Vjetrnik napsal(a):
naprostý souhlas...na vodě jsou Anakee fakt super...na jaře jdu do další sady
mne Anakee zas nejak extra uzasny neprisly.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
morabo napsal(a):
dobře, tak asi teda poslední dotaz, Torance nebo Anakee?
samozřejmě jde o mokrej, oslizlej a studenej zimní asfalt.
Z téhle dvojice je na uvedeném povrchu jednoznačně lepší Anakee, tedy Anakee 2. Opravdu, rozdíl je tak velký ve prospěch Michelinu, že vůbec není co řešit.
jenomze... Boris jezdi hodne v Praze... Tourancky maji hrubsi vzorek na stranach.
Mne subjektivne prijde, ze Tourance vepredu ustreluje pri najezdech na chodniky atd MENE, nez vice zaoblena Anakee..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Konečně už je přezuto a mám na Anakeečkách už pár set km, tak tady jsou první dojmy. Nejprve na okresce prakticky žádný rozdíl proti Tourance, což ale není výtka, spíš pochvala. Pak přichází první zjištění, Michelinky přátelštěji varují při uklouznutí, pozvolněji a situace se dá bez vyděšení a v klidu korigovat. To je za snížené adheze rozhodně významný plus. Pak poměrně hluboký blátíčko, tam ani jedna guma pochopitelně není určená, ale i tady obstály se ctí, řekl bych, že předek drží lepší směrovou stabilitu, ale může to být i tím, že jsou nový a mají i hlubší vzorek. No a nakonec jasná důkaz o lepší přilnavosti v právě panujících podmínkách. Vždycky když se vracím domů, musím to na naší křižovatce z červený hodně odpálit a šoupnout to před auty přes dva pruhy, přičemž přejíždím kostky a tramvajové koleje. Celou křižovatku jsem na Touranckách (zhruba od září) až do zařazení za 3 a nájezdu na asfalt prohrabal... No a teď ani náznak. Až se teď pokaždý leknu, jak to jede. Klíďo budu moct zvolnit.
Čili sečteno, podtrženo, nemá to chybu. Pánové děkuji moc za doporučení!
PS:na zimu tedy do budoucna jasná volba, na léto uvidím, taky podle km nájezdu, ale to už sem nepatří.
Takže ještě jednou díky.
Upravil morabo dne 07.12.2009 06:05
Maiali nel Fango!
Nevím, jestli jsem to nepřehlídl a už se to neřešilo, ale v Heidenau začali dělat regulérní zimní gumu. No, vypadá slušně i jako univerzálka, jen ten rozměr zadní není úplně ideál...
17ctka 150 jen tak nebude, i když určitě bude dřív než E07 v tomhle rozměru. Uvidíme co jaro přinese.
Řešilo se to tady http://www.bmwgs....owstart=60
Jinak TKC jsou taky zimní.