Tohle vlákno už ale neřeší, jakou helmu zvolit... Už jsem osobně (a nejen já) zjistil, že helmou to není, ale je to plexíkem na motorce... Já nepožaduju absolutní ticho, ale rád bych si pořídil do helmy handsfreečko, ale copak bych ho slyšel? Absolutně ne... Teď jezdím a budu na delší trasy jezdit Shubbertku BMW System 5 (do které chci handsfree) a na léto, terén a kratší trasy chci cross helmu se sklápěcím plexi (tam handsfree nevyžaduji)...
U Dakara je plexi nastaveno pro jízdu ve stupačkách, ale 400km na stojáka vážně nedávám...
xhackerm napsal(a):
Tohle vlákno už ale neřeší, jakou helmu zvolit... Už jsem osobně (a nejen já) zjistil, že helmou to není, ale je to plexíkem na motorce... Já nepožaduju absolutní ticho, ale rád bych si pořídil do helmy handsfreečko, ale copak bych ho slyšel? Absolutně ne... Teď jezdím a budu na delší trasy jezdit Shubbertku BMW System 5 (do které chci handsfree) a na léto, terén a kratší trasy chci cross helmu se sklápěcím plexi (tam handsfree nevyžaduji)...
U Dakara je plexi nastaveno pro jízdu ve stupačkách, ale 400km na stojáka vážně nedávám...
K tomu HF. Mam 11ku s origo plexi. Helmu Caberg Just. GT, coz bych rekl, ze je takovy prumer v hlucnosti(jsou o dost tissi, ale taky mnohem urvanejsi) a do cca 80km/h si v klidu zavolam a protistrana si nestezuje. Ale v cca 140km/h uz mam problem slyset i navigaci, ktera je naplno a HF taky. Samozrejme mluvim o komplet zavrene helme(brada i plexi). Helmu nikomu nevnucuji, asi bych uz ji taky nekoupil. Je to jenom moje zkusenost. Zumo+CityPhone.
R1100GS
Mam na Dakaru to same plexi. V Schubethce C2 instalovan BT CELLULAR LINE - Interphone a nemam s founovanim problem.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
No, na spalkach jsem zatim zkousel telefonovat (jen zkusebne) ve 120 km/h. To plexi se mi moc nepozdava (co se tyce proudeni vzduchu). Nejsem zadnej haban (173 cm) a proste to neni ono. Schubethka to zachranuje.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Tak taky něco přihodím - helma Caberg Justissimo+interphone(nebo jak se to jmenuje..no prostě to co prodává TT)..telefonovat se dá rozumně tak do 80-100, pak už dotyčného neslyším, možná jsem hluchej, ale je to tak. Osobně se domnívám, že tyto sady nejsou proto aby se člověk někde ve 150 vykecával, to mi přijde ujetý. Používám to opravdu jen na to že vidim kdo mi volá a když to jde tak to zvednu a řeknu mu, že zavolám až budu moc...pak si v klidu někde zastavim a aniž musim sundavat škopek a dolovat telefon piánko vytukám na Zumu kontakt nebo poslední přijaté číslo a vyřídím to..a k tomu je to myslím určený.
GS 1200 R Adventure
chafre napsal(a):
Tak taky něco přihodím - helma Caberg Justissimo+interphone(nebo jak se to jmenuje..no prostě to co prodává TT)..telefonovat se dá rozumně tak do 80-100, pak už dotyčného neslyším, možná jsem hluchej, ale je to tak. Osobně se domnívám, že tyto sady nejsou proto aby se člověk někde ve 150 vykecával, to mi přijde ujetý. Používám to opravdu jen na to že vidim kdo mi volá a když to jde tak to zvednu a řeknu mu, že zavolám až budu moc...pak si v klidu někde zastavim a aniž musim sundavat škopek a dolovat telefon piánko vytukám na Zumu kontakt nebo poslední přijaté číslo a vyřídím to..a k tomu je to myslím určený.
