Mě je to úplně jedno,já adv neměl a ani mít nebudu...
Já už to všecko odlehčuju,co sem za ty roky na motorky navesel tak pomali oddelavam
Kupredu spatki ni krok...
Vypadá to, že se bmw opravdu inspirovalo u HD, aspon těma hranatýma patvarama,mozna trošku i u lego technics. Teď už si na tom člověk neudělá fakt nic, když mu to klekne někde dál o civilizace . A automat? Doba jde bohužel tímhle "skútr" směrem. Jen jsem zvědavej jak na tom bez spojky budou jezdit nějaký utahnuty sotolinovy vracecky (např cesta do omala nebo turecká D915), tam si prostě spojkou pomoct musíš. Zkoušel jsem Afriku s dct a poloměr otáčení je o polovinu větší než na motorce se spojkou. Nevím jestli je tohle posun tím správným směrem. Na druhou stranu 98 % lidi bude tuhle motorku jezdit jen silnici, max nějakou sotolinku aby si to nezaprasili, nedejbože neodreli. Svezení to může být zajímavý, lidi to kupovat budou páč je to přece BMW. Doma zůstane vzducháč dokud se nerozsype nebo to nerozsypu já
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Kuba89 napsal:
A automat? Doba jde bohužel tímhle "skútr" směrem.
Jablko nebo hruška, obě ovoce.... automat či variator, nemusíš manuálně řadit, ale je to taky rozdíl a to dost velkej.
Hilux (VIII 2021+) má v automatu krouťák 500 a manuál jen 420 ...
Upravil John_Ice dne 06.07.2024 07:49
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
cetl jsem tu poznamku na motorkari.cz, ale taky mi to trochu prislo:
Panzerkampfwagen VI Tiger -- bocni partie mi prijde lehce podobna...
Upravil hicks dne 06.07.2024 11:33
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
...ty vyrazy tam okolo...
17 cm
tak videno z dennim odstupem.. jako uplne strasny to cely asi neni. Resp. asi strasny jsou ta pridavna svetla ve stylu Tesco.
Ale ani to teda neni zadnej zazrak...
17 cm
Když se teď tak dívám na ty fotky co tu dal odkaz Lukáš (Stewe) , tak si taky říkám , že je možné , že se mi to časem začne líbit. Ostatně když jsem viděl první fotky malého GS 1300 , tak se mi taky nelíbilo. Teď už si je dokážu doma představit. Jen ty kompozitové materiály mi na některých dílech dost vadí a nevěřím v jejich kvalitu s vydrž. Například stojany , řadička , zadní brzda , držáky kufrů. Nevím jestli špatně hledám , ale nenašel jsem nikde topcase.
Ještě jedna otázka na majitele GS 1300 , nebo na Milana (Servisáka). Slyšel jsem o tom , že by se měly nějakým způsobem lámat řadicí páky. Nevím jestli se jedná o ulomení v normálním provozu, nebo při padu? Při pádu bych to asi pochopil. V tom případu nevím co budou při pádu dělat ty držáky kufrů?
.
Asi se to trochu zmírní, ale za mě, neokouká. Já byl z 13 gs zklamanej. Z GSA jsem zhnusenej. Smutnej. A dost mě mrzí, že nemůžu sahnout do kešeně a narychlo koupit novou dvanáct pade gsa. dokud jsou.
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...
tak videno z dennim odstupem.. jako uplne strasny to cely asi neni. Resp. asi strasny jsou ta pridavna svetla ve stylu Tesco.
Ale ani to teda neni zadnej zazrak...
Můj tip je, že naživo to udělá velkej dojem tou impozantností a, pozor, hot take, jakmile se na tenhle vzhled nakalibrujeme, 1250 bude najednou vypadat strašně zastarale. A prodávat se to samozřejmě bude senzačně. Já do ní nejdu, protože pro moje aktuální preference, potřeby a způsob ježdění je to zbytečně moc železa, teda vlastně hliníku a plastu, ale fakt si myslím, že naživo bude ten dojem výrazně jinej.
Upravil cerv dne 06.07.2024 14:35
jazdiť to bude určite famózne ale dizajnovo je to tragédia
je ale zaujímavé že ešte včera mi "hladká" 1300 spredu prišla fujtajbl a dnes po predstavení Advíka tam vnímam istú eleganciu
čomu ale nerozumiem je že
- nový Advík nemá vrchné padáky - môj (1200GSA 30jahre) má
- nový Advík nemá rátanú hmotnosť s hlavným stojanom - môj áno (lebo ešte bol v cene moto)
- nový Advík ma podsedlovku z hliníkovej zliatiny koli úspore hmotnosti - moj klasická podsedlovka z ocelovych trubiek
- nový Advík má 30 litrovú nádrž - moj má 33
- nový Advík ma sériovú koncovku ktorá váži opticky tak polovicu mojej
- nový Advík je podľa údajov výrobcu o 13kg ťažší ako o 14 rokov starší Advík od toho istého výrobcu
live fast, die young be wild, have fun
Přesně. Ta šílená hmotnost je hlavní důvod, proč jsem se já osobně rozhodl, že tentokrát si vystačím s normálním GSem, ještě před odhalením Advika. S naloženýma dvěma kuframa to už bude 300 kg a ať je to vyladěný, jak chce, při nuceném otáčení na úzké kamenité cestě někde v horách se to už sakra pozná. Zvlášť když člověk není obdařenej výškou metr devadesát.
Vy taky vše zhaníte
Proč jste jim nešli navrhnout nové GS a nového Advika
Pamatuji si že to je jak když vyjel vodník
To bylo řeči a nadávek a dnes nejprodávanější motorka
Novy Advik je takový jaký je já mám nakonfigurovano
A v pondělí to jdu objednat
Mě vylezla cena na 839
Boční kufry jsem nedal moc je nevyužiji
Líbí se mi že v kufru je světlo a USB díra
Na moje polykání km to bude super
Jestli se bude někdo chtít svést až to bude rád půjčím
Svetlo a zrcatko sem mel v kufru už na LT.
Náhodou já su na teho advika zvědavě,po zhlédnutí videa mi to případne tak hnusný až je to pěkný...jako legendární hnusná K1 no a mrkněte jak je dneska cenena...
Kupredu spatki ni krok...
Momentálně mám 40 letou edici
A s paketem Option 719 a kufry navi a blbosti
Byla za 800
Tak se to moc neliší
Já se těším a s naším najezdem polykání kilometrů
To bude si myslím zase skvělá motorka
Jako předchozí čtyři
A víte, že se to bude prodávat jak rohlíky?
Edit: uvědomte si, že všichni co tady jste/jsme, jsme parta pošahanejch tradicionalistů a vše od 1250 dál je šrot a podobný věci.
Ovšem vy nejste z větší části lidi co chodí a topí love za nový motorky v šourůmech.
Upravil Pertla dne 06.07.2024 22:03
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/