karcici napsal:
pavelgs: ,,ja nevykrikuju" .....neber to osobne ,to len slovami basnika
Dyť já vím. Vzpomínáš si na Marva minulý rok v Koločavě (v květnu)?Na té žluté TDM?Ten byl podezřelý oboum hlídkám a byl první po kom šli. Ale držel se statečně.
Upravil pavelgs dne 11.06.2009 18:38
vidím,že se za tu dobu co jsem tam nebyl,změnilo jen málo,snad jen to ,že se ku.ewsky zdražilo*pissed*když sem tam začal jezdit,tak jim stačila vepřová konzerva,pak 5 marek a když sem končil,chtěli už 10 marek,pokud sem si nebyl vědom přestupku nebo sem nic nespáchal,tak sem se sněma v rámci slušnosti hádal,já měl času dost,když viděli že ze mě nic nevydolují,tak aspoň chtěli rozměnit kovové marky za papírové
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Byli jsme na ukrajine ted v kvetnu. Platit jsme museli na hranicich (2*5 eur), stacila by jim asi i plechovka piva a cokolada, ale to jsme meli blbci zabalene hluboko v kufrech a vybalovat to tam pred kamerama, to by nas asi nepochvalili. Pak me jednou zastavili policajti a zkouseli na fintu: "ty pil" s usmevem jsem vysvetlil ze ne, on mi s usmevem vysvetloval ze jo, musel jsem na nej dychnout, porad mi tvrdil ze jsem pil, a kdyz ne ted, tak aspon vcera nez jsem sel spat. nakonec jsem mu s usmevem rekl at prinese alkohol tester, ze mu do toho klidne fouknu, tak se zeptal kam mame namireno a kolik mi to jede a hotovo. Cele to trvalo asi 5 minut. Proste to zkousi, jinak myslim, ze by jim stacilo cca 50 hriven (150 kacek) a daj pokoj uplne. Ale nezkousel jsem to...
David - Brno, 1150 GS.
Něco čtu tady, něco slyším od známých. Na domě mi dělají Ukrajinci a na přímou otázku přímo odpovědí. Jakmile policajt, nebo úředník jen zavětří, že má někdo peníze, je zle. Já osobně si vůbec nedovedu představit, jak se někde dohaduji s ušmudlaným zkorumpovaným podvodníkem v uniformě o tom, jestli jsem pil nebo ne.
Bůh ví, že už od dob Donutila, Polívky a Bittové v divadle Husa na provázku bych rád viděl Koločavu, Mukačevo a další místa, kde podle pověsti žil Nikolka Šuhaj se svou Eržikou, Derbak, Mageri a ostatní...
Ale tohle přání si bohužel nesplním. Mimo jiné proto, že asi ne náhodou nechce pojišťovna uznat pojistnou událost na Ukrajině. A ještě dělat ze sebe na hranicích i za nimi hňupa? To radši vážně pojedu jinam.
.......niektorym učastnikom zajazdu sa to nazbieralo....Whisky ma kupenu vlastnu pumpu
jj hlasim pumpa je fakt moje
poprve sem si prejel caru do protismeru bo tam predemnou takhle vjelo auto a bylo to rano po vecernim dychanku tak sem byl rad jak to dopadlo ale dalsi akce sem uz jel jen za ostatnima a stejne me me zase dostaly zrejme sem vzdy zvolil spatneho vudce jinak pokuty byla pulka nakladu na celou 4 denni akci Ukrajina
tak to jsem necekal, ze to je az tak
no uvidime jak moc budou strazci zakona otravni,kazdopadne vzit si nejaky prachy navic-povinnost.
jinak, nikdo se nechystate v tonhle terminu tam jet?
byl bych rad se k nekomu pripojit nebo opacne.
.. na ukrajinu se s kamarádem taky chystám .. a zeptám se možná blbě, ale přece .. jak je to tam s kvalitou benzínu? .. 95-ka je všude nebo by bylo záhodno nechat svoji osmistovku přemapovat na 91-oktanů?
Radosek napsal:
Něco čtu tady, něco slyším od známých. Na domě mi dělají Ukrajinci a na přímou otázku přímo odpovědí. Jakmile policajt, nebo úředník jen zavětří, že má někdo peníze, je zle. Já osobně si vůbec nedovedu představit, jak se někde dohaduji s ušmudlaným zkorumpovaným podvodníkem v uniformě o tom, jestli jsem pil nebo ne.
Bůh ví, že už od dob Donutila, Polívky a Bittové v divadle Husa na provázku bych rád viděl Koločavu, Mukačevo a další místa, kde podle pověsti žil Nikolka Šuhaj se svou Eržikou, Derbak, Mageri a ostatní...
Ale tohle přání si bohužel nesplním. Mimo jiné proto, že asi ne náhodou nechce pojišťovna uznat pojistnou událost na Ukrajině. A ještě dělat ze sebe na hranicích i za nimi hňupa? To radši vážně pojedu jinam.
