No koukám, že jsem tady rozpoutal slušnou debatu Nijak zle jsem to nemyslel, jen jsem chtěl upozornit na to, že kluci co dělaj na ulicích to taky nemaji lehký! Třeba až vám jednou opravdu pomůžou, tak je doceníte! Nemám rád hlášky typu jak se ti policajti maji a berou spoustu peněz za nic. Běžte si to někdo někdy zkusit a uvidíte jaká je to pohodička A že tady každej využívá ,,osobu blízkou"? Proč ne, když to zákon umožňuje - já to dělám taky. S cedulema měření je to opravdu na palici, ale když člověk trochu kouká kolem sebe, tak se dají radary vychytat i bez toho. Každopádně je jedno jestli MP nebo PČR - všude platí, že pokud vás zastaví chovejte se slušně!
TOLI napsal(a):A stím že to dělají pro radost?-prostě si přiznejme že nemají jinou volbu resp.jinou lepší práci-taky bych chtěl dostávat miliony za nic ale prostě to nejde tak dělám to co dělám i když mě to nebaví.
Běž si to zkusit a poznáš sám. Jinak jak píše Kubrt všude narazíš na blbce! Tohle téma by bylo na delší diskuzi, tak třeba až se někdy potkáme - pokecáme.
Upravil MALI dne 21.11.2009 07:59
Lze na to pohlížet různě,ale tohle zavání snahou "za každou cenu" a né tím smyslem měření co má být.Zejména řadu případů kdy pokutovali za překročení o pár kilometrů.Nebavím se o tom kolik řidičů je ignoruje i když stojí a měří stím že přímo bijou do očí.
petr_t napsal(a):
Lze na to pohlížet různě,ale tohle zavání snahou "za každou cenu" a né tím smyslem měření co má být.Zejména řadu případů kdy pokutovali za překročení o pár kilometrů.Nebavím se o tom kolik řidičů je ignoruje i když stojí a měří stím že přímo bijou do očí.
Souhlas.
Dopraváka jsem nikdy nedělal a ani bych dělat nemohl-nebavilo by mě to.
Panove. Vite proc policajti merej predevsim na rovnym a prehlednym useku a ne jak vsichni hlasate u neprehledne krizovatky, na neprehlednem useku atd? Protoze na zastaveni zmerenyho ridice musej mit dostatek casu na zastaveni, musi tam to misto k odstaveni auta byt apod. Uz vidim tisic vychcanku jak rvou a potom se u pripadnyho spravniho rizeni ohanej tim ze je policajti zastavili blbe, ze je pred zastavenim zahledli na posledni chvili, pri tom meli nakrivo cepici atd. Kazdej se z toho chce nejak vyvliknout a tak spousta takovej hleda chybu toho ****a policajta co si ho dovolil zastavit, zmeril ho, chtel po nem nejaky papiry potrebny k rizeni a to zrovna v dobe, kdy nekam spechal , ze nezastavili to cerveny auto co jelo pred nim a zastavili zrovna jeho a co ja vim co jeste.
Kdyz pak jednou jedete predpisove, protoze vezete tchnyni a pri tom vas brutalne vymyskuje ve 120 km/h nejaky pako, kdy malem proslapnete podlahu pedlem brzdy, tak si pak klepete na celo a prejete tomu ****ovi policejni hlidku za prvni zatackou.
Jednoduse. Az vsichni budeme jezdit v klidku, nebudeme na sebe muset blikat, tukat si na celo atd, tak se na nas policajtu budou na krizovatkach jen usmivat a kynout nam. Nebudou nas buzerovat.
Najezdim jak sluzebne, tak soukrome mrte kilometru nejen po cely republice a tolik bezohlednosti na silnicich se jen tak nekde nevidi. Je pravda, ze jeste vetsi hovada za volantem jsou snad jen Polaci. Ale to je kapitola sama pro sebe. Pri tom jsem si za 25 let za volantem nebo riditkama moc staveni policajtu neuzil. A to bez nadsazky. U nas moc policjati v ulicich nejsou. Myslim tim dopravku. Vic jich zazivam v Polsku ci na Slovensku, kde jsem casto. Nerikam, ze ta padesatka je zrovna idealni a ze je bezpodminecne dodrzuju. Na tachometru si hlidam rucicku pod sedesatkou, kdy vim, ze by me v tom pripade namerili tak 55 km/h. Za to me ale nikdo stavet nebude. Rozhodne ne statni. Ti vetsinou berou az kolem te skutecne namerene sedesatky a vyse. Nehovorim o mestakach. K tem se nevyjadruju a mam na ne svuj nezverejnitelnej nazor.
