kluci, nechapu?
jsou 3 maxie.
jedna stara hranata, co mel zdena tusim na vfr (nebo ja ji tehda koupil).
druha, ta "klasicka", co mate tedka.
a je treti, uplne nova, co ma jara na novym varanovi.
kufry trax jsem nakonec koupil.
zda to byla velka chyba to zatim jeste nevim, ale zklamani urcite.
kufry jsem nakoupil za opravdu zajimave penize vcetne vsech serepeticek, ktere je mozne k temto zavazadlum poridit.
prvni rozpaky prisly po namontování na motocykl. kdy jsme s kolegou slavnostne montaz dokoncili a zjistili, ze kufry jdou sejdrem tzn. nejdou soumerne s motorkou.
dalsi "pruser" nastal, kdyz jsem kufry potreboval oplachnout hadici. oplachnu, otevru a ejhle voda v kufru. nebudu rikat jak to dopadlo, kdyz kufry plavaly v baznu.
vrchol prisel po zjisteni, ze ram ( drzak kufru ) je opaleny od splodin z vyfuku, respektive lak je naprosto znehodnoceny.
fcil premyslam esi je mam vratit, nebo co ...
toz asi tak ...
desperado napsal:
kufry trax jsem nakonec koupil.
zda to byla velka chyba to zatim jeste nevim, ale zklamani urcite.
kufry jsem nakoupil za opravdu zajimave penize vcetne vsech serepeticek, ktere je mozne k temto zavazadlum poridit.
prvni rozpaky prisly po namontování na motocykl. kdy jsme s kolegou slavnostne montaz dokoncili a zjistili, ze kufry jdou sejdrem tzn. nejdou soumerne s motorkou.
dalsi "pruser" nastal, kdyz jsem kufry potreboval oplachnout hadici. oplachnu, otevru a ejhle voda v kufru. nebudu rikat jak to dopadlo, kdyz kufry plavaly v baznu.
vrchol prisel po zjisteni, ze ram ( drzak kufru ) je opaleny od splodin z vyfuku, respektive lak je naprosto znehodnoceny.
fcil premyslam esi je mam vratit, nebo co ...
toz asi tak ...
Já jsem se u Traxů nasetkal ani s jednou z uvedených závad a to jsem ještě na straně výfuku zkrátil držák kufrů o 5 cm a příblížil ho tak stěnu kufru k výfuku na cca 2 cm a žádné opálení barvy se nekonalo( cca 7 000 km).. Leda by začali používat v poslední době nějaký nový (čínský) typ barvy..
Rico napsal:
Fakt? Ajaj, tak Traxy škrtám ze seznamu a zůstává mi tam Husky a Hepco Becker (alu standart).
A co od Bystřickýho? Tady je na něj jen chvála
Jinak já mám BigHusky EVO2. Moc jsem s nima zatím nenajel, ale doposud spokojenost
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Ahoj,
nebudu číst celé vlákno, ale podle nadpisu to sem asi patří...
Koukal jsem na kufry Trax v prodejně Louis... Musím říct, že od myšlenky koupit si je jsem hodně rychle odstoupil... Sváry - hnus, silikonování - hnus, utěsnění víka - nepřilepená guma, takže "žádné"... Musím říct, že za ty prachy bych to nikdy nekoupil...
Toť můj názor a nechci tím naštvat nikoho, kdo je s nimi spokojen... Mohla to býti třeba jen špatná várka, ale pochybuji o tom...
Já traxy mám včetně topcase a jsem naprosto spokojený. Sundání a nndání na držáky - 10s včetně zamknutí zámků. Do kufrů mi neteče a už jsme na nich s bramborou i leželi,ale nevím už na jaké straně,bo to není vidět. Každý má nějaké +-,myslím si,že nejde zavrhnout. Někdo má a je spokojený,někdo má jiné a také spokojenost. Všechny hliníkáče jsou super a náklad odvozou! jde jen o cenu a reklamu.
já mám kufry Begr a sem snima naprosto spokojen a žádné jiné bych nechtěldíval sem se i na jiné kufry,ale žádné lepidlo nebo plast nevydrží tolik co svár
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal(a):
já mám kufry Begr a sem snima naprosto spokojen a žádné jiné bych nechtěldíval sem se i na jiné kufry,ale žádné lepidlo nebo plast nevydrží tolik co svár
V tom s tebou souhlasím,ale já mám Traxy nýtované a svařované
Já mám taky Traxy komplet i s top case. Jsou jen nýtovaný a lepený po sváru tam není ani stopa. Zpracování nic moc, ale už jsem s nima odjezdil asi 25 000km a jsem spokojenej. Teklo do nich a musel jsem dotěsnit nějaký maličkosti, ale mám snad na to abych si teď koupil nějaký jiný? Navíc si nedovedu představit jak bych přemístil veškerý oblíbený nálepky na nový kufry Vždycky jsem odvezl co bylo potřeba i s vaky na kufrech cca 20kg na každé straně a bez problémů. Kdybych se teď rozhodoval tak jdu do Begru, i když nemám moc rád skrytou reklamu
Nevím jaké byly Traxy před rokem, já je mám půl sezóny a najel jsem s nimi relativně málo, takže je nemohu odpovědně hodnotit. Mám černé, 41 litrů. Kdysi jsem na 1100GS začínal s origo plasťáky, nic proti nim ale se začátkem off-road dovolených přestaly vyhovovat. Měl jsem Šerpy, hranaté, později zkosené, bez výhrad, fungovaly spolehlivě, po havárii šly jednoduše opravit i v lese. Jsou zde vychvalovány Begry, beru, já ale proti Traxům nic nemám, neprší do nich, papírové nejsou určitě, zpracování excelentní. A jejich montáž za 5 sekund mi ujasnila, že kufry s puky už nechci...
Jo jo Ivo, mám dilema. Dáša mi na černou 1100GS koupila nádhernou sadu černých Traxů, opravdu jsem jimi nadšen, ale teď bude Adventure s origo kufry, které tam nechám, té motorce prostě sluší originály. Naštěstí to není žádný Puk-systém a lze je rychle odejmout i když ne tak snadno jak Traxy. Tak přemýšlím jestli Traxy prodat nebo si je nechat pro strýčka příhodu...:-)