sem pro vykuchani Jen prostě nečekej, že to najednou začne dunět, trhat aschvalt a jezdit zadarmo
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
na obrazku vejfuku je pod číslem 2 ten katalizator. S vymlacenim si určite poradiš. Zničit se dá všechno, na tom neni nic težkýho
Duležitý je to všechno vytahat ven nebo vyklepat. Ja si pomahal dratem na konci ohlim do tvaru hačku
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
No tak na emise upřímě kašlu... Ne, že by mi to nebylo jedno, ale až zmizí ze silnic staré Pragovky atd., pak to začnu řešit taky...
Já nevím no, je tam sportovní filtr a říkáte, že zvuk se také zlepší, to by se mi líbilo... Jsem na vážkách... Uděláme anketu? Kdo je pro a kdo proti?
Prosím tě a jak se jmenuje ten přípravek na nerez? Dá se věřit těm z maloměstských mototechen?[/quote]
Ahoj
jen jeden z názorů Pokud chceš lepší zvuk a zvednout spotřebu tak si kup ladák
Pokud chceš originál výfuky tak bych ten katalizátor dokud funguje nekuchal Má tam být a tak tam je Mám taky KN a to hlavně kvůli údržbě Výfuky ale originál
Známý to vyřešil tak že vzal dlouhý šroubovák a prostě tam rýpnul Šlo to snadno a skoro všechny spaliny šly jen levou stranou
2 Kendy: Díky za poznatek, já to tam raději ještě nechám... Až to bude KO, pak to zkusím vykuchat... Je to přeci jenom docela slušný zásah do motorky... A taky si nejdříve zajedu k Honzovi Ofroadakovi, abych si to poslechl... Ale pssssst, on o tom ještě neví...
TOLI napsal:
S těma zašlejma koncovkama je to v pohodě protože je to nerez.Takže stačí vzít leštící pastu a filcák a za pár minut jsou koncovky jak nový.
Fááááákt? Hurááááá A bude se mi zase lesknout prdelka... OK, zítra seženu nějakou chemii, umyju před jízdou moto a budu kuchat a leštit... Díky holky...
Tak co ty koncovky, povedlo se to vyleštit?
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Ahojda, no tak oproti původnímu stavu i docela jo, ale musím říct, že ručně je to fakt práce jak pro otroka... Leštičku máme doma jen obyčejnou z OBI nebo odkud a ta to nezvládá... Nahnědlou barvu jsem změnil v původní nerezovou, ale od katalyzátoru k motoru už to fakt nejde a nechtěl jsem sundavat i koleno od motoru, takže skutečně jen koncovky... Ono v blízkosti katalyzátoru už je to dost vypálené, ale moooooožná že by to i šlo, nicméně už jsem měl fakt dost... Ale pevně věřím, že pokud bych měl leštičku, která by se při zatlačení nezastavila, určitě by to šlo ještě kvalitněji a možná komplet potrubí...
Používal jsem na to SILICHROM, cena 40,- za tubu velikosti Indulony a vyplácal jsem ji celou...
Mezi kolenem a koncovkama (na úrovni stupaček) je spona, nerezová, nicméně šroub, matice a takové dvě divné podložky z nerezu nejsou a pokud je máte orezlé a chcete je vyměnit, cena je 400,- BEZ daně... Takže já jsem tam prozatím nechal původní a orezlý šroub s maticí a těma podložkama přes noc naložil do nějaké antikorozní břečky bo co to je...
Joooooo tak fotečky budou zítra... Dneska jsem to poskládal dohromady, naleštil celou máááášinku a zítra se bude poprvé fotit... :-) Ale neočekávej zázraky, ty výfuky zas tak nezáří, ale prokoukly proti původnímu stavu veeeeelice...
to je fotomontáž ne? Se to leskne jak psí kole To sem na tví motorce nikdy nevidel!
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
Heleďte, koukal jsem na to dneska v garáži, protože tu celý den pršelo jak o život... Takže fotky nemám... Ale myslím, že je lepší se podívat na fotku od TOLIho, ten si s tím více hrál, já na to neměl ani vrtačku ani flexu... A ručně to nestojí za nic... Takže příště... Ale aspoň už víme jak na to, že?
tak jsem dodelal ty vyfuky trvalo to cca 5 hodin i s demontazi a naslednou montazi (nez sem vytahl ten levy hlavni vyfuk tak jesm se pekne spotil) ale vysledek meho snazeni myslim stal za to..
prvni sem to delal jen tou pastou(silichrom) a lestil a lestil (i s tou vrtackou to da zabrat), ale po pul hodce marneho snazeni nebyla poznat vyrazna zmena...tak jsem se rozhod pro radikalnejsi reseni:-) vzal jsem nejjemnejsi smirkáč a celý výfuk jsem přejel s ním pak vzal pastu a vylestil jsem to.