MID napsal:
Také potvrzuji problém s Autecem a podle mne to bude trvat delší dobu (zkušenosti z jiných firem - čím větší průser tím delší doba na vyřízení).
Jelikož práve ruší i všechny dosud přijaté objednávky, musel jsem blížící se garančku ve 20 tis. přehodit do Passau (pro ty, co to neznají je to 100km od Strakonic) k autorizovanému servisu Leebmna Group. (http://www.auto-leebmann.de/motorrad/).
Jedu tam 12.6. V servisu jsou ochotní, půjčí motorku po dobu opravy za mírný poplatek a hlavně provedou opravu (i garančku) v německé kvalitě.
Jediná nevýhoda je, že se zde dá domluvit pouze německy nebo anglicky.
Jak budu po garančce, dám vědět.
na mne byli v Autecu vzdycky slusni a nemuzu si stezovat.
DedekEV: bez komentare
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
MID napsal:
Také potvrzuji problém s Autecem a podle mne to bude trvat delší dobu (zkušenosti z jiných firem - čím větší průser tím delší doba na vyřízení).
Jelikož práve ruší i všechny dosud přijaté objednávky, musel jsem blížící se garančku ve 20 tis. přehodit do Passau (pro ty, co to neznají je to 100km od Strakonic) k autorizovanému servisu Leebmna Group. (http://www.auto-leebmann.de/motorrad/).
Jedu tam 12.6. V servisu jsou ochotní, půjčí motorku po dobu opravy za mírný poplatek a hlavně provedou opravu (i garančku) v německé kvalitě.
Jediná nevýhoda je, že se zde dá domluvit pouze německy nebo anglicky.
Jak budu po garančce, dám vědět.
na mne byli v Autecu vzdycky slusni a nemuzu si stezovat.
Tak to já jsem tam byl buď ve špatný dny,nebo jsem se na chlapce při vchodu špatně pousmál a podíval... protože to chodání,co jsem tam zažil já a několik mejch známejch,bylo otřesný! Ale jak jsem psal,doufám,že to teď do ruk veme někdo "schopnější" a bude mít lepší dealerskou síť...
no pro me je to se servisem u bmw takovej adrenalin, v honde jsem si vybiral kam zajedu mch,jarov, lety a u bmw to je holt srdecni zalezitost..
WILL RACE FOR FOOD
Já tedy musim říct že jsem se v autecu setkal s dobrýma i špatnýma lidma! Prodejce, u kterýho jsem si objednal motorku mi moc pomohl a to nad rámec povinností, když se podělala objednávka co jsem udělal, dohodnul mi individual dovoz u někoho jinýho (tajně, mimo šéfy) jinak bych musel čekat další 3 měsíce
na druhou stranu, když jsem si čel kouppit nějaké doplnky, jako kufry, tak se tan chlápek choval, jak totální idiot, kterýho bych nakopal do pr....e po pár větách jsem mu řekl ať si to tedy nechá, že s jeho přístupem o to nemam zájem a on se ještě strašně divil a prohodil: tak si to kup jinde! a tak jsem to udělal a kufry jsem si koupil v anglii. (podobných přívadů znám víc)
Autec měl podle mě problému už víc jak rok, určitě už když já jsem zkoušel u nich kupovat novou mašinu.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
No, já mám porovnání z Kaprunu, kde jsem moto kupoval, musím chtě nechtě konstatovat, že holt Rakušáci jsou kapku někde jinde. Ale i tam mi mladej týpek na zaučení strhl závit když montoval kufr, namontoval opačně chrániče heftů....nicméně papírování včetně koupě, celková pohodička a kultura servisu i prodeje byla naprosto diametrálně jinde. A navíc lidé tam byli slušní bez vyjímky.
nechci tím hanit lidi v Autecu, myslím, že například p.Horský dělá co může, ale přijde mi to tam kapku špatně nastevené celkově. Nevim, jestli BMW poskytuje prodejcům v Rakousku jiné podmínky, nebo je jinak zásobuje....ale jde to tam o dost hladčeji.
Jak je vůbec možné, že Autec se dostane do problémů a najednou značka, jako je BMW nemá v ČR díly? A autorizovaný servis? A není to o týdnu....
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Jj je to zajímavé a také doufám že to vezmou do ruky schopní lidé,kteří nastaví přiměřenou laťku v jejich režijích a nabízených doplňcích a službách a samo přístupu k lidem, protože ne všem co mají Bmw lezou modrý papírky ze šrajtofle. Co by jste radili mně mám cca 1700km do 20tis. garančky, nemám hotovou svolávačku na EWS-ko a nefunguje mi palivoměr a 20.6. jedu na prodloužený týden do Řecka. Varianty: Udělat garančku u Bychla a na EWS se vykašlat protože ho prý bere přes Autec a doufat nebo si koupit EWS na vlastní náklady a nechat si to u Bychla vyměnit a nebo se zkusit objednat někam do Němec neb Rakouska .
To Jakob: On ten odlišný přístup v Kaprunu je asi dán i tím, že sám Kaufmann je biker a fanda do motorek. Jen pro ilustraci - letos druhým rokem pořádal http://www.bmw-mo...-days.com/ Organizace skvělá, atmosféra pohodová a jediným (Kaufmannem nezaviněným) škraloupem bylo, že musel 2x přiletět vrtulník...
To je prima pocteni. Zrovna sedim u Bychla a cekam na dokonceni servisu. Uz jsem tu po 4., porad OK, stejne jako dnes. O krachu Autecu tu taky mluvili a nevypada ze by je to sralo, naopak. Asi jsou ve hvezdach lepsi vyhlidky. Jinak znovu rikam, od pristiho roku snad rozjede motorky BMW Liberec a to je jina liga, jezdim tam s autem a supr.
