No ja myslim, ze furkpass je ve svycarsku.... ale jinak ja kanystry pouzivam na vodu na vareni a jsou v permanenci porad
Rakousko, svycarsko ... pumpy vsude a prilezitost k obcerstveni ci natankovani taky ....
,,, mne jen prijde legracni jezdit s jakoby hardcore vybavou do zemi kde je ka\dejch 10km slusne vybavenej obchod ...
Někdo prostě nespí po hotelech a tak potřebuje výbavu.Občas si i něco uvaří, než aby platil v hospodě. I v Evropě se dá spát pod širákem a jít na čundr s báglem i když Vatenen si vystačí se zlatou kartou.
To Vevis - ta kámošoj Yamaha bude spíš 600ccm než 650 (resp. 660: ty byly vodou chlazené).
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
taky na kufrech vozíme kanystr na vodu a na druhém petflašku s pitím...zastavíme na svačinu kdy chceme a kde chceme...kam dojedeme, tam dojedeme a tam spíme, jíme, pijeme...
dá se jezdit jen s náhradníma slipama od penzionu k penzionu, ale my raději kempy či příroda...
Vjetrnik napsal(a):
taky na kufrech vozíme kanystr na vodu a na druhém petflašku s pitím...zastavíme na svačinu kdy chceme a kde chceme...kam dojedeme, tam dojedeme a tam spíme, jíme, pijeme...
dá se jezdit jen s náhradníma slipama od penzionu k penzionu, ale my raději kempy či příroda...
Přesně tak - romantika je romantika. Když budu chtít jet jenom s kreditkou, poletím letadlem se slečnou na nějakej pěknej ostrov a tam si pronajmu skůtra na ježdění po okolí.
Každému ale vyhovuje něco jinýho.
"Buřty v lese jsou buřty v lese.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
To Vevis - ta kámošoj Yamaha bude spíš 600ccm než 650 (resp. 660: ty byly vodou chlazené).[/quote]
Je to XT r.v.94.Tak asi 600.
Ja kdyz jedu nekam kvuli horam,tak v nich pokud mozno i spim.Hotely a penziony jen kdyz nekde totalne promoknem,nebo treba nekomu neni dobre.
Je to vec nazoru.Po hotelech jsem jezdil s manzelkou a malym deckem.Od letoska jsme presli na kemp a je to podstatne lepsi.
Az pojedu na motorce do treba Monaka,tak tam samozrejme nebudu spat pod sirakem.Hotelu a penzionu mam projetejch fakt dost a uz nemusim.I kdyz v Albanii jsou z hotelu obcas dobry zazitky.Ma to tam vyhodu,ze jste na hotelu vetsinou sami s domacim.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Slavek: otázka je co považuješ za hardcore výbavu. Pokud jedeme ve dvou na 14-dní mám plné boční kufry a tašku plus Dana veze topcase. A je to jen tak tak. Nevezu nic než stan spacáky dvě nafukovačky nářadí a oblečení. Samo pak vařič a přísl. Nevím co je na tom hadcore. Nemusíme nic rezervovat místo pro 2 motorky a stan se najde všude a když přijedeš do kempu pozdě nebo na ranní kávu je vařič nezbytnost. Stejně jako prostředky pro hygienu. Občas by se člověk umýt měl - lepší koupel v rybníce než spařená prdel. A nebudu přeci pokaždé hledat krám a kupovat mýdlo na jedno použití.
Jarax: jo na to jsem zapoměl foťák taky a místní omluví ale místo hromady karet vozím mrňavý netbook 160GB místa. Mimo datového úložiště tam mám ještě mapsource pro plánování cesty. vím že je to zhýralost ale za tu cenu bych pořídil tak tři 16GB karty.
Upravil vlada-adv dne 02.11.2009 10:54
vlada: no já si koupil 2x32 GB CF, a ještě se mi nepodařilo je naplnit Nejsem "digitální dovolenkový fotograf", takže dvakrát měřim, jednou řežu
P.S. mapsource je výhoda, NB ale neberu z principu... chci si od něj odpočinout
Mimo jiné: přítelkyně naplní 140L v kufrech i když jedeme na víkend k jejím rodičům.
