Já mám na léto Coleman BIKE a na zimu ROCK EMPIRE (už nevím název). Jako starej trempík už toho mám venku naspáno hodně a ze zkušenosti mohu prohlásit že záleží i na karimatce a na tom jak se do spacáku oblečeš.Například Coleman a alumatka je v +8 špatná volba, ale se samonafukovačkou je to jiná. Oblečení, pokud se do spacáku navlečeš a zpotíš se zaručuji že ráno budeš klepat kosu. Co je super tak doporučuji (flaušovou) vložku do spacáku. Zlepšuje komfort kdy tě nestudí šusťák spacáku (pocitově je to úplně o něčem jiném) a když přijde čas smrdění nepereš spacák (peří nebo duťák) kterému to nedělá moc dobře, ale jenom vložku.http://www.primas...&docid=794
Upravil VladimirH dne 23.07.2009 10:31
At si kazdej rika co chce, at vyrobce pise cisla jaky chce, proste neexistuje spacak, kterej je malej a zaroven je v nem teplo.
Proste cim mensi spacak, tim vetsi zima.
Killingman napsal:
Tak Vám mnohokrát děkuju, vím toho stejný ho*no jako předtím
Je to naprosto jednoduché. Pokud ti nevadí v noci zima jdi do něčeho tenkého a lehce zbalitelného. Pokud nechceš mrznout kup pořádnej spacák s dobrou karimatkou (a počítej stím že bude ojemnější). Myslím že žádnej univerzální spacák od -5 do +30 s váhou do 1kg neseženeš a počasi přes den a vnoci taky neovlivníš. Mám zkušenost kdy na jednom srazu bylo přes den 28°C ve stínu a večer jenom 4°C a na to se prostě nenachystáš. Přeju dobrý kup a ať slouží.
Killingman napsal:
Tak Vám mnohokrát děkuju, vím toho stejný ho*no jako předtím
Ahoj, pokusím se věcně vystihnout své zkušenosti:
1. Prima - mám dlouholetou vlastní zkušenost, dobrý poměr cena/výkon, vzhledem k charakteru náplně (duté vlákno) je ve sbaleném stavu velmi obejmný a docela těžký
2. Deuter Dreamlite 350 - nemám vl. zkušenost, poměr cena/výkon se jeví dobrá, další info nemám, třeba někdo doplní.......
3. Sir Joseph Looping 500 - po letech trampování jsem na stará kolena dospěl k tomuhle: spolu s nafukovací karoškou je to pro mne špička - malinký a lehounký po sbalení (náplň peří, 1500 g), bezkonkurenční teplotní rozsah, nesplňující ovšem kritérium levnosti (počítej 7-9 tisíc), takže záleží jak moc ho budeš využívat........
Carpe diem
VladimirH napsal:
Je to naprosto jednoduché. Pokud ti nevadí v noci zima jdi do něčeho tenkého a lehce zbalitelného. Pokud nechceš mrznout kup pořádnej spacák s dobrou karimatkou (a počítej stím že bude ojemnější). Myslím že žádnej univerzální spacák od -5 do +30 s váhou do 1kg neseženeš a počasi přes den a vnoci taky neovlivníš. Mám zkušenost kdy na jednom srazu bylo přes den 28°C ve stínu a večer jenom 4°C a na to se prostě nenachystáš. Přeju dobrý kup a ať slouží.
Ano, je mi jasné, že potřebuji kompromis - proto jsem psal - žádný extrémy, v noci max 8st, potřebuji odzkoušenou kompromisní variantu, co nejmenší a přitom co možná nejpohodlnější :-)
Killingman, kup Warmpeace s náplní peří 600 a není co řešit. Poměr cena výkon, komfort nepřekonatelné. Když si dáš záležet nacpeš ho do ešusu, váha mírně nad 1kg, pravý levý zip + různé velikosti, pertex. Cena myslím kolem 4500kč. Nic lepšího jsem nepoznal, odzkoušeno ve velice extrémních podmínkách. Pokud zmokneš, stačí vyždímat a noc s pocitem vlhka do 5C přečkáš v teplíčku. Ráno ho necháš proschnout a jede se dál. Nutnost je nafukovačka.Tohle je moje zkušenost.
