Doc napsal:
Hm, tak to asi tedy nepůjde, protože budeme parta na motorkách, nejméně 2 motorky, možná i 4, ale se spolujezdkyněmi. No a kdybychom jim po celodenní jízdě nenabídli čisté a rozumně moderní bydlení, tak s námi příště nepojedou, cha cha.Takže projedu asi celé Rumunsko najednou a až při cestě nazpět mám plánováno stejně jet přes Brašov ke Draculovi na hrad, takže spát se nakonec v Rumunsku nakonec bude, ale doufám, že tam najdu nějaký slušný hotel, bude to tam asi frekventovanější.
To ze sváma příště nepojednou bych samozřejmě viděl jako výhodu.
Neznám "Doce" ani jestli chce bydlet slušně jen kvůli přítelkyni nebo i sobě, ale pokud i kvůli sobě, tak to chce RO opravdu přefrčet. Luxusního bydlení se tam najde dost, ale moc toho z Rumunska neuvidíš. A rozhodně nejezdi do Banátu mezi čechy, tam se luxusně nevyspíš.
Na druhou stranu, já tam jezdím právě proto, že chci poznat nejzapadlejší konce a nejchudší (= nejsrdečnější a nejlepší) lidi, spát pod širákem, pod stanem ale rád se vyspím i v libovolném obydlí, které mi Rumuni nabídnou, pokud je to střecha nad hlavou (jsem hrozně línej stavět stan). Banát je krásný, ale ještě lepší jsou tamní starousedlíci. A to, že spím jako oni a na záchod chodím přes dvorek na hnůj, je to poslední, co mne zajímá.
Na druhou stranu se rád podívám i do Alp a spím v pěkných hotelích. Holt všechno má něco... Ivan
Ivane, já můžu kdekoliv a jak říkáš, vše má svoje kouzlo, ale protože se jedná o první mnohadenní výlet s manželkami, jde nám o to, aby se postupně dostávaly do ducha adventure ježdění. Rozumíš, pro ženské není lehké z přepychu přesedlat na jiný styl okamžitě. Letos chceme docílit toho, že nám ten výlet neoklepou o hlavu, takže pozvolna. Letos mašina a hotel nebo slušný pension, napřesrok mašina a víc toulání, další rok camping a teprve potom spacák a pod širákem. Moje manželka totiž nikdy nebyla ani v kempu, pouze jednou jsme přespali ve spacáku na pláži, .....ale to v naších začátcách, cha cha. Když na to pujdeme nediplomaticky, tam se jim to nebude líbit a budou mít celkovou averzi k motorkám. No a s tím přítelem co bude na té druhé motorce máme v plánu jednou jet sami na velkou cestu (Mongolsko, Africa apod.) a potřebujeme porozumění. Sice pojedeme na tak daleko sami, ale potřebuješ zázemí, a to musí té věci fandit. Dodnes jsme s manželkou (a jsme spolu 10 let) projezdili na motorce kdysi mnoho našich ostrovů, ale nejdelší přímá štreka byla Atény-Corfu, cca. 600km, později jenom přepychově autem, letadlem atd. Jde o jakési se vracení na začátek a v delším provedení, proto chci pozvolna, abych to nepomuchlal, cha cha. (Doc čti a skloňuj dok, doka, dokovi, s dokem atd. Doc-Doctor)
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Přesně chápu o čem je řeč. Tak Ti přeju ať Ti to vyjde a manželky jsou nadšeny.
PS: Nebylo by lepší vzít je radši někam do Alp??? Hotýlky, trasy tak akorát aby holky nebyly ještě unavený, do toho krásná panoramata, k večeři vínko a nějaká ta specialita na terase s výhledem na hory... Já osobně se tam chystám jako "odpočinutí" od Rumunska začátkem července, chci se tam toulat týden a skončit v GaPa na BMW srazu. Vloni jsem tam byl krátce a jel jsem tam s obavami, že civilizované Alpy mne určitě neosloví, ale naštěstí se mi to moc líbilo (což neznamená, že tam budu jezdit častěji než do RO)
Hm, brácha se žení na Liberecku a tak jedeme vlastně napůl na svatbu, napůl na náš výlet. Jet napřímo Ancona - Liberec, to jsme dělali mockrát autem, teď mám chutě na cosi tvrdšího a tak to bude taková loudavá cesta směrem na sever. Včera byli na návštěvě u nás ti přátelé, co s nima podnikneme ten výlet, včera se drahá půlka dozvěděla, že vlastně nebude potřebovat moc oblečení na cestu, protože vlastně celý den budeme popojíždět a budeme neustále kromě večera více méně v motorkářském oblečení.....jo fakt kluci jo?..celej den v tom samým?, cha cha a podobné dotazy. No, bude to sranda. Takže večer to vidím na pětihvězdičkovej hotel, aby nebylo žbrblání....
