Neumim sem dat ten odkaz tak to aspon zkusim http://picasa web.google.cz/petr.matus/XLRally2007 tak asi tam nekde lip to neumim jo a davam to bez jeho svoleni tak doufam,ze me pak neda do tlamy az se treba nekde potkame.
XL rallye - jel jsem něco takového poprvé. Report psát nebudu, protože by byl příliš krátký. Tak alespoň krátký příspěvek začátečníka.
Na takovémhle bahně jsem na GS 1150 v životě nejel a kdybych to věděl dopředu, možná bych si to i rozmyslel. Začátek po asfaltu byl pohoda. Pak přišlo bahno, a první pády. Jen pořád nechápu, jak to, že ostatní na velkých GS jeli rovně... Já ne. Válel jsem se pořád. Navíc jesm měl dioptrické brýle, a ty se mlžily. Když se zamlžily, musel sem ubrat plyn, což v bahně znamená konec, že. Postupně mně všichni předjeli. Deprese se zvětšovala. Sil ubývalo Kousek přede mnou jel chlapík na 1200. Taky padal. Tak sem mu pomáhal. Nakonec to svoje GS utopil v potoce (tak sem alespoň nevypadl jako první).
Mně nepomáhal nikdo, protože už nebyl nikdo, kdo by mně předjížděl. Řek sem si, že to prostě dám a tak sem se posunoval dopředu. Nejhorší byl pro mne bahnitý výjezd hned po projetí statku. Ten sem nezvládl. Tak jsem sjel dolu a celý výjezd zopakoval. Zase nic, ujelo mi přední kolo a zase na držce. Tak sem řek že to nahoru nějak dostanu. Rozjíždění v koci není žádná zábava, a dostat se na ten vrchol byla práce minimálně na půl hodiny.
Prý bylo prvních 10 km nejtěžší úsek. Posoudit nedovedu. Ale na tom kopci byla polní cesta a já měl pocit že mám vyhráno. Tak si to valim po rovince, a najednou z ničeho nic, motorka otočená o devadesát stupňů. Dělal sem co sem uměl a snažil se to zastavit včas, ale nepodařilo se. Tak jsem skončil ve škarpě. Nic se mi nestalo, motorce taky ne. Ale jak s tim monstrem ven?
Vzdát sem to nechtěl. Nad hlavou hvězdy, krásná noc, já v příkopě. Prostě idylka. Dvě hodiny jsem prováděl inženýrství jak tu motorku dostat ven. Postupně mně opustily všechny síly (kdo tahal sám GS z příkopu v bahně, ví o čem mluvim) a mně bylo jasné, že tohle prostě sám nedám.
V jednu sem zavolal organizátorům, aby mi přijeli pomoci. Na svou omluvu musím jen dodat, že se motorku nepodařilo dostat ven ani ve dvou, a musela nastoupit technika. Děkuji tímto Filopovi za záchranu.
Druhý den jsem na start nedorazil - jednak jsem měl totálně odrovnané svaly na celém těle z té několikahodinové práce, a navíc už jsem organizátorům nechtěl přidělávat práci.
No a ponaučení co jsem si odnesl? Trénovat, trénovat, trénovat!
Příště samozřejmě jedu, a doufám, že alespoň dojedu
Jo,jo vim presne o cem mluvis.Jednou jsem si vyrazil sam do lesejka a bylo vymalovano pul metrovy bahno to lesni cerny a ja v nem s Hrochem.Hodina paleni spojky a nic akorat,ze nebyl signal nevedel jsem kde presne jsem a sily taky dochazely.Byl jsem rozhodnutej to tam nechat,ale pak se to ve mne vzpricilo a dostal jsem Drobka ven a pak uz jen uleva a uleva a druhej den boli,boli,boli celi telo.Chce to proste jezdit a jezdit a jezdit.
Jak to čtu, tak lituju že jsem nemohl jet
Každopádně tímhle si musel projít každý (viz před pár lety fotky na www.ultimad.net) ale pak, když se to zlomí a člověk zjistí, že motorka jede víceméně tam, kam chce, pak to je nádhera. U mě byl největší zlom enduroškola v Hechlingenu. To mi děsně pomohlo. Tím pádem doporučím českou www.enduroskola.cz i když je nefér to srovnávat (cenově i možnostmi). Ale princip výuky je stejný.
Ovšem i zkušený jezdec někdy šáhne na dno - náš kamarád v Rumunsku v noci a v dešti s motorkou utopenou v bahně vážně chtěl prý nechat motorku osudu a jít domů pěšky....
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jaraxi je mi hrozně líto, že jsi to nedojel.... Těch prvních 10km bylo fakt nejhorších. Dalších 57 bylo tak o 30% snazších a závěr se tak nějak vyrovnal začátku Ten úplně poslední sjezd stál za všechny prachy . Ve dne, uprostřed léta a s bandou siláků kolem sebe bych se nějaký čas rozhodovala, jestli se v něm chci přizabít. V noci, na XLku, po 70km v blátě mi bylo všechno jedno
Takže se těším, že se příště zase uvidíme a doufám, že to bude v cíli s jinými slovy než "skončil jsem ve škarpě"...