Takze. Cely to vlastne je o tom, NEBUDME NA SILNICI HOVADA. A je to jedno jestli u materske skolky nebo na dlouhy rovine. Proste je ta padesatka dana a asi nekdo vedel proc. U nas to proste asi zatim jinak nejde.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
.... a ze jsou paka mezi policajtama, nadrazakama, postakama a zednikama...? Njn. Co s tim nadelate. Dnes, zejmena k dopravce nastupujou nevyzraly mladicci, kteri kdyz dostanou moc, tak hotovo.
Ty voe, to jsem se rozkecal.
Upravil spea - ToM dne 21.11.2009 22:41
Já se nestydím za to co dělám...............třeba včera jsem mohl rozdat tolik pokut, že bych pak měsíc nemusel nic dělat. Ale přece nebudu lidem kazit víkend, ne? Vyřešeno domluvou. Cedule jen u MP a je jedno jestli ve městě nebo venku. U ná si to dali i na silnici 1. třídy a před to cedule z 90ti na 70 a pak 50kmh. Kujóni jedni . To zamaskovaný auto nebudu ani komentovat, i mě to přijde trochu ujetý.
Na druhou stranu ce se tady děje, to je do nebe volající. Vietnamci si tu jezdí bez řidičáku se "značkovejma" hadrama v kufru, trolejbus srazí (řidič za to fakt nemohl) OTU když si to šněruje přes silnici se 2 promile, další OTO(občan trvale opálený) pod vlivem alkoholu při odbočování rozstřelí protijedoucího superba a že prej mu nedal přednost že na semaforu svítila "růžová" , jo a taky bez papíru a bez bot . A to všechno v rozmezí 2 hodin na stometrovém úseku ve městě. Bacha Randolfe, bylo to kousek od tebe !!!
Hlavně tu práci dělám proto, aby ti slušní lidi mohli v noci v klidu spát...................A ruku na srdce, kolik lidí jde ráno do práce s tím, že se už nemusí nikdy vrátit??? A to vše za 25tis/měs???
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Já se taky nestydim za to co dělám. Aspoň myslim, že jsem se za sebe nikdy stydět nemusel (v práci). Víceméně se tady bavíme o dopravní policii, ale já psal o pořádkové. Jinak souhlas s Petrj. Já už sice na ulici nedělám, ale nikdy nevíš dne ani hodiny
Ja mam s PCR lidma jen nejlepsi zkusenosti ... kdyz se k nim clovek chova normalne slusne, chovaji se taky tak ... pokutu jsme platil naposledy pred davno lety, snazim se jezdit slusne a i u tech pokut nebo beznych kontrol jsme si vzdycky docela dobre pokecali ...
.. kdyz mi vykradli x-krat auto, tak PCR byli vzdycky v pohode a slusni, vstricni, obcas i legrace byla ...
.. proste je to o lidech ... kdyz se k sobe lidi choval jako lidi, tak je vsechno v pohode ..
... skoda ze normalni lidi jsem nenasel prozatim u mestejch policajtu, tam j eto vzdycky dost adrenalin a obcas musim dusit adrenalin abych neskoncil s napadenim verejneho cinitele ... chjo ...
Pokud se člověk chová slušně, chovám se slušně i já k němu. Pokud mu nestihnu říct ani "dobrý den" a už slyším "to si děláte prdel, co sem jako udělal", když v obci jede 80, tak to dostane sežrat i s botama. Ať mi nikdo neříká, že si (v jakékoliv profesi) nechá srát na hlavu...za necelých 20 tis...
kačeR1100GS
Ty brdo. Koukam co cetniku ma penize na luxusni zapadonemecky motorky. ... ono to zrejme bude tim, ze u sboru nedelaj zadny blbci, ale jen vyzrali jedici. ... a to bes sarkazmu ci nadsazky.
Myslím,že dnes už néní problém koupit Bmw jak před pěti roky,kdy mě 1100gs přišla na 209 tis.a to jen v origo stavu a v prosinci.
BMW R 1100GS vzor kačer
Zážitek ze včerejška : vracel jsem se na motorce z Vysočiny a po příjedzdu domů kolem 19.hod jsem se stavil v Tescu, koupit nějaký dlabanec. Motorku jsem zaparkoval přímo proti vchodu u protějšího obrubníku (nebyla tam značka ani žlutá čára)
Vyšel jsem s nákupem ven a ejhle, už jsem měl u motky stříbrnou oktávku a obhlížel mi ji příslušník PČR a chtěl mě pokutovat za špatné parkování. Nechci teď polemizovat s tím, zda jsem stál nebo nestál proti předpisům. Myslím si ale, že parkování u Tesca (a jiné prkotiny) by měla řešit městská policie a né státní.
Stále se píše, že je příslušníku PČR málo, nemohou být všude, na silnicích máme "divoký východ " ale oni řešili parkování v nákupní zóně...