No a do Alp atd. někdy příště, teď se už těším na rumunský cikány.
P.S: musíme najít dámské cestovně-endurácké oblečení, ale v růžovém, se štrasy, s kytičkami a krajkami, cha cha........težkej úkol, držte palce
Upravil Doc dne 26.03.2007 15:42
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
To se těš, rumunský cikán si Tě najde sám, a nejspíš hned na hranicích. Čím větší město, tím větší lumpové to jsou. Ale ti v horách na úplných samotách jsou skvělí a rozdělí se s Tebou o poslední krajíc. Jen jestli se tam ale dostaneš, řekni manželce že kožešinu za pecí a praskající oheň nenahradí žádná luxusní postel.... Ivan
Mě si našla kousek od Brašova cikánka a vůbec jí nevadilo, že jsem tam se ženou. A mýmu kámošovi, kterej jel bez spolujezdkyně nabízela dceru za manželku.
Fotku nevložíš formulářem Rychlá odpověď, který se nabízí pod příspěvkem, ale musís štisknout tlačítko "Odpovědět", kde je rozšířený dialog a jedna z možností je přiložení souboru. Příloha nesmí přesáhnout velikost 80kB a podporované formáty jsou: .gif,.jpg,.png,.zip,.rar,.tar
Před dvěma roky, kdesi v rumunských horách, bláto a rigoly na lesní cestě, daleko od civilizace, nechal jsem kamarády za sebou a vyrazil napřed. A náhle žigul a v něm 8 cikánů (asi celý klan, byly tam 4 generace včetně nemluvněte), zastoupili mi cestu ale pochopil jsem, že jim došel benzín (donedávna kočovali s koňma, tak je tenhle problém zatím nepotkal). Tvářili se zlověstně. Tak jsem jim přepustil hadičkou asi litr do petky a najednou jsem byl jejich - objímali mne, poplácávali, dělali křížky na čelo pro štěstí, stará bába mne chtěla i líbat, ale to jsem odmítl. Mezitím dorazili kamarádi a jeli jsme dál. Fotka je nekvalitní z mobilu. Ivan
Před dvěma roky, kdesi v rumunských horách, bláto a rigoly na lesní cestě, daleko od civilizace, nechal jsem kamarády za sebou a vyrazil napřed. A náhle žigul a v něm 8 cikánů (asi celý klan, byly tam 4 generace včetně nemluvněte), zastoupili mi cestu ale pochopil jsem, že jim došel benzín (donedávna kočovali s koňma, tak je tenhle problém zatím nepotkal). Tvářili se zlověstně. Tak jsem jim přepustil hadičkou asi litr do petky a najednou jsem byl jejich - objímali mne, poplácávali, dělali křížky na čelo pro štěstí, stará bába mne chtěla i líbat, ale to jsem se vzepřel. Mezitím dorazili kamarádi a jeli jsme dál. Ivan
A fotka mi připojit nejde, přestože to je JPEG a má to 51kB... Jak to???
Ivan napsal:
Před dvěma roky, kdesi v rumunských horách, bláto a rigoly na lesní cestě, daleko od civilizace, nechal jsem kamarády za sebou a vyrazil napřed. A náhle žigul a v něm 8 cikánů (asi celý klan, byly tam 4 generace včetně nemluvněte), zastoupili mi cestu ale pochopil jsem, že jim došel benzín (donedávna kočovali s koňma, tak je tenhle problém zatím nepotkal). Tvářili se zlověstně. Tak jsem jim přepustil hadičkou asi litr do petky a najednou jsem byl jejich - objímali mne, poplácávali, dělali křížky na čelo pro štěstí, stará bába mne chtěla i líbat, ale to jsem se vzepřel. Mezitím dorazili kamarádi a jeli jsme dál. Ivan
A fotka mi připojit nejde, přestože to je JPEG a má to 51kB... Jak to???
Doplnil jsem podporu i přípony .jpeg, jinak stačilo přejmenovat jpeg na jpg.