Zbytečně se plašíš.Na hranicích jsem neplatil nic,ani nikdo nic nechtěl (přechod Ubla) a ty dvě situace s lopežníkama v uniformě nebylo nic dramatického.Naopak jsem se celkem bavil. Všechny ostatní zážitky byly bezvadné a stály za to.
pavelgs přiložený následující obrázek:
pavelgs: jo jsou lidi c budou cpat do pasu hrivny nebo eura a podporovat tyto sracky a jsou lidi, kteri nedaji nic z principu...
saskarny s fiky jsem mel letos taky ...poprve... a taky jsem se bavil, nekteri byli teda docela dost vytoceni a me to prislo jako podobna situace, kdyz jel deda pro cihly po obede kdyz mel v sobe 4 piva a zastavil ho prislusnik SNB... a ted zabavna debata :-D
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
no vidim to tak, ze nekdo je to proste musel naucit, stejne tak na hranicich... vsak kluci pokracujte vy co na mate na to preventivne podstrkovat abyste meli klid.. a za chvili ta zeme bude jen vase a tech policajtu
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
Nam si na hranicich rekla jedna pani celnice o neco na kafe, tak dostala 1$, a potom jsme platily celkem 300 hriven (bylo to za dve motorky dohromady) policajtum. Jednou jsme nezastavily na stopce, to jsem se ani nehadal, a podruhe jsme udajne zaparkovaly na chodniku. Ten jeden, to byl takovej vul co nam vyhrozoval basou atd., ze jsem ho to chtel nechat udelat... Ale pak jsem si to rozmyslel a dal jim 100 hriven a radsi jel pryc. Jeste ted, kdyz si na to vzpomenu, bych ho nejradsi kop...
Upravil Tchert dne 18.06.2009 07:28
Naprosto stejný zážitek z loňskýho výletu na Ukrajinu a Ruska. Milice, jsou nechutný výpalníci a vyděrači cizincú v obou zemích ! Dle mě , Ukrajinci jsou ještě horší, než-li Rusi. První pokuta byla, při asi 60km/h a vyhýbání se dírám, ukázali mi puštičku s rosvíceným číslíčkem 88kmh, což jsem nabeton nejel, a měli to na ní nastavený již dávno předtím... a klasika , nezaplatíš , soud v Kyjevě, zabavení motorky atd. Škoda, je to tam hezký ale tenhle jejich zmrdizmus, to dost kazí. Na Ukrajině měřej jen ve vesnicích a na omezení rychlosti, mimo děrévní se dá jet kolik se chce. Takže vesnice hlídat 65-68kmh dle GPS, jinak stále 130kmh a nikoho to nevrušuje, a číhaj na stopkách samozřejmě. Jak se tohle vychytá, dá se ujet i 3tkm bez pokut. Ukrajinský četníci rádi stojej ve stínu pod stromy a jejich tmavo modře zbarvený auta jsou skoro neviditelný. V Rusku detto, a ležej klidně uprostřed polí v terénních nerovnostech se schovaným autem, klidně i o 4 ráno jak u Stalingradu, a číhaj.
No, ale jak se natrefí na mameluka, co chce jen vybrat, tohle všechno asi nebude platit. Je to jen otázka času co člověk má na cestu a zda se mu chce či nechce hádat i hodiny a kazit si výlet. Je to na každém, co zvolí a jakou má povahu a náladu.
Upravil W dne 18.06.2009 07:58
HonzaTA napsal:
.. na ukrajinu se s kamarádem taky chystám .. a zeptám se možná blbě, ale přece .. jak je to tam s kvalitou benzínu? .. 95-ka je všude nebo by bylo záhodno nechat svoji osmistovku přemapovat na 91-oktanů?
a nechcete se pridat?nebo mate jiny termin?pokud by jsme byli 4 bylo by to veselejsi
ChipGS napsal:
no vidim to tak, ze nekdo je to proste musel naucit, stejne tak na hranicich... vsak kluci pokracujte vy co na mate na to preventivne podstrkovat abyste meli klid.. a za chvili ta zeme bude jen vase a tech policajtu
....tieto praktiky funguju s velmi dlhou tradiciou x y rokou dozadu,čihana na kamiony ktore prekročili hranice bola uplne bežna vždy a to same na auta zo zahraničnymi značkami..........ale sam si sa bavil s tym kolotočiarom ktory ma na UA firmu pri Nižnych Vorotach, ktory ti povedal že oni to vlastne praktikuju aj na vlastnych ludoch ,proste tu pokutu za každu cenu dostanu
....čo sa tyka hranic,ano neplatili sme nič ale zlizol si to kamarad ktory šiel posledny a toho riadne skasli.....na pumpe sa ludia čudovali prečo sme nedali do pasu 10hrivien že to tam je bežne a davaju všetci či peši či autom a je to bez problemu a nemuseli sme dve hodiny čakat...................hoci minuly rok sme neplatili nič a bez problemou
HonzaTA napsal:
a nechcete se pridat?nebo mate jiny termin?pokud by jsme byli 4 bylo by to veselejsi
díky za nabídku, ale jedeme v jiný termín .. v půlce července .. dovolené už jsou nahlášené a schválené, nedají se změnit