swat: Benzínem jsem ji teda nepolejval, i když připouštím, že stát se to asi může. No ale když si ji dáš na kolečko s hnojem, i když nevíš proč, a do toho hnoje ti spadne, tak se jí zaručeně nestane nic
holubb napsal:
swate a co tomtom rider 2 ? ten není na moto ?
Já ti nevím čéče.......kámoši co měli ridera,takjim popraskaly držáky a to nejezdili v terénu.A ani nevím v čem je rozdíl mezi 1 a 2kou.
swate-téma zní navigace a né držáky navigací.já meslím, ze tomtom rider navigace na moto je.ale to je věc názoru.si asi na jar taky něco pořídím-nevim zatim co
No jo,já si myslím že všichni mají pravdu.Každá navigace má něco do sebe.A proto vybírejte podle srdce stejně tak,jako jste si vybrali motorku.A držte se hesla : Nejsem tak bohatej,abych mohl kupovat levný věci !! nebo laciný, 2x placený ......
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Hele takovej malej dotaz......s jak velkejma kartama pracuje ZUMO a daji se na tu kartu nahrat mapy???? Tak aby pak fungovali ???? To bude asi otazka pro TomaseTT.
ZUMO bez problemu pracuje s 2GB kartou.. mapy cele Evropy CN9 maji asi 1GB, a ten zbytek muze byt TOPO nebo nejake jine mapy, ktere ZUMO umi nebo hudba atd..
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
holubb napsal:
swate a co tomtom rider 2 ? ten není na moto ?
Já ti nevím čéče.......kámoši co měli ridera,takjim popraskaly držáky a to nejezdili v terénu.A ani nevím v čem je rozdíl mezi 1 a 2kou.
Rozdíl mezi Rider a Rider II je právě v tom držáku. Je líp udělanej a na jiném systému než u jedničky. Ale jak by se choval v terénu nevím. Já koupil Rider II loni před dovolenou,takže půl sezony ho používám a bez problémů. Nutno podotknout že v drtivé většině po asfaltu. Nemám k němu větších výhrad. Jsem na TomTom zvyklej z mobilu a přijde mi uživatelsky příjemnější než Garmin. Nemá ale tolik funkcí. Neumí například ukládat projeté trasy,nemá kompas,neví kdy vychází a zapadá slunce atd.Na druhou stranu je dost blbuvzdornej a mapy se daji sehnat podstatně levněji než u Garmina a aktualizace jsou ZDARMA. Tak si vyberte...
Asi zkusím toho tom toma.Garmína mám,ale už je pomalej a ještě k tomu velkej.Je taky fakt,že mapy už mě stály balík a aktualizace nekupuju,protože by to byla další hromada peněz.A tak se mě stává,že dojedu na křižovatku,a v mapě žádná není,nebo má jinej tvar nebo na opak.Výhoda Garmina je v tom,že umí navigovat podle souřadnic......
BMW R 1100GS vzor kačer
Zdravim Jirka.Mám TOM TOM One ještě první model. Mám v něm aktualizovaný soft, umí navigovat souřadnice a klepnutím bod na mapě. Mapy Tom Tomu jsou pouze v originál kartách a říkali mi, že nejde nahrát na obyčejnou SD kartu další mapy. Ale jde to. Mám mapy nahrané po Ural a po Sýrii se zbytkem celé Evropy tj. západní i východní na jedinné SD kartě. Více osobně. Už to jeden dotyčný ze zfdejšího fora má a je spokojený.
Zdar,
postupně jsem měl několik navigací. Mio, Igo, TomTom a Garmin. Suveréně nejlepší, co se navigace po silnicích týče je TomTom. Mapy jsou velmi přehledné, navigace hlasem je velmi srozumitelná a ani v husté síti síti dálnic s mnoha odbočkami a sjezdy, jako jsou v US jsem neměl problémy. Z tohoto pohledu byla nejhorší Igo. Hodně jsem čekal od Garmina, ale docela mě zklamal. Navigace hlasem není (aspoň tedy pro mne) tak srozumitelná a občas přemýšlím, kam že to vlastně mám odbočit. Navíc na dálnici, ze které nikde nesjíždím často hlásí, blížíte se ke sjezdu, jeďte rovně.... To TT nedělá. Prostě mlčí a hlasí fakt jenom sjezd. Jedniné, co bych postrádal na TomTomu je Topo. Když jedu tady po okolí lesem, nebo po polní cestě, je to tam....To TT nemá. Asi to záleží, co kdo chce a potřebuje. Na offroad je lepší Garmin a na jízdu po silnicích zase TT. A teď si vyberte.....
Už přes rok( skoro rok od jara no.....) používám ZUMO a jsem maximálně spokojenej.A s těma mapama to není zase tak horký.........když se člověk snaží všechno jde hlavně musíš mít ty správný kamarády.
Upravil swat dne 12.01.2008 14:26
Taky mám ZUMO spokojenost jednoduchý srozumitelný občas něco chybí, ale nic není dokonalé že a hlavně zatím odolává všemu přežil i tunis cestou necestou a řádění tam bez problémů o benzinu nemluvě, kdy místňák chtěl mermomocí natankovat a zlil my nádrž i s navigací
Upravil Piky dne 12.01.2008 18:35
R1150 GS Adventure
mam garmin 60csx, bo to obcas taham i v ruce a max spoko. az si pujdete kupovat navigaci, tak si vemte motorkovy rukavice a zkuste jak se to ovlada v nich.