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Jaraxi, upřímně tě obdivuju.Nejen tvoji odvahu se do XL pustit,ale i tvoji chuť všem tady popsat věci,který se ti tam honily hlavou.Já mám GS jenom chvíli a myslím,že bych v sobě nenašel ani odvahu se tam přihlásit.Možná jsem srab a bál bych se,že to nezvládnu.Možná za nějaký čas budu mít v terénu větší jistotu a všechno bude taky jinak
Souhlasím s Lubossem: každý, kdo měl aspoň odvahu to se svým mastodontem zkusit, zaslouží obrovský obdiv! Jarax tam byl jediný s GS1150 - a koukněte, kolik jich po ČR jezdí obutých na špuntech! On jedinej našel kuráž jít do toho nerovného boje s bahnem a zkusit se s ním porvat. Věděl, že to bude kvůli počasí hodně náročné, a přesto přijel na start a veliké odhodlání z něj jen sršelo :-). Že chyběly zkušenosti a kapka štěstí.... stane se.
Takže chlape, jarní XLko a první patnáctka to jistí
Fanóšu kurnik máš to blbě !!!
Takhle to má bejt http://picasaweb....LRally2007F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Byl to pro mně silný zážitek a myslím, že nepodělit se by byla škoda. Nováčci si třeba příště dají pozor, do čeho jdou, ti, co se bojí do něčeho jít, třeba zjistí, že nejsou sami, a že to neni tak hrozná ostuda když neskončí první, no a pro ty mazáky to snad bylo pro pobaveni, třeba jim to připomnělo začátky
TomasTT - na enduroškole sem byl, ale bylo zrovna sucho
Mimochodem, zase mi upadly nějaké ty čudlíky na řidítkách (překvapivě jiné než posledně, ty co jsem posledně vyztužoval, vydržely). Pokud někdo máte přebytečné šedé tlačítko se znakem houkačky z levého domečku na řidítkách, rád odkoupím. Rozhodně nebudu platit za domeček v BMW 5000,- jenom kvůli tomu, že upadlo tlačítko, které jde pohodlně vyměnit.
Jaraxi musím říct, že když jsem sjela na bodě 4 poprvé z asfaltu, tak jsem byla ve slušném šoku. Proboha tohle přece nemůžou myslet vážně!! Tohle je nějaký děsný omyl!! Tudy přece nemůžou vést noční etapu!! To mi šlo hlavou prvních několik desítek metrů. Čekala jsem hodně, ale tohle fakt ne
Jak se ti podařilo objet ten strom? Já jsem se tam sekla, protože jsem se hrozně bála, že spadnu do potoka, takže mi tam pomáhali. Zašprajcovala jsem to tam slušně Ale kdyby Milda nekecal něco o sání nad hlavou, tak bych to vzala přímo do potoka a bylo by to stokrát lepší. Jenže v tý tmě nebylo poznat, jak je tam opravdu hluboko.
Upravil Klasika dne 09.10.2007 11:32
Klasika: no já to objíždění stromu měl ještě psychicky pikantnější, protože ve vodě už ležela (/stála) ta 1200 GS s vybitou baterkou, takže omyl z mé strany musel být zcela vyloučen - kdybych spadl do potoka, zkrosil bych jak svojí motorku, tak to dvanáctikilo Takže jsem taky průjezdovou kontrolu radši poprosil, zda by v případě nouze podrželi prdel motorky - ony ty mokré kořeny jsou celkem nepředvídatelné.
Jarax: palec nahoru .
Lepší je nechat si pomoct a přežít než hrdinně skončit v potoce Takže on tam šupnul po boku, že se do toho zvrátil? . To je blbé Z toho jsem měla fakt dost strach, ty kořeny tě tam mohly poslat natošup. A proto mně drželi vzadu i vepředu a kdyby to šlo, tak i z boku
A pak za brodem ta stezička po kořenech a pod tebou strž do potoka... taky chutný, co? Klepala jsem se jak osika
Kurna,ze jsem nejel nemusel bych vymyslet,ze prodam a vymenim nebo co vsechno,protoze by uz nemelo bejt co vymenovat a prodavat.Taky bych se pekne nekde rochnil v prikopu nebo potoce.A nebo jsem mohl bejt na bedne.
JohnyT napsal:
Hele k tomu sani nad hlavou, setkali jste se uz nekdo s nejaky nastavcem na sani? Neco jako hadice od vysavace? Nejaky šnorchl
Já například používám hadici od filtrace k bazénu (cca 30 cm), kterou mám vyvedenou do prostoru pod nádrží a nasazenou do trubice sání. Ale dávám to tam, jen když očekávám hluboký brod. Někdo tam dává na hrdlo trubice sání molitanovou "ponožku", která jednak zabraňuje nasávání vzduchu s velkými prachovými částicemi a druhak při rychlejším průjezdu brodem zabraňuje vniknutí vody z gejzíru od předního kola. To ale vniknutí vody při hlubokém brodu nezabrání. A nebo mít špunt a nahoře perforovanou trubici sání :-)
Chlapi z brejlema poraďte - kurwa jak řešíte to mlžení? Zejména v noci a když je chladno... Přemejšlim, že bych zkusil helmu BMW, nebo ten Airoh S4, tu s tim odklopným plexi, je příjemná, a nemusim mít na sobě dvoje brejle (kross, dioprtický). Nebo jezdíte s čočkama? Jak jste tenhle problém vyřešili? Dík za tipy.