Já mám vyšší plexi. Koukni na mý fotky. Je to od Wunderlicha. V Praze to dělá asi Žlábek. Nevim jestli to překopíruju správně, kdyžtak se koukni na německý stránky.
http://www.wunderlich.de/Online-Shop/F650-ST-CS-GS-Dakar/Ergonomie-Komfort/Scheiben-Zubehoer/
Nedávno jsem koupil na svoji motorku, na kterou jiný neni, univerzální plexi GIVI. Tudíž možno posadit a naúhlovat dle libosti a posunout tak poměrně dost zóny turbulencí. Došel jsem k závěru, že hodně podstatný je hlavně kde přesně máš hlavu, čili zkušenosti ostatních Ti asi moc nepomůžou. Nevadí ani tolik, když ti proudí vzduch na helmu zepředu, ale spíš když se točí a fouká na Tebe vlastně zezadu. Dobře to poznáš s otevřeným "hledí". Jinak o hlučnosti helmy jako takový se snadno přesvědčíš, když, jak píše Bystřické, vstaneš do stupaček. Trefit plexi, který má jasnou danou výšku i polohu, je vzhledem k výše zmíněnému prostě loterie a měli by na to taky dělat testovací jízdy... Přeju ať Ti to dobře dopadne.
Maiali nel Fango!
2 Morabo: Díky za tvou reakci. Jízdu ve stupačkách jsem si vyzkoušel. Když si stoupnu, tak slyším opravdu jen proudící vzduch (tudíž relativní ticho), ale jak si sednu, tak mi tam bouchají turbulence. Potřebuju to nastavit tak, aby mi to házelo vzduch až nad helmu, minimálně na horní větráky. Ono o tom také vypovídá to, že když strejc sleze z R1200GS po 400km v sedle, tak na sobě nemá ani jednu mouchu, za to já jsem jak mucholapka. Jemu to prostě hodí vzduch nad něj. Zkoušel jsem si za jízdy dát ruku nad štítek a je to opravdu ono, chce to prostě zvýšit štítek na motorce. Pak je ale ještě otázka, jestli to nehází turbulence i z boku (jestli to netočí vzduch kolem rukou za tebe).
Zkusím si někde půjčit ten přídavný štítek a nějak ho tam upevnit, projet a uvidím.
Ehm, nenašel by se nějaký šlechetný chalan, který by mi ho zapůjčil a přitom nebydlel daleko, abych ho nemusel otravovat cestou na poštu atd. ???
Ještě jsem zapoměl-já mám udělanou takovou vychytávku.Pod ty dva horní šrouby co drží plexi mám daný asi 2cm podložky(hlíníkovej špalíček)tím pádem je plexi víc kolmo a víc žene vzduch nahoru.Porovnával jsem to s jiným dakarem a je to o chlup lepší.
ahoj taky mam pod hornima sroubama na plexim dakaru podlozku asi 2cm hadice nic jineho nebylo a je to o 100% lepsi predtim nez jsem to udelal nebylo mozno jet ani 120 tedkom bez problemu 150 jo a merim 188cm
2 TOLI&Jawan: Taky mě to napadlo... U Toliho jsem si toho všimnul, ale myslel jsem, že to tam máš kvůli tomu držáku navigace nebo co to je za konzoli... Taky něco podobného zkusím, ale ještě si rád poslechnu názory ostatních, co již mají nějaké další úpravy Dakarského štítku...
No já mám ten štítek o dost víc kolmo než ty. Když jedu narovnanej do kyla je to pohoda vůbec žádný turbulence necítím, pokud nefouká nárazovej to je jasný. Od kyla vejš se musím za něj přikrčit, pokud chci bejt úplně chráněnej. Ty mouchy mám jen na šešuly přilby, na plexi nic. S jinýma nemůžu srovnávat nezkoušel jsem. Přilby mám 2 tuhle http://www.paolo.cz/zbozi/code/62/mathisse-rs/airoh/termoplast/vyklopne/ a tuhle http://www.paolo.cz/zbozi/code/82/s4-color/airoh/termoplast/enduro-motocross-trial/
Ta výklopná je míň hlučná, ale tu enduro mám radši, buru si ji i na delší vyyjížďky. Ale zase s jinýma jsem nesrovnával. Jo a měřim 175