Já mám slabost pro Octavie všech generací... Měl jsem tohle Polo a také jsem byl spokojený... Pro potřeby studenta mi stačilo, ale teď už bych volil něco většího...
Mimochodem kamos ma Fabii SDi, naj. 371000km. Co se tyce motoru, tak krome vymen oleje musel v 345000km menit spojku, to je vsechno.
Jeste jsem nevidel auto, kde spojka vydrzi takovy km.
Víte proč udělali Forda? Aby bylo něco horšího než Opel. - Toť odpověd na dva vozi. Jinak Octavia 1,9 TDi 66 KW (bez proměnné geometrie lopatek) je bez problémů. A když už, tak GO turba kolem 6000 kč. Japonec dražší díly, ale zas je strašně málo potřebuješ.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Kup jedině japonce, pokud do toho nechceš dávat peníze. Mám Toyotu Corollu 1.4VVT-i už devět let a krom výměny žárovek v předních světlech a ve 100.000km nových předních destiček bez investic. Akumulátor je taky původní, tak jen nervozně vyčkávám, až přijde ten den, kdy nenastartuji (čekám už tři zimy). Co se týká ůdržby, víš např.že u třeba Toyoty nemusíš měnit rozvody? Je tam celoživotní řetěz, atd... konec reklamy, ale Toyotu mám móóc dlouho, takže nejvíc zkušeností, ale najeto mám nejvíc se služebními Octávkami TDI, ty málo žerou, ale to je tak asi všechno, nebudu pomlouvat.
BMW R 1100 GS k dvacetiletému výročí prodáno
Jawa 250/590 SPORT - na uklidnění
Jawa 350 Californian r.v.2014 na zakázku
xhackerm: No to víš nějak jsem se ještě od 12 neprobudil
Thomasson: Nechytil (přišel jsem na to až ráno), ale do auta půjde otřesový čidlo + spínač na dveře s vyrozuměnim na pager. Jestli je příště chytim, tak bůh s nima! Ale radši ať už žádný příště neni, bo ta rozlámaná spínačka něco stála PČR jsem nevolal páč je to pojištěný pouze proti krádeži. Jen jsem se informoval u známého obvoďáka, jestli nemá na někoho podezření
Upravil MALI dne 04.10.2009 20:30
Tom_P napsal(a):
Za 80 bych se oktávku bál, ale zrovna tahle nevypadá špatně, a SDI je ve 145 tkm sotva zajetý
To jo, ale ta cena je fakt až podezřele nízká...
Copak cena, je to starej krám, ale ty kilometry Tipnul bych, že tam byl "kutil"
co to stáhnul o kilo až kilo a půl
Jinak Octávie, celkem dobrý a spolehlivý auto s předraženejma dílama, velkou pasívní bezpečností, mizerným prostorem na zadních sedačkách (za mě si nesedne ani dítě) a další Škodawagen mouchy - bez klimatizace to nevyvětráš, když otevřeš zadní okno, tak ti to od 80km/h vyrve uši z hlavy, když to necháš dva měsíce stát, poroučejí se kotouče, starší hnijou kolem víka nádrže. Pokud hodně jezdíš, dobrá volba, pokud občas, vem Japonce. Nejen Toyoty, ale i Hondy a Mazdy jsou fajn. Kamarádka po jednom krátkém výletu do žabožroutské technologie se poctivě vrátila k Mazdě, kamarád má léta Hondu. Napřed 3 dvéřák sporťák a když se rozmnožil, tak Civika 1,4. Je to současník Felicie, tak už uvažuje o výměně. Začali mu kvést vnitřní lemy předních dveří. No, je to 1997 výroba , stojí to venku a jezdí to furt. A nekrade se to.
Pokud bych volil auto na popojíždění, vzal bych 1,2 Fóbii. Oftávku ftdi bych volil na větší objemy km. Octavia v benzinu 1,6 stokoňová docela taky jde, ale sežere tě za živa. Taky jsou levný.
