Tak vedou do jednotky motoru. Je nato opravna sada s konektorem. Ale neverim ze by byl zlomenej kabel. Teda pokud to nekde nekdo nepretrasoval nedal blb drcpasky nebo nejaky kryt.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Tak vedou do jednotky motoru. Je nato opravna sada s konektorem. Ale neverim ze by byl zlomenej kabel. Teda pokud to nekde nekdo nepretrasoval nedal blb drcpasky nebo nejaky kryt.
Nemas nekde prosimte odkaz na tu opravnou sadu?? Pokud to vymenim,myslim ze tim nic nepokazim...app,nemely by se nove snimace nejak prizpusobit masine pres diagnostiku??
servisak napsal:
V bmw . Nepotrebujes odkaz.
Cislo dilu 13547696412
cislo dilu znam,spis me zarazi ze to maju na Slowaci o litr levnejsi jak u nas..
to si nemyslim.. original BMW prodáváme za 3.462,- Kč včetně DPH.. takže spíš se jen naučit hledat..
A to "prodavame" je kde?? Ja jsem zkouknul enem BMW motoparts a podobne ksefty kde ho meli za 4500-4900..... A videl jsem ho kajsyk i za 9 litru,coz mi prislo uz hodne out..)
Tak to bude nakonec kablem...problemy i s druhym origo snimacem(od kamosa)...staci pohybat kablikem a volnobeh drzi...jdu rozebrat plasty,nadrz a zjistit kam to presne vede...a bud sezenu tu opravnou sadu nebo nejak prekopu ten stary stekr...
Pokud by nekdo napsal kam presne vedou kabliky ze senzoru polohy skrtici klapky,budu moc rad..usetri mi to patraci hodiny..
Upravil Rudyzzr dne 29.02.2024 19:02
https://www.realo...Id=61_2484
Jednicka to je. Kam draty vedou neres mas stejne cca 20cm na opravce
Upravil servisak dne 29.02.2024 19:49
Diky,vypada to ze to je v konektoru..mozu poslat SZ az dojdu domu?? Poslal bych Ti i nejaka videa ze startovani..nevim,kdyz pohybu dratama (paticu jsem vyhodil a dal piny primo na snimac) treba to i chytne ale max. na pet,sest vterin a zase KO..vyhodil jsem i vzduchac esli mi to nebrzdi ale porad stejne...
tak jsem to snad dal dneska dokupy.Pro ty co nevi,nebyli tu a nebo resi stejny problem - motorka nestartovala,nedrzela otacky
prni etapa - vymena benzinu,kontrola svicek,cisteni vstrikovacu,vymena vzduchace
apod..bez kyzeneho vysledku
druha etapa - vymena snimace polohy skrtici klapky (nahrada -cca 700,-) - bez
kyzeneho vysledku
treti etapa - vsiml jsem si ze jsou nejake vymackane piny v konektoru tak jsem
objednal novy (kdo by potreboval poslu odkaz.cca 200,- z Cech) ,pri
vymene jsem zkratil puvodni draty cca o pet centimetru. Bez kyzeneho
vysledku
ctvrta etapa - natazeni noveho privodu k snimaci z jednotky (spodni jednotka,delsi
stekr,piny cislo 14,91,60).Zapojen novy konektor,namontovan puvodni
snimac a konecne vse funguje jak ma..toz esli zitra bude hezky,snad vyjedu
Berry napsal:
Tak Super ... mám rád když je na konci vlákna nějaké rozřešení a ne že to vyšumí do prázdna
Bohuzel se zatim happyend nekona.kdyz jsem to slozil tak to zacalo blbnou zase trochu jinak..po nastartovani vyletely otacky na 4000 a pak to tak nejak kolisalo a nakonec chciplo.tak jsem to zase rozdelal esli neni nekde bowden skriply apod..vse vypada v poradku ale porad chcipa nebo leti do otacek,proste se s tou masinou nemuzu domluvit a uz jsem z teho trochu zoufaly..jestli motorky volnobehu v prdeli nebo neco v elektrice,netusim...psal jsem i PM servisakovi esli bych mohl mit par otazek ale neodepisuje.....kdyby byl nejaky BMW mekanik na severni morave a dojel by mi pomoct,platim zlotem...
