RadekGs napsal:
Stáčení kilometrů je nešvar našeho národa. Dělám v Audině a u koncernových aut mám možnost se podle vinka podívat do historie oprav. To bych Vám přál vidět pohledy majitelů "voňavek" s 80tkm na tachometru,když jim oznámím,že poslední servis proběhl v německu před dvěma lety při 250tkm. Někdy mi je těch lidí fakt líto ,ale vždycky jim tu krutou pravdu řeknu, protože tím vedu svoji malou válku proti takovejm nepodstivejm šmejdům.
V tvém donkichotském tažení ti stejně držím palce. Jestli něco nesnáším, tak je to zmrdismus, kterým je prolezlé téměř vše kolem nás. A navíc nechápu, jak již bylo výše psáno, jak si může někdo myslet, že 5 let staré auto bude mít 60.000km Neznám nikoho, kdo by si koupil Audinu na ozdobu, ale zase vím, že ty motory při relativně slušném zacházení přežijí auto. Takže to stáčení kilometrů je fakt blbost. No a když jsem kupoval svého hrocha, tak jsem se 66.000km najetým od roku 1995 srdečně zasmál.To má možná nacouváno.
Není motor jako motor,zrovna u Audi-1,9D-1,9TDI je nezmar na statisíce km,zatímco 2,5 TDI 6ti válec je klump všech klumprcajchů.Přitom 5ti válec byl super,to holt se soudruhům v NDR povedla inovace... ještě teď bleju,když se na ní vzpomenu.
Upravil rubi dne 06.09.2009 22:44
Slavek-xxx napsal:
Muj odhad je, ze 90% aut dotazenejch ze SRN nebo NL maji ve skutecnosti najeto o 200tisic vic. Nejlepsi je, podivat se do inzerce v Nemecku a u nas - treba na MB 124. V Risi je prumer kolem 400tisic, u nas 150.
Ted zrovna budu muset neco koupit (nejaky MPV) a radeji bych si dal par facek, nez bych si koupil auto u nas.
Mám pocit, že stáčení km je v D trestným činem, což je asi vysvětlení tebou popsaného.