Autem s motorkama na vleku ušetřís fyzičku(jeden řídí, druhý spí tzn. Jedeš furt /tím pádem je to i rychlejší /pohodlnější), ušetřís gumy (špalkům rozpálený asfaltky zrovna nevoní) ušetřís za palivo, dalnicni poplatky, prostě nutný přesun. Kazdyho nebaví se plácat na masine 2,3 dny kde nic není.
Po ose je to samozrejmne o něčem jiném, cestou poznas nové lidi, můžeš na fóru honit machry kolik set tisíc máš na ty starý vráně najeto.
Koncem září jedem s kámošem poprvé do Maroka. Pojedeme to po ose protože si chceme projet passa, 4 týdny se toulat , nikam nespěchat na pohodu . Po druhé už bych s největší pravděpodobností motorky poslal gboxem a doletel si přímo do malagy. (ne vždy se zadari domluvit v práci tak dlouhou dovolenou)
Osobně kdybych jel Gruzii znovu, udělám to přesně tak, jak to chce udělat zakladatel tématu.
Každopádně bych nikoho neodsuzoval a ani se nevyjadřoval pokud nemáš zájem jet s ním. Názor typu neděláš to jako já, děláš to blbě, je slušně řečeno mimo mísu.
Přeji super trip, je tam opravdu na co koukat i kdyz asfaltky neúprosně přibývají, tak jako všude ve světě.
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Kuba89 > 80% majitelu BMWGS jezdi sice na špalkovych gumach, ale v životě s tou motorkou nebyli a nebudou mimo asfalt
Takže jim je úplně u prdele že ty špalky smetou už pri přesunu od pumpy k pumpě, nebo ideálně na cestě na Stelvio, nebo na GG
Samozřejmě v plný náloži, tri kufry, brašny, tašky na kufrech, aby jejich největší off byla šotolina přes parkoviště do hotelový garáže
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Mne osobne je úplne jedno ako sa tam dostaneš, ale chodím do grécka za rodinou už 18 rokov cez prázdniny a mám tu trasu prejazdenú snáď všetkými cestami, ale diaľnicou na aute by som ju určite v auguste nešiel (teda ak chceš najkratšiu diaľničnú trasu HU-SRB-MK-GR).... Je to hlavný ťah dovolenkárov a posledné roky aj trasa sťahovania turkov na západ a okrem zápch okolo väčších miest (Budapešť a Belehrad) a obľúbených opráv ciest máš hranice HU-SRB a SRB-MK kde ak chytíš "správny deň " stráviš kľudne pol dňa aj viac navyše, keďže na motorke to môžeš kľudne poobiehať (Balkánci sú tolerantnejší ako my). Plus naloženie, vloženie, parking auta....podľa mňa čas skôr stratíš a oddýchnutý zo spánku na sedačke dodávky asi tiež moc nebudeš. Ja by som, duplom na GSku ktoré je práve na toto vymyslené, radšej volil verziu po vlastnej osi a ušetrený pol deň hodil veget po Istambulskom bazáre....
Jaaaj, ty hľadáš sparinga na cestu anie múdrosti o cestovaní?....tak potom asi nič
Prajem super trip kým ešte je kde jazdiť mimo asfalt...
Upravil patol dne 16.07.2024 19:11
Díky za typ na ten kemp... Vám, co jste chtěli pomoct, děkuju...
Netušil jsem, jak jednoduchá otázka rozbouří emotivní diskuzi
No a podobnou chybu, jako napsat na nějaký fórum, doufám že dlouho neudělám
Ale tak zase byla p.rdel to musíš uznat.tak zas někdy,třeba napiš že pojedeš karavanem to je lepší jak píchnout do vosiho hnízda.
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Ale tak zase byla p.rdel to musíš uznat.tak zas někdy,třeba napiš že pojedeš karavanem to je lepší jak píchnout do vosiho hnízda.
