Taky moc nechápu co po tobě uředník chce. Kdyby to chtěli na technický, tak to pochopim, ale když to tam nechtěj a uředník to má vytvořený, tak nechápu, že to nenapíše a je to.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Ja to vidim taky jasne,jestli maji o necem pochybnosti,tak at si zavolaji do prahy nebo kamkoliv jinam, protoze trebas kamarad nedavno prihlasoval Afriku taky z Aglie a zadny problem. My tady mame proste paka,ktery zvladaji pouze prepis v ramci okresu*pissed* a nikam jinam bohuzel na registraci nemuzu
To:Milanosor,nezapoměl jsem a posílám foto vinka GS1150 adv.Jinak jak píše Smažák 73 asi chce na kafe je to běžná praxe úřednici jsou už tak drzí,že si o to už normálně řeknou nedáš tak tě dusí a hledají štítky vlevo,dole nahoře apod..Jinak zde fota vinek,nic jiného adventure nemají každou jsem přihlásil do druhého dne jsou teda všechny z DE tam není problém.Poučení pro příště,když moto z Anglie bud přez někoho kdo je vozí a má cestičky nebo sám do toho nejít pak dopadneš jako ty.Hodně štěstí zítra na úřadech Bob
Vinaka koncové:585-r.v.2003
koncové:96-r.v.2002
Bob přiložený následující obrázek:
Uz kdyz jsem cetl tenhle thread porpve, tak jsem se divil proc chteji nejake fotky. Dneska jsem se bavil se znamym, co do prepisu aut dela, a potvrdil mi moji hypotezu: vsechny potrebne udaje pro vydani TP a OTP maji v protokolu z technice. Urednici jsou tam v podstate jenom od toho, aby tyhle udaje opsali z protokolu do technicaku (to je super, za co si ty vyzirky platime, co?????), takze jestli po tobe chcou nejake fotky, nejdriv jim zkus sĺusne a s usmevem vysvetlit,, ze to asi nepude a kdyz na tom budou trvat, chtej mluvit s nadrizenym. Nemaj proc nejake fotky vyzadovat. Od kontroly zpusobilosti vozidla je tady STK, pokud STK vystavi protokol, urednici nemaj proc po tobe chtit dalsi informace.
PS: prihlasoval jsem nekolik motorek dovezenych z nemecka, vcetne sveho soucasneho BMW. Nikdy zadne fotky nechteli (ani tam zadny stitek nemam), a principilne nesmi byt zadny rozdil mezi motorkami z kterekoli zeme EU, tzn. z UK musi byt procedura stejna jako pri prepisu z DE.
Upravil David_BO dne 14.06.2009 23:16
David - Brno, 1150 GS.
Tak diky Bobovi za telefonickou poradu,ale i tak to stejnak nepomohlo. Stitky sice uz tak nejak prekously,ale ted si nasli, ze jeste potrebuji zvlast schvalit homologaci predniho svetla ( i kdyz STK uz mam hotovou). Pan urednik byl minuly tyden 4 dny v Praze na pracovnim skoleni a tak mu protokol z STK nestaci.Tudiz ja tak asi nejspis budu muset i s motorkou ze severni Moravy do Prahy ( nybrz uz tady nikdo jiny oficialni neni, kdo by mel databaze o dilech) a kdyz mi potvrdi (i razitkem BMW), ze tam mam svetlomet co je urcet pro nasi Evropu, pak teprv muzu opet na prihlasovani. Kluci reknu vam, uz toho mam dost. 100% uz nikdy vice motorku z UK a kdo vi jestli vubec jeste nekdy nejakou. Normalne me to vsechno znechutilo, jak tady litam jak vul
Tak se mi zdá, že bych na ně vylít trochu z husta. Popdle mě překračujou svoje pravomoce. Když to chce řešit (Ať už štítek nebo světlo) tak tyto věci dělá STK. Když (aspoň tady u nás) něco úředník chce, tak zvedna telefon a zavolá na STK at mu k tomu něco řeknem, nebo pošlem fotky. Je běžnou praxí (nedělá se to všude a ani nemusí) že se fotí vše co je potřeba. Tak třeba já na motorce když dělám dovoz tak fotim: celkový pohled zepředu, VIN(vyražené), štítek s Vinem, hlukama a váhama, typ motoru(vyražený), rozměry ráfků a pneumatik, homologace výfuku a pohled zezadu. No a když má úředník pochybnost, cinkne a já mu fota pošlu.
Tohle co píšeš přece nebude řešit úředník, pod to se ti podepsal technik na technický, že tam je vše jak má být (včetně světla i hmotností) i kdyby to tak nebylo. Řekni jim at si to domluví s nima na STK jestli to tak je a ať tě do toho netahaj.
