BTW ten VP45 jsem nakonec napasoval a jsem spokojen
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
No vidíš že to jde......nemáš nějakou fotečku advíka???Můžeš mi ji poslat sem( petr.swat@seznam.cz ).Jo a doufám že až pojedeš do ČR že si dáme někde scuka a pokecáme.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Nema nahodou nekdo boty Daytona Trans Open GTX?Narazil jsem na ne u Hubiku a zdali se mi kvalitnejsi nez Oxtary Infinity i nez BMW santiaga,maj pevnejsi podrazku,slnejsi kuzi...ale taky jsou tim padem tezsi,kazdopadne se mi zdali jako asi nejkvalitnejsi boty v teto kategorii,u Hubiku mi je vychvalili coz je asi samozrejmost,ale pry Daytona dela servis jako PSI,proste se da vymenit podrazka,nebo kus prodrene kuze,nebo cela goretexova vlozka...cena neni nijak mala(8400.-),tak by me docela zajimalo jestli nekdo jezdi v necem treba i podobnem.
Ivan napsal:
Preferuju boty co má Swat, akorát já mám Diadory - napůl cestovní, napůl enduro. Určitě jsou boty pevnější a víc chránící, ale nedá se v nich chodit. Aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, někdy mi v případě plastových značkových přezkáčů přijde, že jde spíš o image dobrodruha (zejména má-li kalhoty strčené v botách, aby vynikly). Určitě jsou extrémisté, kteří je využijí, ale 90% z nás jezdí 90% tras po asfaltu. Mimochodem, teď v GaPa na BMW srazu to bylo vidět - ten, kdo cestuje kolem světa a napříč kontinenty, jezdí v endurocestovních, nebo dokonce jen v cestovních botách.
Hele Ivane a rekni, kdo je opravdovy cestovatel? A kdo je opravdovy motorkar? Apropos v cem vidis jako probelm, kdyz jsou kalhoty strcene v botach? Ja jen abych nekdy nezpusobil svym chovanim faux pas, tedy az si jednou koupim "přeskáče" Posledni dobou mam pocit, ze pokud nemas spinavou motorku, spinavy hadry a mastny vlasy, tak nemuzes byt davem ohodnocen jako ten "opravdovy motorkar a cestovatel" Je to blbost
BMW R1150GS MY02
JohnyT - zandat do praskacu = bolej lejtka jak jsou shrnuute do utazenych bot, ALE HEZKY TO VYPADA, a tak je podle toho poznat bud zacatecnik nebo figurista
navic kalhoty pres boty ochrani sedlo po stranach pred roztrzenim
ALE NEVYNIKNOU......
tak a ted sii vyber.....
GROG napsal:
Ty styl-martin mám.Akorát označení bez té "2".Mám je už dvě sezony a zatím spokojenost.A chodí se v nich vcelku dobře.Ty první vypadají ale taky dobře.....
Mam taky Styl Martin, a zatim spokojenost, ale teče do nich, vydržej tak 30 min a pak protečou. Levá proteče dřív přes tu gumu co je tam kvůli řazení, ale to se dá vyřešit trochou silikonu do švu, ale jak řikám není to GORE-TEX takže 30 min a je v nich jak na koupáku...Jinak sem v nich nachodil pěknejch pár kiláků a chodí se v nich dobře. A nejsou drahý.
to peet: mám taky Styl Martin, zezačátku mi do nich teklo po půlhodce taky, ale důkladně jsem je nastříkal sprayem na boty proti vodě (3x nástřik dle návodu) a jsou OK a na chození jsou jako papučky :-)
R 1200 GS LC Adventure
xavier: Jezdím v něčem trochu podobném, teda snad aspoň stylem: http://www.mcf.cz...zi_id=1411
Kupoval jsem si je ještě před GS, takže teď mě někdy mrzí, že jsem si nepořídil Oxtar Infinity. Ale je pravda, že toho v terénu zas až tolik nenajezdím, abych potřeboval nějaké vyšší a pevné boty. Na turistiku je to pohoda, jako v bavlnce, hodně větrají, goretexová membrána, na každodenní ježdění je to supr.
