Zrovna v utery jsem se zamyslel nad tim, jak je mozne, ze nas stat porad funguje. Prirovnal bych ho k takovemu velkemu podniku. Pokud firma nezvlada hospodareni, tak nakonec skonci, vyhlasi bankrot, propusti zamestnance a nazdar. Zamestnanci jsou v tomhle pripade danovi poplatnici. Dokazete si predstavit, ze by za nami stat prisel a rekl: "je mi lito, nedokazeme se jako spolecnost uzivit a proto vyhlasujeme bankrot.. mate smulu, najdete si jiny stat." No a my, danovi poplatnici, bychom se jako "zamestnanci" sbalili a odkraceli "pracovat" do jineho statu. Tzn. ze v CR by nikdo nezbyl, ani zivacka bychom tu nenasli.. Jedine co by tu zustalo by byly nemovitosti polepene nalepkami od exekutora.
Pokud firma nedokaze hosporadit, znamena to, ze neco dela spatne.. a jak se rika "ryba smrdi od hlavy", tim padem bychom mohli zacit od naseho "top managementu", ktery, pokud nezvlada sverenou cinnost, by se mel co nejdrive vymenit. V normalnich firmach vas taky nenechaji delat kulovy, vesele cerpat uvery na vsechno a pak rict: "sorry, minuly management to vsechno pohnojil, nemuzeme s tim nic delat, musime si pujcit, je nam lito ze vase deti jsou uz ted v ****u..." A zadluzovani vesele pokracuje dal.. Nejhorsi na tom ale je, ze vymena v nasem pripade a za stavajicich podminek neni mozna, pouze se obmenuje a jadro zustava stale stejne..
Problem bych videl v tom, ze jako narod jsme vecne nespokojeni.. Nekdo nadava na pravici, druhy na levici a vzdycky bude vsechno spatne.. A hlavne lidi rikaji, ze za minuleho rezimu jsme se meli lepe. To mi pripomina, ze se mi nedavno dostalo do rukou srovnani cen v letech 89 a 2007 v prepoctu na realnou mzdu v te dobe. Treba TV stala v te dobe cca 14t, v prepoctu na mzdu v roce 2007 by stala 100t, 100g kafe za 200Kc, Fabie v zakladu 600t, benzin si vsichni pamatuji ze byl levny, ale v prepoctu na mzdu v roce 2007 by stal cca 60 Kc litr atd.
Myslim, ze pokud by stat bral sam sebe jako firmu, ktera ma omezene zdroje, tak by se lecos mohlo zmenit k lepsimu. Dle meho nazoru je to ale utopie, ktere se nejspis nikdo z nas nedocka...
Když je bankrot, tak to ještě neznamená, že firma i zaměstnanci končej. Může firmu koupit za babku někdo jinej, zaplatit dluhy a pokračovat dál. Takže ČR by pak někdo koupil (EU, Čína,...). Pak bychom tu dělali čínský hadry za babku, kdo by měl štěstí, vyslala by ho rodina do Číny, tam by makal od rána do večera ve stánku. Kdyby se mu pak nevedlo, tak by ho Čína poslala domu v rámci programu "dobrovolné návraty"
Je to smutný, asi nás fakt čeká osud Maďarska nebo Litvy. Reformy se budou dělat, až to lidi bude fakt bolet a nebude zbytí.
Někde jsem četl zajímavej nápis.
"Kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zakázali !!!"
nForger napsal(a):
Zrovna v utery jsem se zamyslel nad tim, jak je mozne, ze nas stat porad funguje. Prirovnal bych ho k takovemu velkemu podniku. Pokud firma nezvlada hospodareni, tak nakonec skonci, vyhlasi bankrot, propusti zamestnance a nazdar. Zamestnanci jsou v tomhle pripade danovi poplatnici. Dokazete si predstavit, ze by za nami stat prisel a rekl: "je mi lito, nedokazeme se jako spolecnost uzivit a proto vyhlasujeme bankrot.. mate smulu, najdete si jiny stat." No a my, danovi poplatnici, bychom se jako "zamestnanci" sbalili a odkraceli "pracovat" do jineho statu. Tzn. ze v CR by nikdo nezbyl, ani zivacka bychom tu nenasli.. Jedine co by tu zustalo by byly nemovitosti polepene nalepkami od exekutora.
Částečně to jde přirovnat, ne však zcela. Firmu logicky někdo vlastní, ten má bezprostřední zájem na tom, aby fungovala, dobře prosperovala a aby se i její zaměstnanci měli dobře. Stát je stát, nikdo ho nevlastní a přesto ho někdo vede. V součesné době velmi špatně. Nepopulistické kroky nechce dělat nikdo, každá strana hledí jen na své preference. Pokud to takto bude pokračovat, tak ten exekutor v podobě MMF si na nás smlsne. Do pěti let, pokud se něco nezmění, do tří jestli budou po volbách vládnout paroubkovci.