Sakra od toho snad jsou ty protokoly za který jsi dal na technický hříšný prachy aby se tam to pako uřednický dočetlo co tam do technáku má napsat.
Ty vado to jsi mě docela hnul žlučí i když ty za to nemůžeš. Přihlaš to na někoho příbuznýho někde jinde (stačí ti evidenčka) a pak opět s evidenčkou na sebe a je to. Vyjde tě to třeba na litr, ale nebudeš muset dávat nic na schvalování.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
To Milanosor:to je hrozná buzerace to nemá obdoby,nemůžu to už dále číst,sežen si nějakou babičku,tetičku prostě někoho komu důvěřuješ a napíšeš na něj gs v Práglu a já ti to dám na spz za láhev tulamore do 3 dnů, a pak si to přepíšeš do toho Vašeho zasranýho centra buzerace Rýmařova
Ted jsem se tady o tom tvým problému bavil se šéfem co dělá jen dovozy. K tý hmotnosti, můžeš ji čerpat z anglicého TP, když není na štítku. A k tomu světlu, máš v vprotokolu o technické (s tou červenou známkou) jen lehký závady nebo i vážný a případně jaky? Ale i kdybys je tam měl, tak to s tebou budou furt řešit na STK a ne uředník. Bud si na něj stěžuj a nebo mu řekni ať s tebou zahájí správní jednání a tam at se vyjádří, proč to po tobě chce.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Cycli napsal:
Ted jsem se tady o tom tvým problému bavil se šéfem co dělá jen dovozy. K tý hmotnosti, můžeš ji čerpat z anglicého TP, když není na štítku. A k tomu světlu, máš v vprotokolu o technické (s tou červenou známkou) jen lehký závady nebo i vážný a případně jaky? Ale i kdybys je tam měl, tak to s tebou budou furt řešit na STK a ne uředník. Bud si na něj stěžuj a nebo mu řekni ať s tebou zahájí správní jednání a tam at se vyjádří, proč to po tobě chce.
Uz jsem vycerpal, vsechny svoje lidske zpusoby, jak se rozmne domluvit. V protokolu s tou cervenou znamkou samoze zadna zavada neni. Tohle je uz proste jen iniciativa jednoho jedineho urednika u nas. Bohuzel. Uz jsem z toho tak zhnuseny, ze bych mu klidne i trebas litr nacpal a mel to z krku.S takovou jesli se budu muset sunout nekam do Autechu 350km tam a zpet, a jeste cekat mesic, nez budou vubec mit cas aby se na to podivali a dali mi blbe razitko Hosi, to jsem si nabehl. Jel jsem tam i osobne, abych si to s nim vyridil,ale nehnul se ani prd.....Furt je to same, bez papiru o svetle ani ranu...."kdyby mi prisla kontrola,tak to nemam cim podlozit" bla bala bla. Dle me je to na STK rozhodnout, za je vozidlo zpusobile.......... Nemate nekdo typ kam zavolat ( nekam nahoru ) aby si ho tam trosku podali. Pokud chce, zajedu si klidne znovu na STK a vyfotim mu paprsek svetla ze to jde zpravne, ale jestli me takhle bude tahat po vsech certech,tak me z toho driv klepne
Upravil milanosor dne 16.06.2009 10:59
To Milan:volal jsem na správná místa kde to jde,ale pokud je moto už jednou v systému TK má evidenční číslo a nyní už do toho nikdo nechce jít z důvodu mají strach aby se úředníci po nich nevozili z důvodu proč to v Práglu přihlásit jde a v Bruntálu ne.Když chceš spz musí jít moto správnou cestou od začátku,tk,magistrát.
Ted už ti asi nikdo nepomůže a budeš si tu anabázi zs motem z UK dotáhnout sám se všema nervama.Hodně štěstí chtěl jsem ti pomoc,ale fakt už to nejde.
Bob
Ted jsem volal i na Ministerstvo a bylo mi receno, ze : Na urade by meli vychazet z protokolu TK pri tom, ale pokud ma nejake pochybnosti ma moznost vyzadovat dodatecnou dokumentaci. Tudiz, kdyz se mu neco nezda, ma pravo zpochybnit rozhodnuti teknika typu K pri dovozöve STK. To je trochu ulet, ne? A jinaou moznost nez to prokazat primo od Autorizovaneho prodejce (Autech) pry neni. Ano jeste statni zkusebna, ale to je prast jak uhod
Státní zkušebna jsou desetitisíce. Docela ten postup nechápu. Ten uředník si tě fakt vychutnává. Snaž se bejt v klidu (vím, že to asi je docela blbost). Jinak to nahlášení na někoho vyřeší evidenčka jak jsem už psal. Nevadí, že protokoly jsou na tebe.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi