s tim vembloudem je to fakt pekna fotka...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
čtu tu o těch Ikonách... ty opravdový jsem si užil Palmýra, Persepolis, ale neskutečný jsou tu hory a pouště... k tomu chtovi něco na tom je někdy jen přejíždím a čas fakt letí...
Jinak počasí je tu dost strašný Bandar E Abbas 50 ve stínu, to se fakt vaří krev v žilách... Taky jsem uvíz v písečný bouři v Kalutu... všechno postupně sepisuju a posílám domů na korekturu )
Jinak jsem to trochu přepáli s organizací za šet tejdnů to nešlo všechno... tak jsem odjel a další víza mi zařizoval Honza a jedna agentura... Dneska mi dorazil pas na naše zastupitelství v Teheranu....ta nesehnala Turkmenistán, docela malér.... "Naši z ambasády" mi tu pomahaj dosta to vízum tady... jsou fakt dobrý a díky jim za to touhle cestou...
Dík, že se na to koukáte, čtete... je to tu úžasný, občas těžký, není to s kým probrat, s kým se poradit....
Tady mi pomaj kluci z bejvalýho auteku to když mi odešly brzdy a taky kluci Touratechu Milan můj instruktor z enduroškoly... tedy někdy by mi asi nakopal, jaký dělám kraviny, když se valím po zemi tam, kde by to "normální ofrouďák" hravě přejel.... byl jsem snaživej, ale ne moc dobrej žák ))) občas už je smutno uvidíme.... Ahoj v Turkmenistánu
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
...krátký článek na homolka.squarespace o Jardovi... http://homolka.sq...-svta.html
[img]http://homolka.squarespace.com/storage/post-images/DSC_0035.JPG?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1249132937188[/img]
Pěkný,moc pěkný čtění! Přesně se to shoduje s poznatky kamaráda co byl v Iránu loni..Na severu peršané - ti jsou příjemní a pohostinní a na jihu arabové,nepříjemní,drzí..
>> Jardo >> Držím ti palce a obdivuju tvoje nervy. Já se tam nikdy na motorce nepodívám prostě proto, že to co popisuješ znám z pracovních cest a vím co tam člověka čeká. Celníci, úředníci i ti výrostci či peníze a věci loudící děti. Na motorce o to horší, že nejde zavřít okno a zmizet jako v autě.
Já Jardu obdivuji, že se vydal na takovou super cestu úplně sám. Myslím, že alespoň ve dvou se to lépe táhne, ale hlavně v případě komplikací není člověk na dané problémy sám. Jardu stále sleduji a držím palce, aby štěstí stálo při něm.