Hele já myslím že bmwgsa ti to napsal celkem slušně,na to jak ho znám.
A když už sem píšu,tak je tu někde vlákno hodnocení servisu....tam jsi měl napsat že pan je lenochod,bere 1300 hod a rozvodovka mu trvá 10 hodin....z toho vyplývá když je někdo lenochod tak by to měl mít úkolem a že ho nedoporučujes.ma úcta.
Teď už je ale stejně pozdě becet nad rozlitym kafem,měl sis nechat nastřelit hrubou cenu....
Kupredu spatki ni krok...
Bohumile, opravdu bych byl rád aby jsi ty a ostatní vycházeli až z celého "příběhu" který sepíši a v příslušném vlákně k servisu které zde již existuje zveřejním v okamžiku, kdy budu mít vše uzavřeno a GS doma. Co se týče nastřelení ceny tak orientačně ti mohu sdělit, že před začátkem servisu bylo mechanikovi sděleno co chci udělat a kolik na to mám, po týdnu jsem dostal telefonické upozornění, že cena bude jednou taková, protože byly na motorce nalezeny i jiné závady, tuto cenu jsem po velkém zvážení odsouhlasil a po dalších 14 dnech mi přišla zpráva, že mám GS hotové a faktura, která byla bez dalšího projednání vyšší o dalších 70% než ta telefonicky odsouhlasená zvýšená cena.
Nic neslusnyho jsem ti nenapsal tak neplakej ze je na tebe nekdo osklivej.. trochu mi pripominas svym jednáním moji dceru. Akorat tý je 9 a jeste se vsechno uci...
Tak do novyho roku ti preji hodne stesti, lasky i rozumu
Fakt nemám rád takové plačky...promiň.. Navíc jsi tajemný jak hrad v Karpatech.Masinu bych si prostě vzal,zaplatil co bylo předem dohodnuto.KONEC HOTOVO.Tak ať ti to dobře dopadne,promiň za upřímnost.
Jděte k šípku, nic nevíte a soudíte, chytrýho umí dělat každej jouda, jedinej kdo je zatím v obraze je servisák. Nevím kde se bere ta drzost udělat s relevantního dotazu kterým toto vlákno začalo a který byl díky ochotě několika lidí vysvětlen nějaký plačky, vše je ostatně zapsáno, takže kdo chápe psaný text tak mu to musí být jasné, takže se hoďte do klidu frajeři a šťastnej a veselej. Tím považuji vlákno na dotaz relevance ceny GO kardanu za uzavřené, ničeho jiného se vlákno týkat nemělo, veřejné linče prosím později. Děkuji
Něco podobného se mi stalo také,nicméně jsem to neřešil na fórech ale tam kde byla mašina.Kdyz už bych se ptal tady,tak napíšu kdo servis dělal,jaké úkony jsem chtěl a na čem jsem byl dohodnutý. Ty píšeš vše v hadankach..Hodně štěstí.
Prosím moderátory o smazání vlákna, původní dotaz na reálnost ceny opravy byl kompetentními a ochotnými servisáky a mechaniky zodpovězen, ostatní off topic je vzhledem k původnímu dotazu irelevantní.
Děkuji za prostor.
Já teda nevidím důvod tohle mazat. Podle mě je to zajímavá zkušenost i pro ostatní.
Moc takových lidí není, ale jsou i tací, co se dokážou poučit i z chyb ostatních, tak proč jim to neumožnit?
Podle toho, co jsi napsal, tě někdo natáhl. Ani podle zákona to není v pořádku, protože ti nemůžou zvednout cenu o dalších 70% bez předchozí informace a hlavně, zákon nezákon, informace neinformace, já bych chtěl od nich slyšet logický odůvodnění takovéto ceny.
Jestli si chceš jméno mechanika nebo název servisu nechat pro sebe, tak je to tvoje věc, ale i tak je to pro ostatní zajímává zkušenost a trochu i návod, na co si dávat pozor, takže není důvod to mazat.
Doplňuji název zpět, ať je to dohledatelné.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
ganmiki napsal:
Prosím moderátory o smazání vlákna, původní dotaz na reálnost ceny opravy byl kompetentními a ochotnými servisáky a mechaniky zodpovězen, ostatní off topic je vzhledem k původnímu dotazu irelevantní.
Děkuji za prostor.
ptal se na foru.. ale diskutovali mu tam lidi.
Jsem PROTI smazani vlakna.
btw: chovas se divne.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mr GS napsal:
Já teda nevidím důvod tohle mazat. Podle mě je to zajímavá zkušenost i pro ostatní.
Moc takových lidí není, ale jsou i tací, co se dokážou poučit i z chyb ostatních, tak proč jim to neumožnit?
Podle toho, co jsi napsal, tě někdo natáhl. Ani podle zákona to není v pořádku, protože ti nemůžou zvednout cenu o dalších 70% bez předchozí informace a hlavně, zákon nezákon, informace neinformace, já bych chtěl od nich slyšet logický odůvodnění takovéto ceny.
Jestli si chceš jméno mechanika nebo název servisu nechat pro sebe, tak je to tvoje věc, ale i tak je to pro ostatní zajímává zkušenost a trochu i návod, na co si dávat pozor, takže není důvod to mazat.
Doplňuji název zpět, ať je to dohledatelné.
presne.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Je mi líto, že ( pravděpodobně ) nečtete celou diskuzi, nebo z nějakého mě neznámého důvodu ignorujete co bylo předmětem této diskuze, takže ač mě moc nebaví to opakovat stále dokola pak to udělám ještě naposledy.
