A co tahle? Je rozměrově menší,než origo,mnohem lehčí a startovací proud má taky vyšší. http://www.ballis.../8cell.php
Je fakt,že je dražší,ale zase víc vydrží,tak je to nastejno.
BIGR přiložený následující obrázek:
[30.67Kb]
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Alda napsal:
A ja dnes na doporuceni Zetora koupil Exide YTX14BS. 12V, 12Ah.
Tak jsem na to zvedavej, prej je dobra a nikdo s ni problemy nema.
A je za par kacek.
Tak pak písni, jestli pasuje bez problému. Budu už muset taky kupovat...
Mám v motorce tuhle baterku druhým rokem a úplně bez problémů. A to nevím jak je baterka stará.... http://www.motoga...inal-p1913
Myslím, že YUASA a Exide je ta samá firma???
Pája
Danes napsal(a):
tak jsem tam dostal tuto baterii Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS-1,je stejna jako Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS jen ma bocni prichyceni polu coz je dulezity pro rozmery.kdyz tam date Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS tak vadi uchycovaci tyc sedla ale date-li Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS-1 uchyty se prisroubuji na bok a a vse je v poho na mm.jo mam (((06 adventure))).tak si to radej proverte.jedinna uprava byla uchycovaciho plechu baterie,stacilo kladivko a sverak a plech se podal.
Dal jsem na tvou radu a objednal tu samou, doufám že se vejde
Ahoj, vejde, mám ji tam taky. Chtělo to kapku pošpekulovat s tím plechem a uchycením kabelů,ale opravdu jen trošičku. Kabely si usaď tak, aby sis je "nezrušil" sedlem. Jinak pohoda, spokojenost.
Kamarád by potřeboval poradit, koupil si jednu z těch 14Ah baterií, které jsou vyšší, kontakty má správně z boku, ale tvrdí, že plusovej kabel je krátkej a dosáhne tam jen zvrchu přes baterii, že ho bokem nedá, protože tam nedosáhne.
Můžete někdo popsat, jak jste ten plusovej kabel uchytili?
Přikládám foto:
A na můj dotaz nikdo nic nemá ?
Upravil stepan dne 06.02.2012 10:30
Bawo uz nemam ale myslim si ze jsou dve moznosti,ta prvni ze koupil baterii s otocenou polaritou nebo ma novejsi model,a ten ma kratsi kabely.coz mi kdysi potvrdil kamarad ze servisu ze cim novejsi model tim kratsi draty.na jedny masine usetrej 1metr dratu a na 1000 masinach uz je to 1km.ale varta by tam mela jit v pohode,pucoval jsem ji i kamosoj a problem nemel.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.
To Štěpán: Prosímtě ať si kamarád sežena kus 3mm měděnýho plechu provrtá do něj dvě diry o pruměru 6,5 mm a ohne ho do praveho uhle nebo jak potřebuje přitahne napevno na baterku a ten PLUS kontakt už přitahne bokem jak potřebuje...
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Měl bych dotaz na místní znalce. Dostal se mi do ruky nový katalog Exide a tam se píše,že do roku 08 je baterie YTX14-BS 12Ah/100A dle EN a od roku 08- má být baterie YTZ14-BS s 11Ah a 230A dle EN. Velikostně je stejná (o malinko menší) a má "jen" 11Ah ale 230A dle stejné normy,což je docela náser. Cenově je trošku dražší.
Nebude dělat nějaký problém to,že má těch 230A...?? Třeba s nějakým tím CanBusem...??
Co vy na to...???
Upravil zetor dne 05.03.2012 17:12
zetor napsal:
Měl bych dotaz na místní znalce. Dostal se mi do ruky nový katalog Exide a tam se píše,že do roku 08 je baterie YTX14-BS 12Ah/100A dle EN a od roku 08- má být baterie YTZ14-BS s 11Ah a 230A dle EN. Velikostně je stejná (o malinko menší) a má "jen" 11Ah ale 230A dle stejné normy,což je docela náser. Cenově je trošku dražší.
Nebude dělat nějaký problém to,že má těch 230A...?? Třeba s nějakým tím CanBusem...??
zetor napsal:
Co vy na to...???
Zety, mam za to ze prvni udaj je stejnej (kapacita bat) a druhy udaj je startovaci proud, ktery vetsi nevadi. Je to max proiud, jaky je bat stavu kratkodobe spickove dat.
Tzn. za me je to jedno, jde o to, abyvlezla do kastliku na batrku.
Pokud se mylim, opravte me prosim.
Baterie od bmw nemá 14 ah to je jen marketing. Mám odyssey a mužů ji jen doporučit. Vyžaduje drobnou úpravu při instalaci ale pasuje. http://www.fg-for...pc535.aspxFYYFF
zetor napsal:
Co vy na to...???
To by mne taky zajímalo!!!!!
Jak píše žirafák. Druhá hodnota je startovací proud,kterej je baterka schopná ze sebe vydat. Starter si samozřejmě bere míň. A CANBUSu je to jedno. Naopak čím větší startovací proud,tím líp.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Hele a co baterie 10> Hleděl jsem na to, nikdy jsem si toho nevšiml, má podložku. Asi 3cm vysokou. Takový miny ůložný prostor pro věc co potřebuješ jednou za sezonu
To mají i starší modely? Baterie je poměrně nízká asi o 5cm než z osmičky.
petrasvecova napsal:
Pro info: včera jsem si objednala YUASA YTX14H-BS, 12V, 12Ah, startovací proud 240, rozměrově sedí přesně. Cenově je to trošku dražší.
Taky budu kupovat, cenu dostanu kolem 2.400,-. Ještě mi nabízel Vartu za 1.300,-, ale půjdu do Yuasy. Má na nich nulové reklamace a baterka nechcípne předčasně.