A vyndaval jsi i tesnici krouzky kolem pistku? A nedal jsi je nahodou obracene? Nebo nenamazal jsi je nejakym zazracnym mazivem?
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Ahoj, tesneni jsem venku nemel ... kdyz jsme mel venku prase drzel jsem trmen at nevytece kapalina a jen prstem projel zda tam neni bordel. Tzn. System nebyl nikdy bez kapaliny, kdyz jsem ji menil, dival jsem se do hadicky jestli nejde pri odvdusnovani ze trmenu nejaky bordel - ciste.
Máš tam asi vzduch, to není možné čím si to odvzdusnoval?
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
Ahoj, to jsem si rekl v minulych dnech asi milionkrat, ale je.... je. Postup: stare desky dolu, kartacek na zuby prasata a trmeny vycistit, vyfoukat vzduchem, vytrit, vystrikat cisticem. Prasata cista, bez koroze, vrypu atd. (Foto), maznout prasata tou modrou vysokoteplotni vazelinou. Prasata zatlacit prsty dovnitr a proverit funkci. Nove desky Brembo, trochu jsem obrousil barvu z ploch na kterych chodi ve trmenu a tyto maznout. Ocistit cep do cista, lehce maznout. Plisek drzici desky vycistit a zabudovat. zasroubovat, zajistit pruzinkou. Trmen z5. To same pravy. Odpojit armaturu, rozebrat - pistek vse OK. Armatura zpet. Odvdusneni LP nejprve - shora pres paku - kapalina v odvadeci hadicce cista 3x nadobka vyprazdnit, bez bublin. To same PP. Hladina v nadobce kontrola. Zavrit. Zadek - jen vymena kapaliny. Vysledek vidis... Zadek cajk. Predek - to snad neni pravda. Jedine co jsem nedelal bylo odvzdudsneni
ABS - nemam diag = neroztocim motor pumpy. Kdy jedu, brzdi super, ABS funguje, vcera jsem nejprve vymacknul za jizdy spojku a potom to vypnul kompletne - neslysim zadne rusive zvuky jen gumy.... to snad neni mozne.
Modrypetrik přiložený následující obrázek:
Já bych po zkušenostech pístky ani prachovky žádnou pastou nemazal... Maximálně silikonovým sprejem, aby tak brzo nezpuchřely...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Modrypetrik napsal:
Mohu mít prosbu? Pokud by si nekdo dal tu praci, muzete mi natocit, jak se to predni kolo hybe vam? Diky.
Já ti to klidně natočím, ale myslím, že z toho poznáš kulový. Něco v tom okruhu máš špatně. Já tipuji, že je to někde zavzdušněný, pokud pístky šlapou jak mají. Odkud jsi?
Cest z Trince - je nekde dostupny kompletni schema tech brzd? Ze bych to nevedomky nekde zavzdusnoval, nebo naopak neodvzdusnil tim postupem, ktery jsem psal? Diky.
Kdyz mas trmen vyndanej dej tak desky a zkus ho natlakovat.
Vzdy by ti meli gumicky v trmenu pisty kousek vratit po tom kdyz pustis packu. Jinak musis zkusit vyndat pistky a vycistit komplet
Modrypetrik napsal:
Diky ja vedel ze se mam ucit spanelsky ))) Ovzdusnuje ABS primar a sekundar. To doma neudelam.
jdou tam zapnout titulky CZ (automatický překlad). Není to žádná sláva, ale dá se z toho pochytit vše potřebné.
PS: Chlapík tam má více užitečných návodů, doporučuji na to kouknout.
Poklepej pořádně hadice a buď trpelivej při odvzdusnivani. Dále pak Vem gumycuk a nechej zmacklou packu přes noc nějakou normální sílou, ne na krev. Uvidíš co to udělá přes noc.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
Cest predne dekuji vsem - rozebrano znovu - dle navodu na Youtube delam vse co on krome flushe ABS. System chodi jak ma - jen to kolo ... necham to pres noc na te gume. Kluci at tu ze sebe nedelam vola a vas neotravuji - zapomel jsem na neco nebo to je fakt potreba na diag a protocit to ABS - to jedine jsem nedelal. Dekuji. Petr
Ja teda vevim ja uz jsem vymenil neco modulu abs a nikdy nebylo treba diag. A kdyz jsem tim zaticil nebxlo tam nic
... servis a diagnostika BMW Motorrad