, jestli nemáte skušenosti stím, že se mi sté malé dirky u vodní pumky ukazuje olej, po ujeti 150km maximálně jedna kapka.
Děkuji vám za vaše rady.
jsou tam dvě gufera jedno od oleje druhé od vody aby jsi poznal že se něco děje.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
acsroman napsal:
Děkuji vám za vaše rady.
jsou tam dvě gufera jedno od oleje druhé od vody aby jsi poznal že se něco děje.
Děkuji za opravdu rychlou odpověd, tak že je to klasická zavada, to se mi ulevilo, všude jsem četl, že jim stoho teče jen voda.
Stači tedy vyměnit jen ty furera a případně i tu hřídelku. ??
Myslíte, že to ještě vydrží tak 3500km?, právě odjíždím na dovolenou.
Tak pokud je to jen opravdu jedna kapička za X km tak bych to kontroloval a jel... A většinou se to vymění komplet pač bejvá vyrezlá hřídelka...
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Tak pokud je to jen opravdu jedna kapička za X km tak bych to kontroloval a jel... A většinou se to vymění komplet pač bejvá vyrezlá hřídelka...
Koupím tuto sadu, číslo 6 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=0175&mospid=51603&btnr=11_2932&hg=11&fg=45
Jakou máte vůli vrtule čerpadla? Shodil jsem dneska víko pumpy, pač se dole začala objevovat voda a překvapilo mě, že můžu s vrtulkou volně otočit tak o čtvrt, možná půlku otáčky tam a zpátky. Ale to by asi nemělo být, když je na druhý straně pastorek, ne?
Upravil wirgil dne 06.06.2012 22:07