...zrovna včera jsme večer procházel mapy a hledal místa na kempování, až zase na vánoce pojedu do Itálie, protože loni třeba vánoční mše v bazilice svatého Františka byla naprosto úžasná...a koupat se ráno v moři na Štedrý den má také své kouzlo
Vjetrnik přiložený následující obrázek:
[202.06Kb]
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Tak já do něj taky trochu píchnuaktuální z bulharska.Cesta přes Rumunsko vo.mrd,cestou sem vzpomínal na květen,když sem po ose jel do maroka.Dálnični zácpy mě vůbec nes.raly a že jich bylo.Nedovedu si představit Adventůru někam táhnout,smysl mi to nedává taky rozhodně rychlost presunu neni důvod,ale jak se říká,někdo holky jinej vdolky.Zdar a všem krásný léto
Tygr přiložený následující obrázek:
S kámoši jsme to takhle udělali v září v roce 2022. Auto + hengr na 4 motorky. Střídali jsme se v řízení. Za krásných 22h odpočatí v Sakar Hills kempu 30km od Turecka. Ušetřené gumy, ušetřené minimálně dva dny (spíše 3dny), o které jsme mohli být déle v Turecku a Gruzii - a o to nám šlo - nezadrbat se 3000km na dálnici od nás přes Maďary, Srby, Bulhary a zpět. Courat se přes tyto státy po silnicích a šotolinách jsme nechtěli, protože by to sežralo čas a hlavně už je máme X-krát projetý samostatně. Vůbec tohoto "systému" nelituji a klidně to takhle udělám znovu.
Upravil Tonda dne 25.07.2024 12:58
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Hoši já už vidím, jak vystoupíte po 22 hodinách jízdy v autě odpočatí. Já bych byl ve svých 32 letech rozlámaný a ko i kdybych neřídil. Jezděte jak chcete, ale netvrďte nesmysly o tom, jak je to příjemnější a rychlejší. Opravdu se to motorkáření nějak mění...
Tygr: po dálnici. Ale naprosto na pohodu, s jídly v motorestech a pauzama a cca 3 hodinovou "spací" pauzou za hranicemi SRB/BG, když jsme si schrupli všichni. Dalo by se to odjet i třeba za 18-19h, ale proč se trápit, když to jde na pohodu.
Jak sem psal někdo holky.....pro mě je trápení jet autem,dálniční přejezdy na motorce mi vůbec neva a baví mě víc než autem.Jo a ten Istanbul byl ve dvou s manželkou a v poho
prosteoff - na pohodu, odpočatej - z toho času v autě jsem prospal minimálně 6-7 hodin - nemám se spaním problém. Auto maximálně pohodlný. To, že jsi ve 32 letech rozlámaný znamená, že bys měl začít cvičit, aby tě záda nebolela. Na nic se nevymlouvám, nemám to zapotřebí. Řešili jsme to kvůli času, který raději strávíme v destinaci, kde chceme jezdit. U mě se motorkaření nijak nemění - jezdím celoročně, léto, zima, déšť, vedro, spím pod širákem, plachtou, stanem nebo v baráku - zhýčkanej rozhodně nejsem - za rok najezdím dost kilometrů na všech svých motorkách a pořád jsem spokojený. Takže za skoro 34 let na motorkách mě to pořád baví. Že mi v některých případech přijde fajn, že se někam přiblížím autem a motorku budu mít na vleku je jen můj názor a nikoho mu necpu. To, že má někdo jiný názor je mi naprosto jedno - já si to stejně udělám podle sebe.
Upravil Tonda dne 25.07.2024 18:42
Ať si sakra jezdí každej jak chce. Co je safra komu co do toho?! I kdybych měl jet vlekem do Alp. Když je to pro někoho pohodlné/výhodné, tak proč ne.
Jsou to moje peníze? Můj čas? Ne!
A to je ta dnešní zkurvená doba. Každej má názor a cpe ho tomu druhýmu. Já, já, já.
Bohužel kdo dělá s lidma, tak mi to potvrdí. Jdeme jako lidstvo opravdu do prdele a je to vidět rok od roku...jsme čím dál omezenější, arogantnější...dementnější.
Ps. Není to myšleno na konkrétní osobu.
Jel jsem to letos po ose. Prvni noc v Sofii, kvuli cca 2,5h zdrzeni s pomoci turkum na Vespe. Druhy den uz v pohode v Turecku. Ja moto na voziku nikdy nevez, teda jednou z nemecka k Tondovi, kdyz se ji nejak nechtelo.
Me dalnice nevadi, uzivam si kazde chvile v sedle, ale souhlasim se Zetorem a Tondou. Kazdej at si zvoli svuj zpusob a ne kdyz se nekdo zepta, tak mu vnucovat jen svoji pravdu.
Hlavne at se cesta povede a uzijete si ji vsichni at s vozikem, na motorce nebo obytnakem. Splněný sen moje 1100GS