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
Emilio napsal:
Já mám larisu a teď jsem na ní vyklopil šproty
Přemýšlím koupit ten co má Aldo,dost se mě páčí
Jen kde ho koupit?
bacha na alergie Emile... pak si vezmes do stanu zase babu, prijdou na ni mrakoty... ty si budes myslet, ze je to z tveho puvabu a ono pritom pujde o anafylakticky sok z tveho prekrasneho peroveho spacaku
Upravil hicks dne 30.07.2009 12:15
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Emilio napsal:
Jen kde ho koupit?
Dobře na to jdeš Emilio , no možná bych se mohl někde pozeptat a třeba by to šlo sehnat s nějakou slevičkou.http://www.warmpe...zonni.htmlJsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
Emilio napsal:
Jen kde ho koupit?
bacha na alergie Emile... pak si vezmes do stanu zase babu, prijdou na ni mrakoty... ty si budes myslet, ze je to z tveho puvabu a ono pritom pujde o anafylakticky sok z tveho prekrasneho peroveho spacaku
Hicks, alergie OK, ale nesmíš to furt vidět tak černě.
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
Emilio napsal:
Hicksíku,spal si někdy na seně?
Jestli néé,tak ti přivezu do prahy kupu na káře a můžeš si to v garáži zkusit
hele blondyno, ja jsem neco jako hodna teticka.. jen jsem te upozornil
Aldo: no z meho okoli se o perovejch spacacich a alergicich vypravi docela dobry prihody... bohuzel je tech alergii cim dal vic. Samozrejme, sok by dostat nemela... ale znas Emila, kdovi co zase najde
Upravil hicks dne 30.07.2009 16:25
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
zajímavé je porovnat minimální komfort a extrém, rozdíl by měl být cca 10stupňů Velmi spolehlivé jsou spacáky Coleman, u nich se člověk nesplete. Kámoš má Huskyho a je s ním spokojen, hlavně proto, že se dá rozšířit pomocí dvojítého zipu
Jedu? Jedu!
R1150GS
včera jsem koupil ve výprodeji u Mammuta tenle Ajungiak (norská kvalita) za 1600. Výprodej mají do pátku v Praze, Příšovicích u Turnova a možná i v Rock pointu. 1250g, zabalenej je malej a je do +3°C http://www.mammut...ukt_id=400říkám si hurikán
Tak já mam na léto nějakej hrozně starej sráč značky Lama a to si nedělám srandu jinak v létě se vyspim i pod dekou takže nějaký vymyšlený spacáky co složíš do peněženky mě nikdy nezajímaly. Na zimu mam Husky do -20 a už sem v tom spal při -15 stupních a v klidu to šlo. Každopádně Pražáci a jiná havěť co nikdy nevylezli z města a bojí se že jim škvor vleze do ucha a propíchne bubínek mi můžou políbit řiťku
Piknik napsal:
Tak já mam na léto nějakej hrozně starej sráč značky Lama a to si nedělám srandu jinak v létě se vyspim i pod dekou takže nějaký vymyšlený spacáky co složíš do peněženky mě nikdy nezajímaly. Na zimu mam Husky do -20 a už sem v tom spal při -15 stupních a v klidu to šlo. Každopádně Pražáci a jiná havěť co nikdy nevylezli z města a bojí se že jim škvor vleze do ucha a propíchne bubínek mi můžou políbit řiťku
.
Tak ja jsem například z tohoto už vyrosl. Mám dost kamarádů co ožralý zalezly pod deku jako nej borci a od 35 maj revmatický záchvaty, problémy s močákem a ledvinama. Jo, jo na každýho jednou dojde.