Jedeme tedy 40km v "hardcore" nastrojení někam, kde dostaneme najíst,napít,dokonce i ručníky a kartáčky na zuby tam máme.
Na 3 týdny kamkoliv se náklad liší jen tím, že náklad je i na kufrech a přítelka si bere méně nezbytností typu "plesové šaty".
H.
No, kua, Hicksi, ... nerikej mi ze do Rakouska potrebujes na kufrech dva kanystry na benzin kdyby dosel ...
... jedina omluva by byla priznani ze si v tom vozis fernet nebo tekute telove mydlo ...
tak v leve je voda na myti, cisteni zoubku a varani, vpravo je benzin
Telove mydlo sice vozim, ale jenom z donuceni.. kdyby zalezelo na mne vystacim si jen s benzinem a jidlem )
---
jinak Furka je fakt ve svycarsku a co vidis je naprosto NEZAVISLY cestovni stroj... tedy jedes kam chces, spinkach kde chces, papas kde chces.
Voda nam na myti ve 2 pri hodne velkem setreni staci, takze nemusime hledat ani potok.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No ja myslim, ze furkpass je ve svycarsku.... ale jinak ja kanystry pouzivam na vodu na vareni a jsou v permanenci porad
Rakousko, svycarsko ... pumpy vsude a prilezitost k obcerstveni ci natankovani taky ....
,,, mne jen prijde legracni jezdit s jakoby hardcore vybavou do zemi kde je ka\dejch 10km slusne vybavenej obchod ...
Někdo prostě nespí po hotelech a tak potřebuje výbavu.Občas si i něco uvaří, než aby platil v hospodě. I v Evropě se dá spát pod širákem a jít na čundr s báglem i když Vatenen si vystačí se zlatou kartou.
To Vevis - ta kámošoj Yamaha bude spíš 600ccm než 650 (resp. 660: ty byly vodou chlazené).
taktak... my jsme vlastne ze 3 noci ted naposledy spali 2x na divoko a 1 v kempu. Zas tak extra moc nemame najeto, ale tohle stridani mi celkem vyhovuje.
Proste poradne vybavena motorka.. ABSOLUTNI VOLNOST
17 cm
Vjetrnik napsal(a):
presne tak.
17 cm
tu vam ukažem mojho kamarata ktorý ma 125ku a precestoval s nou už dost.
aj on tam ma par maličkosti ako blastre, kufre, padaky (moja výroba) prídavne svetlá ...
V zime nas čaka výroba šusplechu.
100bubu přiložený následující obrázek:
vlada-gsa napsal(a):
Jarax: jo na to jsem zapoměl foťák taky a místní omluví ale místo hromady karet vozím mrňavý netbook 160GB místa. Mimo datového úložiště tam mám ještě mapsource pro plánování cesty. vím že je to zhýralost ale za tu cenu bych pořídil tak tři 16GB karty.
ja samo cestuju taky s netbookem... mit mapsource a internet (google earth na pruzkum trasy) po ruce je proste bozii...
koupil jsem si jeste toto abych se mohl pást na inetu BEZ ROAMINGU:
http://img.alza.cz/ImgW.asp?fd=f3&cd=KN035h
17 cm
tu vam ukažem mojho kamarata ktorý ma 125ku a precestoval s nou už dost.
aj on tam ma par maličkosti ako blastre, kufre, padaky (moja výroba) prídavne svetlá ...
V zime nas čaka výroba šusplechu.
vzdyt jo... naopak to muze byt misty poradna legrace.
Co to zvlada hur jsou asi delsi dalnicni presuny.
17 cm
No dalnici sme sa vyhíbali. ale pokial sme potrebovali ist rýchle tak sme ho poslali dopredu ako tempomat a on udával niekedy až strašne tempo vzhladom na kvalitu asfaltu
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
je fakt, že to XR 125 má asi o 10 kg méně....ale na tom bych už já asi nikam nechtěl, natož se silničním obutím.....to WR bych si uměl i v nějakých drsnějších podmínkách představit...