No, s Kaufmannem máte pravdu, jednali jsme vždy přímo s ním a musim říct, že je to fakt znát, že motorky může....
Už aby se tu rozjelo něco pořádnýho, znovu mít moto 4 měsíce (abych nekřivdil, byly v tom vánoce) v servisu, urgence faktur, které jsem navíc ani ještě neobdržel, stejně jako neakceptoval opravu...to už bych znovu asi nevydejchal.
Bychla mám taky rád, jen teď když nejsou díly...já navíc neabsolvoval žádnou svolávačku....mi moc nepomůže.
panove myslim, ze to s tou kritikou trochu prehanite... integrace servisu, rozumne velkeho showroomu a bmw shopu s ochotnou a rychlou obsluhou mne osobne vyhovovala...
zajimavy je, ze nejhlasitejsi tu jsou ty co asi v Autecu mockrat nebyli...
17 cm
Myslíš, že kecám? Nebo že bych si třeba u nich moto garážoval přes zimu? To, co píši, jsou jen holá fakta.
Abych řekl pravdu, zveřejnil jsem pouze část problémů, bylo mnohem více zarážejících věcí: Třeba jak jsem se nemohl neustále dovolat, jak se všechno posouvalo, jak jsem měl problémy s krycím dopisem a musel jsem vysvětlovat, jak to pojišťovna počítala a že vše souhlasí....
Hicksi, myslím, že naopak ty by jsi měl třeba zkusit navštívit jiný servis a poznat, co to znamená opravdu hladký průběh při servisu, příjemný pokec a projev zájmu o tebe jako o klienta, kafíčko, které ti zpříjemní čekání a spousta dalších drobností, které bohužel v ČR asi moc neužiju.
Já vím, že jsi velkým zastáncem Autecu, bohužel mne zaráží, že znám jen tebe, kdo na ně pěje chválu
Třeb Kaufmann mi nepřijde menší, alespoň nikoli část BMW.....ehm a abych tak řekl, také není v astronomické ztrátě.
jacob napsal:
Hicks: To si děláš legraci????????
Já vím, že jsi velkým zastáncem Autecu, bohužel mne zaráží, že znám jen tebe, kdo na ně pěje chválu
Třeb Kaufmann mi nepřijde menší, alespoň nikoli část BMW.....ehm a abych tak řekl, také není v astronomické ztrátě.
ja nejsem velkym zastancem Autecu, ja jsem zastancem snahy o objektivitu a v tomhle jste mne tedy vubec, vubec nepresvedcili...
17 cm
Hmm, fajn, asi nemám potřebu tě přesvědčovat, ale vše mohu doložit bez problémů papírově.
Navíc argumenty typu: "není lehké sladit takový kolos" jsou opravdu poněkud mimo mísu. Vše je na managerech, kteří se Autecu opravdu povedli. Pokud vybereš do týmu rozumné lidi, zaplatíš je a motivuješ, lidská stránka věci ti funguje, jen se musí dělat perosnalistika. A když eliminuješ lidský faktor, ostatní se už dá. Dokazují to jiné firmy na trhu.
Mimochodem, proč bychom měli tolerovat nizkou kvalitu služeb s argumentem, že to není snadné sladit?
Kroutíme hlavou nad současnou situací na trhu okolo dílů a servisu BMW, myslím, že to je naprosto nepopiratelný stav, na tom asi není nic k přesvědčování.
jacob napsal:
Kroutíme hlavou nad současnou situací na trhu okolo dílů a servisu BMW, myslím, že to je naprosto nepopiratelný stav, na tom asi není nic k přesvědčování.
ja jsem nic o "sladeni" nerikal, to jsi se spletl...
kazdopadne AFAIK ten problem Autecu neni zpusobenej primo Autecem jako provozovnou.
17 cm
jacob napsal:
Mimochodem, proč bychom měli tolerovat nizkou kvalitu služeb s argumentem, že to není snadné sladit?
ja znovu rikam, ze u lidi s kterymi jsme v Autecu komunikoval si na nizkou kvalitu sluzeb nemuzu stezovat, pan Horsky, panove od nahradnich dilu, prodejci a BMW lifestyle shop...
odpovidam hlavne proto, ze to lyncovani mi prijde NEUMERNE. Je tu dost lidi kteri v Autecu nakupovali, ale jaksi mlci... ostatne presne v tehle situacich se dle mych zkusenosti nejvice ozyvaji nespokojenci a kriklouni.
Je to opravdu objektivita?
17 cm
Ja byl v Autecu jednou. Koupit a nechat namontovat zamky do kufru. Nejdriv jsem 20 minut cekal az si prijimaci technik dopije kafe aby se me zeptal co chci a v zaveru mi o samote na schodech nabidl ze jestli nepotrebuju doklad na montaz, mam mu dat kilo do kapsy. Hold mas Hixi stesti, ale asi ses jedinej.
Tak dost špičkování. Tento odkázek jsem založil proto aby ten kdo bude mít problém se záručními opravami a nebo díly mohl sem kouknout a věděl kam se obrátit. Proto braši složte zbraně.
potřebuji ceny některých dílů na F800 kvůli pojišťovně. Autec na mně sere, jejich aplikace mi vrací pouze některé díly, u bychla moc rychlí taky nejsou (bez odezvy už pár dní).
No, v tom případě bych se tedy rád dozvěděl, kam se obrátit, když potřebuji rychle (do cca 14 dnů, max 3 týdnů) garančku a řešit svolávačky a potřebuji autorizovaný servis, neb mám ještě rok záruku.
Obávám se, že to nemá řešení. Tedy v ČR, ale bohužel ani v okolí za hranicemi jsem nenašel rozumné čekačky.