TOLI napsal(a):
Vem mastodonta-nebudeš sám,jedou asi tři 1150.
To nemůžu, mám velkou bandasku po laku a udělal jsem z toho vůni...
Zítra jedu znovu na čumendu. Jen nevím, co budu předvádět s den starou motorkou
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
V pátek večer byla naplánována rozprava,v kempu Bráník ,tak jsem tam tedy dorazil ,nechal si nahrát mapu a rozmlouval s konkurencí do pozdních večerních hodin. V týmu mohli být max. 4 závodníci náš tým se skládal pouze ze dvou(někteří členové týmu totiž vzdali ještě před závodem)
V sobotu ráno před osmou hodinou vyrážím zase do bráníku na místo startu kde máme sraz s Honzou ,byla mlha že by se dala krájet a silnice pěkně oslizlé na ostrejch gumách to klouzalo jak na ledu a všudypřítomná mlha se podepsala i na brejlích takže kromě toho že to klouzalo jak kráva tak nebylo ani nic vidět.Po osmý hodině vyrážíme k prvnímu bodu,pronásleduje nás partička Ktmkářů ,jelikož jsem místní tak znám zkratku k prvnímu bodu ale mezi baráčky jí nemůžu najít to káteemkáře odradilo a jeli jinudy,nakonec jsem jí našel a na bodu sme byly jako první.Další bodík byl na točný v krytech protiletadlové obrany.Míříme na další bodík v břežanském údolí –cestou musíme překonat kopec Šance což se nakonec daří poměrně brutálním sjezdem-natolik brutálním že se dá pouze sjet-klucí na lc8 se pokoušeli vyjet ale nedostaly se ani do 1/4 já to nedávno taky zkoušel a fakt to nejde.Vymetáme body lítáme po lesích kolem Vranýho potkali sme xtčkáře a říkaj že je honil nákej myslivec na bodě č 4, tam sme už byli takže sme měli štestí.Zatím je všechno v pohodě žádnej těžší terén se nekonal.Chcem se trhnout xtčkářům a díky precizní navigaci a rychlé jízdě se daří, vymetly sme navíc body který jsem původně nechtěl ani jet ale bylo dost času tak sme je dali,to bylo kolem 11tý hodiny a to je čas kdy se otvírala RychlostníZkouška (halda u Písnice) Stavíme v Dolních Břežanech na benzínce dáváme oběd-jednu bagetu ,doplníme tekutiny a jedeme na RZ.Rztka docela v pohodě-výjezd na haldu ,sjezd dolů a namlíkovaná trať ,sice trošku rozbahněná a rozbitá od lehkejch motorek ale nechalo se to ,ale pak přišla perlička a tou byl brod a docela prudkej výjezd-pomalinku do vody pak plnej knedlík a už sem nahoře ,uff nebylo to tak hrozný.Jedu další kolo(celkem 3 a čas se počítá poslednímu jezdci z týmu) a už vidím že honza má za brodem problém –na Mitas E09 to prostě nešlo vyjet což potvrzují i jezdci Afrik a Xtček.
Honzův stroj v nedbalkách.
toli přiložený následující obrázek:
Jedu teda druhý kolo kde jsem efektně opustil stroj-utažená zatáčka a v ní je dost hluboká kolej ,když do ní vjedu tak je tak utažená že to stejně složim takže dávám plnej aby se přední kolo přehouplo ale nebylo to nic platný a už letim mimo trat zatímco motorka zůstává v koleji.Ve třetím kolem ještě jen tak pro formu odhazuju dakara na hraně výjezdu z brodu ale zůstal nahoře tak to bylo dobrý.
Takže výsledek RZ byl diskvalifikace.Chvilku čekáme jesli se ještě někdo neobjeví ale nikdo nepřijel tak sme jeli sbírat další body.Rychlej silniční přesun do Jesenice a za ní hup do lesa a už sme si zase užívali bahenní radovánky.V těch největších srač..ch potkáváme Afričany.Takový pěkný asi 300m rozmočený bahniště pak potok s vysokym břehem kde byla vyjetá hluboká drážka před potokem jen tak pro oko objektivu odkládám pak najednou bahniště končí a proti nám odkudsi z lesa kde nebyla žádná cesta vyjíždí 4xAfrika tak jedeme po jejich stopách a nakonec se z toho lesa vymotáme na cestu,o kus dál potkáváme R1200GS a F800GS na tkcčkách(nechápu).Posbírali sme všech 7bodů a zase rychlí přesun do další lokality mezi čisovicema a měchenicema.
Dlouhá rozbitá lesní asfaltka láká za to vzít tak za to beru najednou jdou otáčky rychle nahoru tak dávám další kvalt a asi tak v 80km/h mi lítá zadní kolo od jednoho kraje cesty na druhej-fuj no ustál sem to.Tady přicházejí ty nejtěžší body-naštěstí je jedem v protisměru takže místo brutálních výjezdů si dáváme masakrální sjezdy.Po jednom takovym sjezdu sme u potoka s vysokým břehem-na druhym břehu jde nějaký párek tak se ptáme kudy vede cesta přes potok a oni že tam žádná není-no nakonec sme si jí udělali.O kus dál potkáváme Xtčkáře v protisměru kteří to nakonec museli otočit a objet protože nahoru to fakt nešlo.
Krátký odpočinek.Všiměte si podloží-kameny přikrytý listím-v tom se jelo teda pěkně blbě.
To už sme měli všechny bodíky nasbíraný a jeli sme ještě na RZ kde byla od tři hodin k půjčení Ktm exc450 s automatickou spojkou ,projel sem si na tom čtyři kola a docela se mi to líbilo.V 15:40 dojíždíme do kempu s najetými 159km a časem 6hodin 42min s průměrem 25,3km/h. V kempu sme první,vlastně druzí protože Píchací tým udělal za den 5xGumu takže ujeli celkem 35km.
Nu a jaké bylo překvapení když při vyhlašování se náš tým umístil na prvním místě v kategorii Hard Enduro. Dostaly sme pohár nějaký dárečky-nálepky KTM beru vyloženě jako provokaci.Večer sme ještě trochu popili a spát.V neděli jsem tak trochu celej rozlámanej ale 1.místo za to stálo.Ale konkurence nespí takže příští týden je zase menší akcička kde budu pilovat techniku.
Pár fotek a Toliho popis akce jsem hodil na suj web. http://www.offroad.h2omaniaks.com/cestovani/enduro-zavod-paw2009/
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic