3X napsal(a):
já to píšu konktrétně v tomto případě, kdy jsme chtěli koupit Rukku a přístup byl nesrovnatelný. A nejedná se cenu. O jiných stížnostech nepíšu.
sakra mne napada kousavych komentaru, ale tenhle thread pro tohle neni zrovna vhodny
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
přesně tak, toto je vlákno o slevě Rukky, taky bych mohl psát o něčem jiném. Mimo to jsem v TT nakoupil už za pěkných pár desítek tisíc, takže je tam znám, ale v tomto případě selhali.
Hele já to teda prásknu zajímá mě totiž to další vybruslení.
Jak je možné že proběhne dohoda s prodejcem, dám vám slevu....(srovnatelnou s Trenčínem) při písemné komunikaci mailem- a po nějaké době při komunikaci osobní je sleva ůctyhodných 500kč na položce 32t. Dalších X kč je zapomenuto.
Když slyším, že ceny dělají o řadu výš ne v Touratechu, napadá mě že původně chtěl prodavač sám přispět z vlastního.
Vím že jsme vyčůraný národ, nadává se na vychytralé kupující. Ale je zvláštní že v zahraničí si s tím umí poradit. Kruci proč se lidi do toho podnikání pouští když je to taková bída. Někde bude chyba. Jde to vedle, tak bud to neumíte vy, nebo to neumíte s těmi co vám to kazí, nebo nechcete- jsme jediní a pár šetřílků nás nerozhodí. Přijdou další a ti nemají čas řešit- zvláště v této VIP kategorii.
Nevím kde je pravda, ale mám na to svůj názor. A jsem zvědav, zdali mi jej někdo vyvrátí. Nebo aspon vysvětlí realitu- bez úskoků jako chlap.
Třeba Hicks?- Zdáš se mi celkem sečtělý a světa znalý.
WALTR napsal(a):
tos napsal krasne! uz si ukladam screenshot )
ne vazne, odpovim pozdeji... ja jsem se kolem tohohle threadu jen nachomytnul
17 cm
Zajímavá debata.
Tyhle problémy tady v Řecku taky řešíme na všech fórech.
je nám samozřejmě jasná taková jasná věc, jako je velikost objednávky a tím pádem potom i nižší nákupní cena, povinný odběr a tak dále, ale souhlasím s tím, že to konečného zákazníka nesmí zajímat.
Například u nás je (podobně jako v Česku) menší příjem než v klasické západní zemi, na motorkách se jezdí celý rok a je tady mraky motorek a mopedů a pincků, jistě je odběr helmy podstatně vyšší v absolutních částkách, přesto jsou řečtí prodejci kolikrát natolik krátkozrací, že vás zbytečně nasazenou cenou doslova nutí koupit z ciziny nebo alespoň z internetu. Přestože neplatí tak drahý nájem jako v Paříži, přestože jim pracovní síla od prodavače přes uklízečku vyjde levněji nez v Německu a přestože prodává více helem přes celý rok, snaží se ti to prodat za horní logickou cenu. Potom je rozdíl oproti jiné cestě i třeba přes 20% a to nemluvím o akci nebo výprodeji. Je logické, že pokud jse o dražší věc, člověk si přepočítá rozdíl například do denních mezd. Potom zjistí, že se jedná o to, zda si nechat líbit takovou cenovou politiku 'místního' a 'podporovat národní obrat' za třeba tři dny práce navíc. Pokud si vážíš sám sebe, nemůžeš na to nebrat zřetel. Nemluvím o dovážení zboží bez záruky, bez podpory apod. Mluvím o srovnatelných podmínkách pro zákazníka. A pokud říkáme, že chceme volný trh, aby se 'reguloval', potom tedy mluvíme přesně o tomto. Aby zákazník rozhodoval o tom, kde nakoupit a koho (kterého prodejce, zvažujíc cenu a servis a přístup) vyznamenat. Ostatní neprodají a buď zavřou nebo budou muset prodat se ztrátou a poučej se z toho napříště. Není vůbec špatné, aby zákazník nenaletěl na reklamu, nenaletěl na přespřílišnou cenu velké výkladní skříně, na drahém předměstí, 30% navíc za 'jméno' atd.
Je to jistě velmi složité podnikat a sami výrobci, jak říká Tom, kalí vodu a nemaje stejné podmínky pro všechny jaksi nedovolí, aby se to samo brzo 'vytříbilo', ale cena je a bude hlavní kriterium nákupu. Chápu, že za kamenný obchod se platí lehce víc a máš možnost si věc omakat než na netu, ale u dvou kamenných obchodů asi není dilema.
Čím větší je nákup a čím menší je plat zakázníka-kandidáta, tím víc je pro něj těch 10% důležitějších a nechce a ani nemůže platit pěti dny tvrdé práce řidiče za něco nejasného a pofidérního jako je 'pověst', 'přístup', 'jméno' apod. Pro něj jde o drahou věc a musí se dostat na minimální cenu.
A já s ním souhlasím. Toleruji nejvíce kolem pěti procent, na větší rozdíl nerad přistupuji, zdá se mi, že nasedám na lep nebo že jsem hloupej. Proto si tu věc koupím z venku, tak jako teď sháním lyže a místní prodavač utře hubu, protože mi chtěl za to samé skoro o 50 procent víc. A vůbec si nepřipadám jako škrblík.
Upravil Doc dne 07.12.2009 07:27
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
WALTR napsal(a):
Hele já to teda prásknu zajímá mě totiž to další vybruslení.
Jak je možné že proběhne dohoda s prodejcem, dám vám slevu....(srovnatelnou s Trenčínem) při písemné komunikaci mailem- a po nějaké době při komunikaci osobní je sleva ůctyhodných 500kč na položce 32t. Dalších X kč je zapomenuto.
Když slyším, že ceny dělají o řadu výš ne v Touratechu, napadá mě že původně chtěl prodavač sám přispět z vlastního.
Vím že jsme vyčůraný národ, nadává se na vychytralé kupující. Ale je zvláštní že v zahraničí si s tím umí poradit. Kruci proč se lidi do toho podnikání pouští když je to taková bída. Někde bude chyba. Jde to vedle, tak bud to neumíte vy, nebo to neumíte s těmi co vám to kazí, nebo nechcete- jsme jediní a pár šetřílků nás nerozhodí. Přijdou další a ti nemají čas řešit- zvláště v této VIP kategorii.
Nevím kde je pravda, ale mám na to svůj názor. A jsem zvědav, zdali mi jej někdo vyvrátí. Nebo aspon vysvětlí realitu- bez úskoků jako chlap.
hele ja nevim... ja na slevy moc nejsem... a to ani na vyjednavani, tak ani na davani.
Tzv. "arabske trziste" je neco, co je mi charakterove opravdu vzdalene... takze ja moc o slevach a cenach nesmlouvam.
I kdyz ted uz treba vic... nicmene ja mam radsi ten "big picture", kdyz muzu porovnat zbozi a ceny vic dodavatelu... bez smlouvani.
---
kazdopadne zakaznici, co extremne nebo hodne silne tlaci na cenu se mi pozdavaji jako VELMI problemovy... z toho kouka nulovy zisk a slusna rezie, alespon u nas...
17 cm
Doc napsal(a):
Zajímavá debata.
Tyhle problémy tady v Řecku taky řešíme na všech fórech.
je nám samozřejmě jasná taková jasná věc, jako je velikost objednávky a tím pádem potom i nižší nákupní cena, povinný odběr a tak dále, ale souhlasím s tím, že to konečného zákazníka nesmí zajímat.
Například u nás je (podobně jako v Česku) menší příjem než v klasické západní zemi, na motorkách se jezdí celý rok a je tady mraky motorek a mopedů a pincků, jistě je odběr helmy podstatně vyšší v absolutních částkách, přesto jsou řečtí prodejci kolikrát natolik krátkozrací, že vás zbytečně nasazenou cenou doslova nutí koupit z ciziny nebo alespoň z internetu. Přestože neplatí tak drahý nájem jako v Paříži, přestože jim pracovní síla od prodavače přes uklízečku vyjde levněji nez v Německu a přestože prodává více helem přes celý rok, snaží se ti to prodat za horní logickou cenu. Potom je rozdíl oproti jiné cestě i třeba přes 20% a to nemluvím o akci nebo výprodeji. Je logické, že pokud jse o dražší věc, člověk si přepočítá rozdíl například do denních mezd. Potom zjistí, že se jedná o to, zda si nechat líbit takovou cenovou politiku 'místního' a 'podporovat národní obrat' za třeba tři dny práce navíc. Pokud si vážíš sám sebe, nemůžeš na to nebrat zřetel. Nemluvím o dovážení zboží bez záruky, bez podpory apod. Mluvím o srovnatelných podmínkách pro zákazníka. A pokud říkáme, že chceme volný trh, aby se 'reguloval', potom tedy mluvíme přesně o tomto. Aby zákazník rozhodoval o tom, kde nakoupit a koho (kterého prodejce, zvažujíc cenu a servis a přístup) vyznamenat. Ostatní neprodají a buď zavřou nebo budou muset prodat se ztrátou a poučej se z toho napříště. Není vůbec špatné, aby zákazník nenaletěl na reklamu, nenaletěl na přespřílišnou cenu velké výkladní skříně, na drahém předměstí, 30% navíc za 'jméno' atd.
Je to jistě velmi složité podnikat a sami výrobci, jak říká Tom, kalí vodu a nemaje stejné podmínky pro všechny jaksi nedovolí, aby se to samo brzo 'vytříbilo', ale cena je a bude hlavní kriterium nákupu. Chápu, že za kamenný obchod se platí lehce víc a máš možnost si věc omakat než na netu, ale u dvou kamenných obchodů asi není dilema.
Čím větší je nákup a čím menší je plat zakázníka-kandidáta, tím víc je pro něj těch 10% důležitějších a nechce a ani nemůže platit pěti dny tvrdé práce řidiče za něco nejasného a pofidérního jako je 'pověst', 'přístup', 'jméno' apod. Pro něj jde o drahou věc a musí se dostat na minimální cenu.
A já s ním souhlasím. Toleruji nejvíce kolem pěti procent, na větší rozdíl nerad přistupuji, zdá se mi, že nasedám na lep nebo že jsem hloupej. Proto si tu věc koupím z venku, tak jako teď sháním lyže a místní prodavač utře hubu, protože mi chtěl za to samé skoro o 50 procent víc. A vůbec si nepřipadám jako škrblík.
ja toleruji do tech 20% navic.. pak uz mi to vadi.
17 cm
jinak i když je cena vyšší, neznamená to, že obchodník neprodá, ale musí k tomu poskytnout patřičný servis a péči o zákazníka. "arabské tržiště" tu bohužel dělají sami obchodníci, kteří nadsazují ceny, aby potom zákazníky nalákali na "SLEVY". Hodně lidí neznalých matematiky se chytá velikosti % slevy a už je nezajímá, z jakého základu je počítaná. Pokud posuzujeme stejný produkt, pak je to jasné. To možná k teorii.
Co je podstatné, že existuje trh a konkurence. A nejen tady v republice. Aniž by zákazník tlačil na slevu nebo cenu, stačí poslat mail s požadavkem a pak si vybrat v závislosti na nabídce. Nic víc. Bez smlouvání se tak dají ušetřit tisíce. Co je ovšem tragédie, když obchodník dělí předem zákazníky na "chudé a bohaté" a i k těm má výhrady.
A kolikrát i malá ztráta vede k velkému zisku, ale to u nás chápe málo kdo.
... 20% navíc v ceně salámu mi taky nevadí, ale o tom Doc nepsal
Asi mi reknete, ze jsem skrblik, ale 20% povazuji za velky rozdil na to, abych ho toleroval. To u 30.000 Kc dela sest tisic a za to se jiz da koupit dalsi potrebna vec....
Tak velky rozdil mohu tolerovat jenom ve zvlastnich pripadech, jako napriklad ted, co schanim ty lyze. Je mi jasne, ze recka skiprodejna se nemuze 'oprit' o pocet prodanych paru ani je tedy neobjednava za malou VOC. Je tedy logicke zaplatit v Recku vice za lyze, ale v 'rozumnych' dimensich, cili do tech max. 20% a jenom z duvodu teto zvlastnosti. Ale chtel 50% a to je moc a nepochopil, ze z jiz tak maleho prodeje mu utekl 'do ciziny' dalsi kandidat-zakaznik. Tim se mu maly obrat jeste zmensuje. Pak k
je logicke, ze si tady na horach koupim tak maximalne rukavice, pokud jednu nekde ztratim.
20% je pro mě nepřípustné. U dražších věcí na to nemám, u levněších mě to neprojde přes ,,princip"
Rozumím že je drahé zboží přímo úměrné kvalitě, pak je cena přímo úměrná. Ale když to samé zboží dokáže někdo o 20% prodávat levněji, tak si zasouží koupi nejen za cenu ale i za šikovnost. A má mě zase příště, a zase příště...
Nadáváme na Vietnmace- ale oni jsou jen u nás, jinde se od nich naučili. Přebrali , pochpili, my se považujeme za vyšší řadu. Taky jsme nejvíce v Evropě ujetí na ,,značky" Máme je podle půzkumu bezkonkurenčně nejdražší- asi nás všude omezují dodavatelé. My pracujeme z vlastní exkusivitou.
A pak ty slevy 70% a ještě se zahojí.
Obvykle,jako zákazník,preferuju cenu,ale nemám problém jí dát za kvalitní věc.
Obvykle si porovnám více nabídek a vyberu si s ohledem na cenu,dostupnost prodejce a jeho pověst z důvodu případné reklamace...
Rozdíl ceny o více než 5K je ale velkej argument,lhostejno,z jakých příčin vznikl...
Co ovšem naprosto nesnáším,je když dealer (a teď naprosto NEmyslím TT) ze mne dělá ****a...pak padá kriterium ceny a začnu upřednostňovat přístup...
Myslím,že v motobranži se toto stalo poslední dobou pravidlem...
Přijedu do servisu s reklamací na opravu,za kterou jsem vyplázl skoro 100K a mechanik se mne snaží přesvědčit,že ač technicky vzdělán,s praxí x let,jsem úplně blbej...tak to pak ani 15% slevy mne nepřesvědčí,abych to tam dal znovu...
Takže zcela můj osobní názor je ten,že za spokojenost se službou jsem ochoten si něco připlatit,ovšem zase ne o tolik,abych si připadal ,jako kuře před napíchnutím na gril
Když jsem vybíral oblečení, než jsem se pro Rukku rozhodl, byl jsem ji asi 4x zkoušet, jestli je to fakt ta správná velikost, když to oblečení není za hubičku...a že je mají na Slovensku levnější? 4x cesta na zkoušení á 300km při ceně 5,5kč na km...tak bych procestoval skoro 13tis. nepočítaje můj čas...
Takže když jsem jej pořídil v Praze, tak jsem ušetřil...a o to přeci jde, no né?
Vjetrnik napsal(a):
Moctuhle debatu je její cílení nechápu...
Když jsem vybíral oblečení, než jsem se pro Rukku rozhodl, byl jsem ji asi 4x zkoušet, jestli je to fakt ta správná velikost, když to oblečení není za hubičku...a že je mají na Slovensku levnější? 4x cesta na zkoušení á 300km při ceně 5,5kč na km...tak bych procestoval skoro 13tis. nepočítaje můj čas...
Takže když jsem jej pořídil v Praze, tak jsem ušetřil...a o to přeci jde, no né?
Je fakt, ze jsme utekli z tematu, ale....
... do ceny se dava vsechno, i postovne nebo clo, ale cena JE hlavni kriterium
Vjetrnik napsal(a):
Takhle to přece nemůžeš srovnávat.
Kdyby do ceny oblečení započítával 3X (který debatu načal) započítal eventuelně i 4x cestu na zkoušeni do Prahy,byl by cenová úspora ještě markantnější.. Když budeš bydlet 50km od hranic (SK nebo D) a budou tam mít podobnou slevu, není co řešit..
Upravil bluesbery dne 08.12.2009 10:20
Kdyby do ceny oblečení započítával 3X (který debatu načal) započítal eventuelně i 4x cestu na zkoušeni do Prahy,byl by cenová úspora ještě markantnější.. Když budeš bydlet 50km od hranic (SK nebo D) a budou tam mít podobnou slevu, není co řešit..[/quote]
Já teda moc nechápu to 4násobné zkoušení,2x bych pochopil,ale 4x?
Já myslel,že je to hotové oblečení,ne,že ho šijou?
Vjetrnik napsal(a):
Kdyby do ceny oblečení započítával 3X (který debatu načal) započítal eventuelně i 4x cestu na zkoušeni do Prahy,byl by cenová úspora ještě markantnější.. Když budeš bydlet 50km od hranic (SK nebo D) a budou tam mít podobnou slevu, není co řešit..
přesně tak, do Trenčína to mám 160 a do Prahy 380km. Pokud vím, co chci koupit, tak mi stačí jedna návštěva, protože měli všechny velikosti skladem a dalo se to vyzkoušet a porovnat rovnou.
to Doc: ten salám byl pouze obrazně , i pro mě je 20% nad moc a při stejných cenách mě zajímají služby, přístup, servis,... dobře to vystihl petr11
Kdyby do ceny oblečení započítával 3X (který debatu načal) započítal eventuelně i 4x cestu na zkoušeni do Prahy,byl by cenová úspora ještě markantnější.. Když budeš bydlet 50km od hranic (SK nebo D) a budou tam mít podobnou slevu, není co řešit..[/quote]
Já teda moc nechápu to 4násobné zkoušení,2x bych pochopil,ale 4x?
Já myslel,že je to hotové oblečení,ne,že ho šijou?[/quote]
možná se TT-CZ muselo zeptat Rukky, jestli ho mohou Vjetrníkovi prodat