No, 3D scan byl parádně rychle. Bohužel následná práce s ním není úplně jednoduchá. Kvůli omezené velikosti 3D tiskárny nedokážu vytisknout díl najednou a všechny úpravy na tom scanu jsou dost problém. On je ten kryt skoro 1/2 metru dlouhý.
Takový první rychlý pokus s výtiskem toho scanu je na tom obrázku vlevo. Kryt jsem narychlo "fouknul" stříbrnou, protože jsem byl zvědav, jak to tak jako baj voko bude vypadat. Ale jak jsem psal, moc se s tím scanem nedá pracovat, takže nějak rozumně ho rozdělit, aby to potom šlo složit, drželo to a mělo to i nějaké gramotné úchytky je potíž...
Takže jsem se nakonec rozhoupal k tomu, že ho dělám nanovo. Bez Scanu. To je ta fotka vpravo. Je to také 2dílné, ale už ho můžu celkem snadno upravovat, vymyslet jak to spojit, udělat samostatné úchyty atp.
Teď ještě ladím, aby seděl. A když už můžu, tak teda řeším i tvar. Jak dlouhý dozadu, jak dlouhý dolů. Aby se mi líbil. Zdržuje mě pak tisk prototyp, který žere čas. Většinou tak 8 hodin. No a až to bude, tak ještě pravou stranu, protože ta potřebuje navíc bouli pro expanzní nádržku zadní brzdy.
Ale jinak ten tisk sám osobě vypadá dobře a asi se s nějakým lakováním ani nebudu drbat. Maximálně to vytisknu stříbrnou. Uvidím.
Naštěstí nespěchám. Pořád je teprve ještě leden.
paulik78 přiložený následující obrázek: