Zdravim. Já bych doporučil padáky od Holana, prodávají je v Touratechu v Modleticích. Nějakej velkej karambol to s nima sice nebyl ale motorka už párkrát ležela a hlavně ten CHLADič a PLAsty OK.
Jedu i když jízda dále zdá se býti nemožná !
takze na GSo bych namontoval hlinikove kufry, jsou fakt bomba. Ty co jsou na 1200GS Adv. vypadaji sice stejne, ale jsou uplne jine.
Kamos ma padaky BMW a taky nevypadaji spatne.
Ahoj všichni,
na 800GS jsem pro své schopnosti při jízdě v terénu začal shánět padací rám. Zatím se mi nejvíce zamlouvá ten od adventure-spec.com
( http://www.adventure-spec.com/shop/bmw-f800gs-f800-gs-crash-engine-bars/prod_121.html )
Z toho co se dá pořídit je sice nejdražší, přijde mi ale docela dobře vymyšlenej a jeho design k motorce sedne nejlépe.
Chtěl bych se zeptat jestli ho někdo z vás má a jestli ho může s klidným svědomím doporučit a taky jestli třeba někdo neví kde by se dal pořídit za nějakej lepší peníz.
Za všechny rozumné příspěvky a rady díík, M.
Upravil haus1 dne 12.02.2010 20:20
haus1 napsal(a):
Ahoj všichni,
na 800GS jsem pro své schopnosti při jízdě v terénu začal shánět padací rám. Zatím se mi nejvíce zamlouvá ten od adventure-spec.com
( http://www.adventure-spec.com/shop/bmw-f800gs-f800-gs-crash-engine-bars/prod_121.html )
Z toho co se dá pořídit je sice nejdražší, přijde mi ale docela dobře vymyšlenej a jeho design k motorce sedne nejlépe.
Chtěl bych se zeptat jestli ho někdo z vás má a jestli ho může s klidným svědomím doporučit a taky jestli třeba někdo neví kde by se dal pořídit za nějakej lepší peníz.
Za všechny rozumné příspěvky a rady díík, M.
Ahoj, nad timto jsem taky premyslel a uz skoro objednal, ale kluci z TT mi nakonec doporucili lokalni vyrobu, ktera stoji mene a vypada hodne dobre a pouzitelne. Fotku ti muzu poslat cca za tyden.
Ahoj, takže sis je nakonec vyráběl sám nebo si je někomu šikovnýmu zadal? Fotku určitě pošli, jsem na to moc zvědavej.
Jen jsem chtěl jít cestou že bych si objednal už něco hotového, moc se mi nikam nechce vozit motorka ...
Ja viem že výrobcov padákov na F800GS uchytených o motor je spústa, ale ja k tomu nemám moc veľkú dôveru. Ja som to riešil cez TT a vrch som si dorobil sám. Uchytenie cez org. TT otvori po ich hornom padáčiku, za ktorý chcú nekresťanské prachy. Ja som to dokázal "zohýbať" za nejaké 3 hod. a za daľšiu hod. to bolo nahodené.
Upravil siso dne 13.02.2010 20:53
haus1 napsal(a):
Ahoj, takže sis je nakonec vyráběl sám nebo si je někomu šikovnýmu zadal? Fotku určitě pošli, jsem na to moc zvědavej.
Jen jsem chtěl jít cestou že bych si objednal už něco hotového, moc se mi nikam nechce vozit motorka ...
Nene, dela to nejakej lokalni vyrobce. Pockej si na fotku, kdybych zapomel tak posli za tyden PM :-)
Ja bych uz asi horni padaky na zadnou motorku nedaval.Kamos polozil svoji 650gs mnohokrat a vzdy beze skod.pak si koupil spodni i horni dil padaku od TT a pri prvnim padu mu prave ten horni padak rozbyl plast u falesne nadrze.Kdyby tam nebyl,nadrz by se zeme vubec nedotkla a nic by se nestalo.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
[quote]siso napsal(a):
,,Ja viem že výrobcov padákov na F800GS uchytených o motor je spústa, ale ja k tomu nemám moc veľkú dôveru. Ja som to riešil cez TT a vrch som si dorobil sám. Uchytenie cez org. TT otvori po ich hornom padáčiku, za ktorý chcú nekresťanské prachy. Ja som to dokázal "zohýbať" za nejaké 3 hod. a za daľšiu hod. to bolo nahodené."