P.S. Když jsem jim řekl a vysvětlil svůj pohled na věc, odstoupili od pokutování,řešili to domluvou a odjeli...
Upravil bluesbery dne 23.11.2009 11:30
koukám že se tu sešla zajímavá skupina asi jsem moc starý, abych některé pochopil. Ale snad tu není ani jedenneupřímný člověk; kdo předstírá, že věří něčemu, čemu ve skutečnosti nevěří, nebo že je lepší, než jaký opravdu je
www.lc8adv.cz
bluesbery napsal(a):
Zážitek ze včerejška : vracel jsem se na motorce z Vysočiny a po příjedzdu domů kolem 19.hod jsem se stavil v Tescu, koupit nějaký dlabanec. Motorku jsem zaparkoval přímo proti vchodu u protějšího obrubníku (nebyla tam značka ani žlutá čára)
Vyšel jsem s nákupem ven a ejhle, už jsem měl u motky stříbrnou oktávku a obhlížel mi ji příslušník PČR a chtěl mě pokutovat za špatné parkování. Nechci teď polemizovat s tím, zda jsem stál nebo nestál proti předpisům. Myslím si ale, že parkování u Tesca (a jiné prkotiny) by měla řešit městská policie a né státní.
Stále se píše, že je příslušníku PČR málo, nemohou být všude, na silnicích máme "divoký východ " ale oni řešili parkování v nákupní zóně...
P.S. Když jsem jim řekl a vysvětlil svůj pohled na věc, odstoupili od pokutování,řešili to domluvou a odjeli...
myslíš že tam jeli řešit parkování u Tesca? Spíš si tam jeli pro svačinu a když viděli motorku zastavili, zase trochu úcty.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Joe napsal(a):
Svatá slova Pizzyho, u nás se každý nasere na policajta, co si ho dovolil kokot zastavit a pokutovat, však jel jen 90 km/h na padesátce a jestě si dovolí dát mu č...k pokutu. Pouze v jednom případě za těch dvacet let co to dělám mlátil jeden chlapík hlavou o volant a nadával si do ****ů. V současné době dělám u MP a je pravda, že cedule musí osazovat městská, ale co je to za bordel v našem státě když řidiče upozorňujeme na to, že je třeba jet pomalu, neboť by mohl dostat pokutu. Vždyť 50km/h v obci, je stanoveno zákonem od dopravní značky "obec". Akorát to města stojí další náklady na pořizování značek, Je to tu jak v Kocourkově. Jednou jsem vzal na měření rychlosti novináře do auta a ukázal jsem mu, jak to u nás chodí. Nejprve jsme tam ceduli nedali a z 10 vozidel jelo jedno dle zákona. Po umístění cedule, to bylo přesně obráceně, tak kde je výchova řidičů a dodržování zákona. To se jenom každý vymlouvá na osobu blízkou, nebo na to, že cedule je špatně usazená a není vidět. Nikdo už se nepozastaví nad tím, že zákon ukládá jasně- v obci padesát, a pak se jim na přestupkové komisi div neomlouvají, že si je dovolují buzerovat. Někdy se mi z toho chce blejt velebnosti, ale na druhou stranu, tuhle práci dělám pro lidi kterým se snažím pomáhat a vždy vyhovět,"a vo tom to je".To jsem se zase rozepsal, promiňte
sorry ale musím to napsat..městká je od slova město..a má být na přechodech..hlídat majetek..a pořádek...ale je to banda zakomlexovanej buzerantů,co by chtěla vše a většina nic neumí!!! jen **** co nemá na to aby se uživil hlavou natož rukama jde k policii...a je skromná menšina co to dělají pro to že mají pocit toho že chtějí chránit a pomáhat..naprostá většina to dělá pro výslužné..a to je ta smutná pravda...(výslužné u státní policie)
http://czunici.ra...
sorry ale musím to napsat..městká je od slova město..a má být na přechodech..hlídat majetek..a pořádek...ale je to banda zakomlexovanej buzerantů,co by chtěla vše a většina nic neumí!!! jen **** co nemá na to aby se uživil hlavou natož rukama jde k policii...a je skromná menšina co to dělají pro to že mají pocit toho že chtějí chránit a pomáhat..naprostá většina to dělá pro výslužné..a to je ta smutná pravda...(výslužné u státní policie)
No s výsluhou to tak horký neni a ani už asi nikdy nebude. Do teď byly výsluhy slušný a proto většina zkušenejch policajtů to zabalila a šla-proč taky ne za ty prachy co dostali - našli si k tomu nějakej šolich za 10 - 15 tisíc a jsou na tom líp než u policie. V současný době je výsluha až po 15 letech a myslim, že časem bude úplně minimální, takže kvůli výsluze asi nee
Upravil MALI dne 08.12.2009 10:26