V našich ( čr, sr ) podmienkach je to začarovaný kruh. Vládnu nam idioti ktorí pozeraju v prvom rade na to, ako si nabaliť vrecká a rozkradnúť to, čo nestihli ich predchodcovia. Vlastne keď sa tak zamyslím, nie su to idioti ale géniovia ktorí vymyslia stále nové spôsoby ako odrbať štát aj keď sa zdá, že už je všetko rozkradnuté ( nástenenkové tendre, tunelovanie tunelov....) A čo sa stane pri voľbách ? - 2 možnosti, buď ostanú pri moci Idioti alebo prídu géniovia z ktorých sa stanú idioti...a tak to ide stále dookola lebo v politike nemá sušný a inteligentný človek miesto. A ak by sa tam nejakou náhodou aj dostal, tak ho idioti/ géniovia odstavia ...je mi z toho na
Glock-plastik fantastik :-)
Taky je mi zle z toho, co se kolem děje. Ale hlavně je mi teskno, úzko, smutno a já nevím co ještě, protože nevidím moc šancí na změnu . Máme sice volební právo, ale není koho volit... Pravice se nechová jako pravice a vytváří si vhodné prostředí pro vlastní malou (velkou) domů kde to jen jde, levice by ráda k moci, aby mohla rozkrádat a nabrat si ze státního, krajského, městského, obecního taky. A hlavně rychle, dokud je co podojit. Kdyby měli alespoň trochu rozumu, tak si ten stát udržují ve zdravé kondici, aby jim vydržel a měli na dlouho kde brát...
Můžeme jít sice do ulic, můžeme stavět barikády, můžeme jít střílet nebo vyhazovat z oken, nakonec je to ale všechno o lidech. Slušní a schopní lidé se obvykle do politiky nehrnou a naše vlastní historie nám již několikrát ukázala, že revoluční ideály vezmou v krátké době po revoluci za své...
Někde na netu koloval článeček (tuším), že od T.Bati, kde se vyjádřoval k finanční krizi ve 30. letech. Prý nešlo o krizi finanční a hospodářskou, ale o nedostatek morálky. Připadá mi to nyní hodně podobné. Finance, hospodaření státu, politika, vše by asi vypadalo jinak, pokud by zúčastnění o morálce alespoň někdy přemýšleli (a což kdyby se jí i řídili). A tady je ten problém, s morálkou musí začít každý sám u sebe, což bývá dost těžké... Proto asi bude trvat hodně dlouho, než se něco změní. Kolega to při včerejší debatě lapidárně shrnul: volit principy a doufat, že se to bude krůček po krůčku s nastupujícími generacemi zlepšovat. Možná se toho nedožijeme, možná ani ten náš státeček ne, ale jinudy zřejmě cesta nevede...
Myslím si, že by nám pomohlo Masarykovo Nebát se a nekrást.BMW GS = stroj na radost
Ono je problem, ze vzdycky vetsina lidi bude chtit neco "zadarmo" a nejakou podporu a nejake prispevky, bez ohledu na to, jestli na to stat ma nebo ne. A vzdycky se najde nejaka sebranka populistu, kteri jim to naslibuji a splni a jeste si u toho naplni kapsy.
Za me je to jasne, volit doprava, podporovat samostatnost a sobestacnost a ne prebujely a zneuzitelny socialni system. Jenze lidi s timhle nazorem je mensina, vetsina stoji s natezenou rukou a state, ty ber kde ber.
Ja se obavam, ze v tomto momente selhava princip demokracie sam o sobe. :-/
Nesouhlasím s Tebou. Jsem ČECH a jsem na to HRDÝ. Včera jsem děkoval Brezovarovi za to CZ na motorce na druhý straně zeměkoule a myslím to vážně.
Politika je jiná liga. Styď se za politiky, ale dělej něco pro lidi okolo sebe a nebudeš se muset stydět sám za sebe...
Cítíme to přibližně podobně. Jen jsme asi radikálnější, ale začít je třeba u sebe a pokud budu rovnej, tak na ty přihrblí budu koukat zvrchu i kdybych ležel. A co se týká studu, stydět se umím jen za sebe a své nejbližší. Příšel mi takový elaborát, žádné převratné dílko, ale pár myšlenek bych i vzal za vlastní :
NEDLUŽÍM NIC!
Znovu, již po několikáté, jsem se rozčílil nad neomalenou drzostí médií, která mi, jakožto občanovi, periodicky vnucují myšlenku, že mám jakýsi podíl na státním dluhu a vypočítávají mi výši mého údajného podílu.
Znovu důrazně opakuji, že jsem si od nikoho nic nepůjčil a nikomu nic nedlužím.
Nikdo, ani stát, není oprávněn půjčovat si mým jménem a zadlužovat mne.