Opravdu myslíš že se ti ten padák vzhledem k páce která bude působit neohne? Na to bych nevsadil ani halíř, natož plast motorky. Když to bude v ůrovni ůchytů tak se to neohne a zabrání poškození plastů. Teda pokud neplánuješ otočku kolem osy.
Upravil Waltr dne 14.02.2010 18:01
To siso:
Pěkná prácička, já bych ale chtěl koupit už něco hotovýho a funkčního, sám si doma nic nevyrobím ..
O pipo:
Jasná věc, když se neozvš ty, připomenu se já
To vevis:
No nevím jestli se dá takhle paušálně napsat že padáky kryjící plasty jsou k ničemu … spíš bych to viděl na nějakej né moc dobře vymyšlenej model. Tyhle věci který jsou spíš na parádu a moc nefungujou dělá podle mých zkušeností třeba Hebco & Becker nebo Givi … Je ale jasný že když přijde dostatečná a dobře mířená rána, ohne se jakejkoliv padák. Přes to bych ale nějakej model kryjící chladič a boční plasty na motorce chtěl.
z kupovaných lešení by som si asi vybral Holan alebo Adventure. Uchytenie padákov o motor by som však psychicky nezvládol. Moc ohybnú vrchnú časť odstráni 5bodové uchytenie. Na foto je aj tank vak Ewog myslím, že má pre 8gs celkom primeranú veľkosť
Tryskac přiložený následující obrázek:
To Tryskac:
Od Holana mám vyhlídlý zadní nosiče, jestli nepořídím padáky od Adventure-spec nebo něco jinýho namáklýho, vezmu ty od něj. Je trochu škoda že je nemá o něco vyžší ..
Ty na tvé fotce jsou samodomo ?
Opravdu myslíš že se ti ten padák vzhledem k páce která bude působit neohne? Na to bych nevsadil ani halíř, natož plast motorky. Když to bude v ůrovni ůchytů tak se to neohne a zabrání poškození plastů. Teda pokud neplánuješ otočku kolem osy.
Walter, musím ťa sklamať. Ten halier bi si prehral. Tie padáky prežili pád v Mongolsku na kamenistej ceste (veľké ako päsť) asi pri 60km/h. Švihol som to o zem v jednéj zákrute ktorú som prepálil na ľavý bok. Odniesla si to akurát farba a posunulo sa to v dierach na uchytení, od kameňov bol poškriabaný trochu plast. Druhý krát som to "vyskúšal" bez kufrov na Záhorí, v piesku. Rozhádzalo ma a hodil som to opäť na ľavú stranu, na taký kopček vädla cesty. Rajdy sa zapichli za tú vyvýšeninu a bok ostal na tom kopčeku. Nebolo to pri veľkej rýchlosti , no motorka zastavila v zlomku sekundy.Vydržalo to, trubka má totižto stenu 3mm, je to trochu ťažšie, ale bolo to vyrábané práve kvôli tomu Mongolsku. Myslím si, že keby to tam nebolo, dopadlo bi to určite horšie.
pipo:
Padáky jsou od pohledu Holanovky, žejo. Tyhle mám vyhlídlý hned po Adventure-spec. Zadní nociš je taky jeho práce?
Co já vím tak tyhle jeho výrobky prodává BigHusky, nebo jsi to kupoval ještě někde jinde??
Jo a Disierto týhle motorce fakt moc sluší! Prostě náádhera. Jen jsem ještě nepřekousl tu raketu kterou za něj v TT chtěj ..
haus1 napsal(a):
pipo:
Padáky jsou od pohledu Holanovky, žejo. Tyhle mám vyhlídlý hned po Adventure-spec. Zadní nociš je taky jeho práce?
Co já vím tak tyhle jeho výrobky prodává BigHusky, nebo jsi to kupoval ještě někde jinde??
Jo a Disierto týhle motorce fakt moc sluší! Prostě náádhera. Jen jsem ještě nepřekousl tu raketu kterou za něj v TT chtěj ..
Nevim presne jestli Holan... sehnali mi je v TT, zavolej Milanovi a rekne ti vic.
A to Desierto je opravdu libuska... pristi tyden otestuji v praxi, ten stit jde fakt hodne prizpusobit na vysku i sklon.