Thomasson napsal:
Já jsem koupil spodní díl nosiče od Givi asi za 2000 Kč a vršek jsem dodělal doma.
Celkem pohoda, ale bylo to potřba hodně vyztužit ...
Thomasson napsal:
Já jsem koupil spodní díl nosiče od Givi asi za 2000 Kč a vršek jsem dodělal doma.
Celkem pohoda, ale bylo to potřba hodně vyztužit ...
Můžeš prosím poslat fotku toho dílu Givi?
J to tenhle nosič http://www.givi.c...19837.html .
Vtip je v tom, že když si to objednáš, dojdou ti jen ty dvě zahnutý trubky z úchyty.
Ty stříbrné "klouby" jž jsou součástí plotny. Dají se údajně objedna t jako náhradní díly, snad za cca 500 Kč, ale když jsem si je já před rokem a půl takhle objednal,
byl problém s dodávkou a měsíc nepřišly...
Tak jsem šel svou cestou. fotku em můžu vložit po víkendu ...
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Mé poznatky s výrobou držáků kufrů. Rozměry rámečků, průměr a síla stěny trubky není problém najít na web stránkách či v katalogu renomovaného výrobce. Samotná výroba rámečku je jednoduchá, když je k dispozici ohýbačka. Nejhorší na samotné výrobě je, rámečky napasovat a uchytit na motorku. Já je tenkrát vyráběl na V-stroma a uchycení byl očistec. U BMW mi přijde řešení uchycení jednoduší, než u zmiňované suzuki. Po napasování držáků na mašinu nastane další problém a to jejich povrchová úprava. Když to zhrnu, tak bych bez potřebné zámečnické výbavy a možnosti patřičné povrchové úpravy (komaxit) do výroby samo doma už nešel.
Zdravím pánové, byl by nějaký ten výkres? dnes jsme dodělali kufříky(jen splašit zámky) a potřeboval bych také posvařovat rám, tak kdyby někdo měl rám, nebo alespoň výkres, tak by mi to bodlo... Díky za případné odpovědi...
Jezdím tak, jak umím...
SHREK JAN napsal:
Zdravím pánové, byl by nějaký ten výkres? dnes jsme dodělali kufříky(jen splašit zámky) a potřeboval bych také posvařovat rám, tak kdyby někdo měl rám, nebo alespoň výkres, tak by mi to bodlo... Díky za případné odpovědi...
Ahoj, před časem jsem někomu už posílal fotky, aby mi tam nakreslil co chce změřit a já bych to odměřil. Neozval se mi, ale fotky stále mám, tak mi napiš maila a já ti večer fotky pošlu, koukneš na ně a co budeš chtít odměřit mi tam zaznačíš a já opětovně doplním.
Ahoj, taky jsem si bastlil a dělal jsem to fonvok, k dispozici jsem měl pouze fotky, musel jsem to napasovat na kufry a na mašinu. Pokusím se přiložit nějaké foto.
Kubass přiložený následující obrázek:
Foto dorazilo, koukám že je to fikaně jednoduchý systém... pár rozměrů mi prosím doplň, předpokládám, že rámeček je 30cm x 20cm. díky xHackerM
Upravil SHREK JAN dne 19.01.2011 21:51
Jezdím tak, jak umím...
Kubass napsal:
Ahoj, taky jsem si bastlil a dělal jsem to fonvok, k dispozici jsem měl pouze fotky, musel jsem to napasovat na kufry a na mašinu. Pokusím se přiložit nějaké foto.