no nejkrutější kombinace na F800 je Stonemaster vzadu http://www.motobu...one-Master a ve předu Mitas C-19. Dá se s tím úspěšně jezdit v bahně. Na silnici ne...
Už som to tu možno niekde písal. Ja obúvam predok TKC vydrží 12tis.km a zadok MITAS E09 Dakar 140, vydrží rovnako. A to s tou homologácio , neviem ako v čechách, no u nás som mal osobne búračku a poisťovák bol rád že je rád. A nie abi riešil neakú pneumatiku.
Proc nedavate dopredu i dozadu E09? Potrebuju tenhle tyden vyresit gumy. Je tu dlouhej vikend a ty co mam na moto mi dost nevyhovujou. TKC se bojim kvuli najezdu. Nejsem si jistej, jak dlouho na rozpalenem asfaltu vydrzi. A pri jejich cene je lepsi ohoblovat nejake levnejsi spunty....
petrs napsal:
Proc nedavate dopredu i dozadu E09? Potrebuju tenhle tyden vyresit gumy. Je tu dlouhej vikend a ty co mam na moto mi dost nevyhovujou. TKC se bojim kvuli najezdu. Nejsem si jistej, jak dlouho na rozpalenem asfaltu vydrzi. A pri jejich cene je lepsi ohoblovat nejake levnejsi spunty....
a) neni homologovana
...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
petrs napsal:
Myslis jako ze zadni je homologovana a predni ne?
zadni je u e-09 jen ve 140, ze?
tj. neni homologovana.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Na to kali pes.... Dulezite je, ze guma jako takova je homologovana pro silnicni provoz.... Kdybys videl jake obuti tu maji auta... Mozna nekdy meli i nejaky ten vzorek...
To petrs:
Přední E-09 se moc nepoužívá protože má bídnou životnost a velice rychle se oskáče.
Zadní TKC se zase tolik nepoužívá protože na nezpevněném povrchu má znatelně horší vlastnosti než než E-09 a nevíc je cca o litr dražší. Jen škoda toho rozměru,no.
Jinak kdyby měl někdo zájem, v LBC na prodejně u Pardála ( http://www.bmwgs....?lookup=80 )je fungl nová sada TKC 90/90-21 a E-09 Dakar 140/80-17 , cena za ni 3tis Kč.
Nekdy zkus dopredu Desertku, ja to obkoukal od Milana z enduroskoly a moooc se odvedcilo. Na silnici bez problemu 130km/h a v terenu paradni. Enem
asi najezd bude slabsi. A samozrejme neni to na jezdeni do prace, pokud nejsi hajnej
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Ja nevim. Ja se bojim TKC. Mel jsem je, znam je. Ale tady je vlete asfalt rozpalenej jako svina a myslim, ze bych na nich nenajel ani 5000. A to tu stoji sada 550 dolaru....
Navic dost dobre nechapu kombinaci s predni TKC gumou, ktera pro teren nema takrka zadne bocni vedeni.... Ale je to jen muj nazor. Kdyz uz, tak neco ostrejsiho dopredu a TKC dozadu..... Uvidim neni vsem dnum konec. Ted zkusim E09 Dakar a uvidi se. Myslim ze na offroad budou super a silnici tech par km nejak prezuju. Po vikendu pujdou zpet Scorpiony.
petrs napsal:
Ja nevim. Ja se bojim TKC. Mel jsem je, znam je. Ale tady je vlete asfalt rozpalenej jako svina a myslim, ze bych na nich nenajel ani 5000. A to tu stoji sada 550 dolaru....
Tak muj predek TKC ma uz najeto slusnych par tisic km a stale vypada k svetu. Mezitim jsem na zadku sjel cele TKC a ted E10 a jeste jednu zadni gumu urcite vydrzej.
Mitas na predku jsem mel pouze predtim na F650gs a nespokojenost velka, to nevydrzi absolutne nic a desne huci.
Upravil pipo dne 28.09.2010 10:36
Testni si to. V podstate do pisku to chce tak 1,5, pokud hodne kamenu, radsi dej 2, ale chce to testnout, jak ti to bude sedet.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Vetsinou to co jezdim je docela tvrdy podklad s obcasnymi pisecnymi "louzemi". Zacnu na 2 a uvidim. Jinak na silnici si na tyhle gumy budu asi chvili zvykat... Presedlani ze Scorpionu, ktere byly na silnici vyborne, je to docela zmena. E09 maji docela hranu a prez ni se jim moc nechce a pak motorka zacne "padat", kdyz ji pres tu hranu pretlacim. Ale zatim to ani nasilnici nevypada nijak udesne. Huceni je prijatelne a do 120km/h se chovaly taky jakz takz.
mám chuť si na jeseň a zimu dať do predu nejakú lacnú štopľovku na motanie mimo asfalt. Po zime tam hodím znovu Pireli Scorpion 90 AT alebo TKC. Ked som pozeral ceny v mikone, tak stoja všetky chlupatice Mitas cca 31 E , ale rovnako stojí aj E09 s ktorou by sa dalo teoreticky jazdiť aj po ceste. No na túto gumu som však nečítal-nepočul pozitívnu reakciu. TAk čo tam dať E09 alebo nejakú C -neviem ktoré - prosím poradiť alebo niečo úplne iné ....
Zatim jsem s 09 na predku a zadku najel cca 600km, takze hodnoceni, je trochu predcasne... Ale: zadek 09 je ok. Predek mi prijde jako takovy moc velky "univerzal". Na silnici jakz takz, v terenu jakz takz. V sobotu jsem jezdil na suchem tvrdsim povrchu a docela to slo, ale i pres to predek mel moc velkou snahu "cestovat ze stopy". Pak zacalo prset a predek klouzal o poznani vic. Vidim to tak, ze az ohobluju 09 vepredu, obuju neco vic spuntoveho. Zadek zustanu u 09, prozatim....