Vlákno bylo založeno pro zjištění relevance ceny opravy kardanu, to znamená, že to nebylo kňučení na to, že mě někdo ojebal ani to neměla být zkušenost ( recenze ) nějakého servisu. Prostě mám GS krátce a pouze jsem chtěl zjistit jaké cena je za určitý úkon relevantní, zeptal jsem se na to na fóru a dostal informace, tím považuji účel tohoto vlákna za splněný.
Nevím proč je mi stále podsouváno, že jsem tajemnej, nechci sdělit jméno servisu apod. není to pravda, v několika mých odpovědích je zcela jasně napsáno, že do příslušného vlákna v sekci zkušeností se servisy svůj příběh sepíšu a to v době, až budu mít motorku doma abych předešel třeba nějaké pomstě ze strany servisu apod.
Také nevím, kde se berou spekulace, že o ničem se servisem nejednám a nebo dělám blbě, protože bych měl dělat to či ono. Vlákno bylo založeno přesně z důvodu, abych věděl kolik reálně může stát oprava této části motorky ( jde pouze o cca 22% z celkové faktury, takže těch věcí k řešení je mnohem více a proto jsou jednání složitá ) a podle toho mohl právě se servisem vést jednání, také nikdo kromě mě neví v jakém stylu se jednání vedou a jaké jsou vůbec reálné možnosti.
Celé jednání mám zdokumentované v mailových komunikacích a bylo učiněno bezpočet telefonátů a zpráv a platí již řečené, až bude celá věc uzavřena bude pravdivě popsána a zde zveřejněna a to pouze jako holá fakta s tím, že každý si potom může udělat obrázek, kde jsem chyby udělal já ( ano udělal ) a kde třeba mechanik.
Děkuji za pochopení.
Upravil ganmiki dne 01.01.2024 19:59
NO dneska je to teda počtení. Většinou se diskusí nezůčastňuji, ale nedá mi to se nevyjádřit.
@ganmiki
Tak především nechci nikono soudit, ale chybovat je lidské a tvojí chybou bylo nezeptat se před servisem alespoň řádově na cenu opravy. Také jsem takové ceny v minulosti dělal, ale již jsem se poučil. Většinou se dohodnu se servisem na ceně a pokud by byla řádově vyšší, jsem dohodnut, ať mi technik při rozebrání zavolá a upřesní důvod navýšení a můžu to alespoň psychicky strávit.
A z tohoto důvodu jsem pro zachování vlákna pro ostatní budoucí čtenáře. Třeba to někomu pomůže.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Má cenu to ještě komentovat? A jak to vsezvede víš, že jsem neměl domluvenou cenu? Někde jsem to psal? Byl jsi vedle mě když jsem to dojednával? Víš jaké práce jsem na motorce objednával? Víš jak se mnou ( a zda vůbec ) mechanik komunikoval? Nebo si prostě jen tak tady vymýšlíš? Opravdu je pro některé problém přistoupit na to, že když o tom nic nevím, tak si nebudu nic vymýšlet?
Koukam ze ty jsi celkove komplikovana osoba... a co si jako myslis?? Pises ze to nechces zverejnit aby nedoslo k pomste dotycneho zahadneho servisu.. jako ze to tam nekdo cte a neco ti udelaji s notorkou?? Ale zaroven napises ze to pak zverejnis az to bude uzavreno? Takze jestli to tam nekdo cte, a vidi ze jsi rekl ze to stejne napises ale az budes mit motorku doma... tak to mi logiku nedava uz vubec.. s tebou bych chtel mit dvojdomek..
nepřijde mi na tom celém nic divného, jak v postupu majitele gs, tak v položení dotazu. Zadání servisu dal, kolik na to má řekl, zvýšenou cenu na zavolání odsouhlasil a dostal fakturu od 70% vyšší. Co měl dělat jinak, by mě teda zajímalo. Že zveřejní celou kauzu až po dořešení, mi divný nepřijde už vůbec. Udělal bych to stejně. Jen si myslím, že po zbytečném napadání nezveřejní už vůbec nic. Původní úmysl tazatele vnímám jako snahu se v problematice zorientovat tak, aby mohl servisu oponovat, to je celé. Vyhrocení mi přijde úplně zbytečné.
Upravil 1705ol dne 02.01.2024 09:48
vsezved napsal:
NO dneska je to teda počtení. Většinou se diskusí nezůčastňuji, ale nedá mi to se nevyjádřit.
@ganmiki
Tak především nechci nikono soudit, ale chybovat je lidské a tvojí chybou bylo nezeptat se před servisem alespoň řádově na cenu opravy. Také jsem takové ceny v minulosti dělal, ale již jsem se poučil. Většinou se dohodnu se servisem na ceně a pokud by byla řádově vyšší, jsem dohodnut, ať mi technik při rozebrání zavolá a upřesní důvod navýšení a můžu to alespoň psychicky strávit.
A z tohoto důvodu jsem pro zachování vlákna pro ostatní budoucí čtenáře. Třeba to někomu pomůže.
Tak příště až se zase do nějaké diskuze zapojíš tak si ji pořádně přečti, dávat tady rady že se má domluvit se servisem na ceně, když o pár příspěvku výš píše že mu servis vyfakturoval o 70% víc než byla telefonicky domluvená cena je dost mimo..
já bych byl spíš pro zamknutí vlákna, než místo kolik stojí oprava koncového převodu, tu bude, kdo je větší brouk Pytlík ?!
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011