Upravil Rudyzzr dne 13.03.2024 11:16
Neodepisuje protoze nato nemam cas. Pokud neco chces zavolej. Ale jelikoz ses z druhe strany republiky nema to smysl. Odvez to do servisu nekde u vas
servisak napsal:
Neodepisuje protoze nato nemam cas. Pokud neco chces zavolej. Ale jelikoz ses z druhe strany republiky nema to smysl. Odvez to do servisu nekde u vas
Jasne,sak nenadavam..casu mam taky poskrovnu....ohledne servisu, pomalu procitam recenze zde na foru a hledam nekoho v okoli...mozna Prerov,nevim..pristi tyden jedu do NL pracovne tak ted na to neni moc casu resit to..(
Rudyzzr napsal:
..po nastartovani vyletely otacky na 4000 a pak to tak nejak kolisalo a nakonec chciplo.
Zkus od někoho půjčit přímo z motorky (ať máš jistotu, že funguje) jinej snímač. Takhle podobně se projevuje ten shit od Delphi, co jsem ti psal výše.. Je tam někde špatnej rozměr a pořád to po dotažení šroubů, tlačí na osu klapky. Nemůžu se odměřit toho, kde je problém, ale někde evidentně je. Aby tohle nebyl další cinskej srac. Zkus něco prokazatelně funkčního a pak teprve řeš takový věci, jakou jsou kabely.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Rudyzzr napsal:
..po nastartovani vyletely otacky na 4000 a pak to tak nejak kolisalo a nakonec chciplo.
Zkus od někoho půjčit přímo z motorky (ať máš jistotu, že funguje) jinej snímač. Takhle podobně se projevuje ten shit od Delphi, co jsem ti psal výše.. Je tam někde špatnej rozměr a pořád to po dotažení šroubů, tlačí na osu klapky. Nemůžu se odměřit toho, kde je problém, ale někde evidentně je. Aby tohle nebyl další cinskej srac. Zkus něco prokazatelně funkčního a pak teprve řeš takový věci, jakou jsou kabely.
Snimac byl nakonec dobry .vyzkouseny v kamosove moto.a jeho snimac v me spatny..zjisten preruseny drat,tak jsem primo z jednotky natahl vsechny tri nove..prvni den to fachalo dobre,pak to zacalo zlobit po slozeni moto
Klapky se otáčí volně a po puštění heftu jdou kladky pěkně na dorazy? Plyn má malou vůli a i přes to, to po nastartování vyletí do otáček?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Klapky se otáčí volně a po puštění heftu jdou kladky pěkně na dorazy? Plyn má malou vůli a i přes to, to po nastartování vyletí do otáček?
Jj,otaci se vse i vraci v pohode,bowdeny neskriple,vse vypada v pohode.
Dneska uz nesla ani nastartovat.zjistil jsem ze mi netlaci benal,pumpa vyzkousena,v pohode a pak jsem musel od masiny odejit..musim zkontrolovat jednotku a hlavne kabelaz.(nemoc vsech koncernovych priblizovadel vyrobenych kolem r.2000 kdy diky eko se izolace vyrabela z ekomatrose ktery po letech zkamenel a pak je s pruserama vymalovano)
Mam vic motorek a zatim jsem si vsechno opravoval sam (i pomahal kamosum kdyz meli problemy) ale zatim vsechno starsi rocniky s karburatorama..jsem se hodne zdrahal vzit neco s elektronikou navic a fcil me dobehl muj strach.. horsi je ze zitra odjizdim za praci do zahranici tak se zase oprava posune..chtel jsem to dat i nekomu v okoli ale maji plno..