Ja nevim proc jsou vlastne ty Oxtar infinity tak propagovany,asi protoze opravdu nepromoknou a maji ten BMW design,ja je dnes jeste jednou zkousel a bohuzel se mi to zdalo jako obyc.slupky mekka podrazka,neokovana spicka,mekka tenka kuze,plastove presky..no proste me nepresvedcily,alespon pri srovnani s temi Daytonami,i ty BMW jsou na tom lip,aspon kovove presky a kovana spicka...ja dnes nakonec koupil prave ty Daytony,sice asi nemaji ten bmw design,byly nejdrazsi,ale podle me nejlepsi,navic ve skutecnosti vypadaji o dost lip,nez na fotce
Dovolím si znovu otevřít tuto diskuzi následujícím dilematem:
vzhledem k úrazu, který se mi stal, přemýšlím, jestli si nekoupím nové boty. Mám Gaerne RX2, považuju je za hodně bezpečné pro enduro ježdění a velmi pohodlné pro chůzi (když je potřeba). Noha se mi zlomila těsně nad kotníkem, v místě, kde je bota z vnější i vnitřní strany pouze kožená. Plast je jen zepředu na holeni a zezadu na achilovce.
Jelikož tady Doc psal, že úraz jako mám já je častý i na lyžích a vzhledem k tomu, že lyžařské přeskáče jsou nesrovnatelně pevnější a plastovější než naše boty, nehážu vinu za můj úraz na boty.
Ale přece jen mi vrtá hlavou:
Pomůžu si, když si koupím tvrdší, plastovější, pevnější boty? Co když mi sice pevné boty zachrání kotník, ale rupne mi koleno? Protože zákon zachování energie působí vždy a všude a pokud se noha bude muset zkroutit a v kotníku to nepude, bude se kroutit tam, kde to pude, tedy v koleni.... Má pravdu kamarád jezdící MX, který mi říkal, že "něco obětovat musím, protože takové brnění, abych se ochránila celá, prostě neexistuje". A raději vymknout kotník, než vyvrátit koleno.
Co si myslíte? Protože já fakt nevím.... Je jasné, že čím více chráničů, tím lépe, ale když si můžu zlomit nohu i v přeskáčích....
Upravil Klasika dne 15.02.2008 18:53
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Klasika napsala jsi to opravdu pekne vem si na sebe neprustrelnou vestu a jdi do valky pod plnou palbu a doufej ze se ti kulka nezavrta jinam nez do vesty ja osobne si myslim ze zrovna tvuj uraz je jasny priklad daně za jizdu na motorce protoze podle me neexistuje zadna 100%ochrana proti urazu proste to tak je a jiste i bude nekdo muze jezdit v teplakach a nikdy se mu nemusi nic stat druhej bude obrnenej kde se da a treba si zrovna zlame nejake kosti nebo tak neco jiste je to ze jakakoliv ochrana je lepsi nez zadna tot vse co si myslim ja
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Zdarec Leni!Tohle je dobra otazka,nicmene kdyz uz boty tak tvrdy,ale k nim rovnou ortezy kvuli kolenum a ono ti to praskne tesne nad botou.Taky mam RX2 a myslim,ze jsou to jedny z tech lepsich,ale zvazuju o neco pritvrdit.Jeste nemam vybrano,letos jeste dojezdim tyhle a pristi rok asi Formy.
ja koupil dnes v poledne Oxtar Infinity [i na popud swata, ktery ma ty nejlepsi dojmy]
nasel a vyzkousel i Daytona Trans Open GTX, ale zdaly se mi predrazene oproti Oxtaru, slo o ceny 220E oproti 340E. Asi jsou daytony lepsi, ale nejsem sio jist zda o to tolik, obe maji pravou Gore-tex membranu, priblizne stejnou tuhost a ochranu kotniku, stejnou vysku, Daytonu vice custom nastaveni na kazdy druh lytka, ale cenovy rozdil 120E nevim, zda to vyvazi. Ale libily se mi i ty Daytony, protoze jsem asi skrblil, tak jsem koupil Oxtary a v budoucnu uvidim, nevylucuji jednou vyzkouset i ty Trans Open nebo i eventuelne top Daytona Travel Star. Nejenom swat, i jeden tady na fory kolega na ne taky neda dopustit, ma momentalne dva pary, jeden dojizdi a druhy postupne mekne, tak je spokojen.
We will see...