Já to vnímám jako Mr.Gs , je škoda nemít už tu cestu jako to zajímavé. Kouknout po cestě , naplánovat , a jet. Cesta je cíl. Každopádně všechny nás honí čas. Ale prostě jedu tam kam dojedu. To je smysl cestování na motorce. Jinak bych asi volil spíš teda si něco půjčit tam a nepřekračovat tam svoji moto. To asi by snad i vyšlo líp. Ale určitě si každej může dělat co chce a jak chce. To je každýho věc. Nemusíme tady na sebe být hustý. Je mi jasný že je to zimní přebytek času. Teď jsem se vrátil z Elefantu. Byl tam kluk z Irska, nikdo prej nechtěl jet tak skočil na Ymahau Tenere 660 a zdolal 1700 km za 3 dny. Taky neletěl i když celá ta cesta musela být dost hardcore. Ale každej to dělá podle svýho a jak chce. Pro mě je cesta cíl a když je nakonci zajímavé místo tak je to bonus.
Zpět k původní otázce - stran spaní na divoko bych byl pesimista. A se stanem už vůbec.
Alespoň nám se to pár roků zpět v sezóně nepovedlo.
I náznaky odboček z hlavní cesty do lesa byly pod závorou, když jsme jednou mezi vesnicemi našli zvednutou závoru, kde v dohledu nebyl žádný barák, zastavili a zvažovali, že to zkusíme, během pár minut se na vedlejším pozemku objevil chlap s brokovnicí a protože vůbec nevypadal přívětivě naskákali jsme na motorky a zmizeli.
Takže jen kempy a B&B.
Mimo se nám podařilo přespat až na cestě Itálií zpět, jednou za tmy na blátivém parkovišti skryté od hlavní cesty za stromy, podruhé na lavičkách u uzavřené benzínové cesty.
A to jsme třeba byli v hospodě, pohodová obsluha, ale když jsme se zeptali na možnost přespat na karimatce na trávě vedle hospody hnali nás pryč.
Ono i s obytňákem mimo kemp je to přísně zakázané, jsou na to velmi choulostivý a na stellplatzu jsme nemohli vytáhnout ven ani židličku, okamžitě na nás ječela ženská a vyhrožovala policajty...
Mr GS napsal:
... a to je většina z vás... prostě zkur.vit hlavní smysl a podstatu jakékoli věci, jen aby na internetu vypadal cool a nemusel se vůbec snažit a hlavně, aby to bylo hned teď... rychlokvašky.
Suky napsal:
Zpět k původní otázce - stran spaní na divoko bych byl pesimista. A se stanem už vůbec.
Alespoň nám se to pár roků zpět v sezóně nepovedlo.
I náznaky odboček z hlavní cesty do lesa byly pod závorou, když jsme jednou mezi vesnicemi našli zvednutou závoru, kde v dohledu nebyl žádný barák, zastavili a zvažovali, že to zkusíme, během pár minut se na vedlejším pozemku objevil chlap s brokovnicí a protože vůbec nevypadal přívětivě naskákali jsme na motorky a zmizeli.
Takže jen kempy a B&B.
Mimo se nám podařilo přespat až na cestě Itálií zpět, jednou za tmy na blátivém parkovišti skryté od hlavní cesty za stromy, podruhé na lavičkách u uzavřené benzínové cesty.
A to jsme třeba byli v hospodě, pohodová obsluha, ale když jsme se zeptali na možnost přespat na karimatce na trávě vedle hospody hnali nás pryč.
Ono i s obytňákem mimo kemp je to přísně zakázané, jsou na to velmi choulostivý a na stellplatzu jsme nemohli vytáhnout ven ani židličku, okamžitě na nás ječela ženská a vyhrožovala policajty...
Tohle mě příjde děsivé. Na dovolených v podstatě procentuálně spím více v ubytování nebo kempech z různých důvodů, ale nemožnost přespat na divoko v nebo bez stanu mě ubírá pocit volby, svobody a naopak zvyšuje pocit závislosti. A co fakt nesnáším je projev ryzího charakteru, kdy dokud platím tak je úsměv a jak přestanu tak padej.
Ono asi obecně ten západ je ve spaní na divoko v obydlených oblastech problém.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Suky napsal:
...mám zcela jinou zkušenost...spím dosti často (sám převážně, s dětmi 50/50) na cestách karavanem na divoko a nikdy nikde nebyl problém...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."