Ještě jsem tady nikde nenašel dotaz, zda v motorce (právě ve vzducháči) není tovární alarm, který docela "spolehlivě" vybíjí motorku. U LCčka to vyřešili vyřazením možnosti alarm ovládat pomocí dálkového ovládání - na zapínání a vypínání je nutné vstup do MENU. Tím ale zároveň výrobce zcela odstranil klidový odběr, který tam "díky" standby režimu u vzducháčů byl a motorku vybíjel.
Upravil Ruda dne 13.02.2023 18:10
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Ruda napsal:
Ještě jsem tady nikde nenašel dotaz, zda v motorce (právě ve vzducháči) není tovární alarm, který docela "spolehlivě" vybíjí motorku. U LCčka to vyřešili vyřazením možnosti alarm ovládat pomocí dálkového ovládání - na zapínání a vypínání je nutné vstup do MENU. Tím ale zároveň výrobce zcela odstranil klidový odběr, který tam "díky" standby režimu u vzducháčů byl a motorku vybíjel.
Alarm tam od výroby je, ale nepoužívám ho. A pokud alarm přece jen zapneš, on se sám za 3, nebo 7 dní (teď z hlavy nevím) deaktivuje, aby nežral baterku. Ale jak píšu, já ho v garáži nepoužívám.
Upravil Fojtik Design dne 13.02.2023 21:46
Tak jen abych to vlákno uzavřel. Na elektriku mi mrknul David Gruber /díky pane/ a je tam opravdu chyba v řídící jednotce. Ve chvíli, kdy se aktivuje cesta pro nabíjení přes zásuvku, tak se již neodstaví a zůstane otevřená. A pak si motorka vesele vybíjí baterku. K uzavření dojde až ve chvíli, kdy se odpojí baterie a znovu připojí.
Řešení:
a) Nová řídící jednotka.
Nepoužívat tu zásuvku.
c) Přemostit záskuvku směrem k baterii - napřímo přes pojistku.
Žádné další problémy řídící jednotka nevykazuje, takže výměnu jsem v tuto chvíli zavrhnul. Použitou jsem tam dávat nechtěl.
Můžu potvrdit, přesně toto chování se projevilo i u mě. Tak že nabíjení přes CAN BUS už nechci ani vidět
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
vztekloun napsal:
Můžu potvrdit, přesně toto chování se projevilo i u mě. Tak že nabíjení přes CAN BUS už nechci ani vidět
Otázkou je, zda za to může to nabíjení. Ty řídící jednotky prostě někdy odchází bez zjevné příčiny. Bohužel to tak je... v mém případě se to začlo více srát, když se udělala aktualizace SW v řídící jednotce.