Mám osobní zkušenost s firemním autoparkem - 2x Oftávka ftdi, 1x 1,6 v benzínu, 3x Fóbie 1,2. Žádný z těch aut se nijak nekazí, pokud jim nepomůžou uživatelé. Ty TDI hodně jezdí, takže kotouče a destičky se docela "točí". Jeden ten pilot je ras, takže už se dělala i přední náprava a tlumiče. Taky má skoro 2 kila po skoro 4 letech provozu.
Jinak když máš kliku, tak se dá koupit docela dobře auto, když sedíš třeba před AAA a pozoruješ, co tam lidi vozí. Pak se stačí domluvit, že dáš o 3 táci víc a máš docela levně auto. Já tam dávám všechny vysloužilce a mám občas čas pozorovat "cvrkot" a ty nákupčí, když vidí, že někdo fakt potřebuje prachy, tak to se nestačíš divit. Zkusí to na každého. Fordy jsou pro kutily, jediná výhoda jsou levné díly z druhovýroby. Opel je jako manželka po letech - poslouží ale nepotěší.
Tady je názor člověka, co řešil podobný problém http://www.dfens-...2009092802
Ovšem sám mám Filcku v kombajnu, holobytedition, ale jezdím s tím akorát po Praze a je to v podstatě pojízdná dílna. To si rozhodně nekupuj, je to levné na provoz, díly za hubičku, ale na dálnici už bych s tím nelezl. Prostě to je rakev. Naštěstí zatím rodinné auto nepotřebuju, protože mám na triku ten firemní autopark, tak když potřebuju, tak si vždycky něco vezmu. Stejně moje slepičárna má nejraději Peugeota Partnera. Byť je to uvrzanej krám, tak v tom neblijou a mají pocit prostoru. Ovšem domu bych to nechtěl.
No to jsem se pěkně rozkecal, nejvyšší čas jít na pivko.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
To Medik:
.. jako manželka po letech ...
K té oktávce - máme tu onu zmiňovanou 1,6 stokoňovku a spotřeba okolo 7/100, což se dá ...
mazda mě nějak moc neoslovuje..nevím no ..
Upravil Thomasson dne 04.10.2009 21:37
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Cycli napsal(a):
Víte proč udělali Forda? Aby bylo něco horšího než Opel. - Toť odpověd na dva vozi. Jinak Octavia 1,9 TDi 66 KW (bez proměnné geometrie lopatek) je bez problémů. A když už, tak GO turba kolem 6000 kč. Japonec dražší díly, ale zas je strašně málo potřebuješ.
To Cycli:
Až budeš mluvit (psát) o motorkách, budu stříhat ušima a naslouchat...
Ale o autech, prosím, takovéhle pitomosti nepiš. Odsoudit paušálně značku Ford je tak trochu ignoranství a dost blbost, víš??...
To Tomasson:
Co člověk, to názor. Dej si práci a svez se v každém z nich. Nemůžeš srovnávat Octávii s Focusem, jako nesrovnáš hrušku s jablkem.
Hlavně u každého auta záleží na tom, kdo s ním jak zacházel a kdo ho jak udržoval.
Až budeš mít cestu okolo, zastav se u mě a můžu Ti půjčit Focuse 1,8i combi r.v. 99 nebo Focuse 2,0i sedan. Případně Focuse 1,6i hatchback. Sedni, svez se a porovnej. Co se Fordů týká: Za osmdesát tisíc se dá cca r.v. 2000 pořídit, ale počítej s nutnými vstupními investicemi: Oleje, rozvody atd. Před prodejem auta to nikdo neudělá, čeká to na nového majitele. To ale platí pro všechna auta, nejenom pro Forda.
Hodně trpělivosti při shánění a štěstí při koupi.
Upravil radosek dne 05.10.2009 10:16