Defacto by se jednalo o trestný čin. Nic také nikomu nebudu splácet.
Mou osobu si tento stát přivlastnil, aniž by se mne na cokoliv ptal, v okamžiku mého narození, ale to neznamená, že si se mnou může dělat co chce, respektive, zadlužit mne.
Pokud je stát podnikatelskou jednotkou a nedokáže splácet své dluhy, pak zřejmě musí vyhlásit bankrot a musí být zrušen. To ale neznamená,že mám být zrušen i já.
Dluh by měl být naúčtován podílově všem, kteří tomuto státu vládli v době od vzniku dluhu. Já jsem tyto osoby nikdy nevolil a jsem, co se týče jejich jednání (proti němuž jsem často protestoval), zcela bez viny.
Z každých 100 % Kč, které vydělám, si tento stát vezme 55 – 64 % Kč formou různých typů zdanění. Další peníze si ode mne stát bere formou daní z nemovitosti a jiných forem zdanění.
Když si za zlomek skutečné hodnoty mé práce, kterou mi stát milostivě ponechá, cokoliv koupím, je toto cokoliv také již mnohokrát zdaněno cestou od těžby suroviny k finálnímu výrobku a jeho prodeji. I zde platím v ceně výrobku státu odvody. Stát mi účtuje nejrůznější poplatky. Platím téměř nejdražší elektřinu v Evropě a jsem občanem energetické velmoci. Hospodář stát platí za kilometr silnice třikrát tolik, co kdekoliv jinde, atakdále. Stát mne připraví zhruba o
tři čtvrtiny hodnoty všeho, co vytvořím a vydělám a tyto prostředky prošustruje, nebo přerozdělí neznámo kam. Ani to mu však nestačí, ještě se mne a mé potomky pokouší zadlužit. Kdosi neznámý si na tento stát nabírá nehorázné půjčky, jako by byl stát jen nějakým bílým koněm zločinecké organizace.
Stát, nebo kdosi, kdo se za jeho nálepku schovává, si ode mne bere několikrát větší berni, než si panstvo kdy dovolilo vzít od poddaného.
Udržuje mne v chudobě, abych si nevyskakoval, aby mi snad ani nenapadlo z přebytků založit firmu, začít podnikat a zaměstnávat jiné. Sám stát však pracovní místa nezajistí a těm, kdo nemají práci pak bezostyšně přerozděluje to, co sebral mně, aniž by se mnou cokoliv konzultoval.
A teď mi ještě oznamuje jak mne zadlužil, za což pochopitelně nikdo nenese odpovědnost, to udělala nějaká anonymní nezodpovědná krize. Zítra na mne pošle exekutora, aby mi sebral i to poslední, co mi ještě zbylo.
Vážený a milý státe. Milá Česká republiko… Pěkně mě sereš[/quote]
Souhlasím s Medikem, chce se mně blejt, chudáci naše děti a vnuci
Joe napsal(a):
novu, již po několikáté, jsem se rozčílil nad neomalenou drzostí médií, která mi, jakožto občanovi, periodicky vnucují myšlenku, že mám jakýsi podíl na státním dluhu a vypočítávají mi výši mého údajného podílu.
to je spis filozoficka otazka imho...
..podle mne podil MAS.. treba proto, ze jsi soucasnou vladni garnituru uspesne nedefenestroval.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ono je největší problém, že v tomto státě je pouze 20 - 30% lidí, kteří alespoň částečně znají historii, dokáží si věci poskládat do souvislostí, mají vlastní úsudek a vlastní myšlení...
Upravil moods dne 17.12.2009 13:30
moods napsal(a):
Ono je největší problém, že v tomto státě je pouze 20 - 30% lidí, kteří alespoň částečně znají historii, dokáží si věci poskládat do souvislostí, mají vlastní úsudek a vlastní myšlení...
a kde myslis, ze to je lepsi?
Dale zalezi, jak zodpovedne se k tomu tahle skupina postavi.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
alesvagner napsal(a):
Ono je problem, ze vzdycky vetsina lidi bude chtit neco "zadarmo" a nejakou podporu a nejake prispevky, bez ohledu na to, jestli na to stat ma nebo ne.
Medik napsal(a):
Nesouhlasím s Tebou. Jsem ČECH a jsem na to HRDÝ. Včera jsem děkoval Brezovarovi za to CZ na motorce na druhý straně zeměkoule a myslím to vážně.
Politika je jiná liga. Styď se za politiky, ale dělej něco pro lidi okolo sebe a nebudeš se muset stydět sám za sebe...
Cítíme to přibližně podobně. Jen jsme asi radikálnější, ale začít je třeba u sebe a pokud budu rovnej, tak na ty přihrblí budu koukat zvrchu i kdybych ležel. A co se týká studu, stydět se umím jen za sebe a své nejbližší. Příšel mi takový elaborát, žádné převratné dílko, ale pár myšlenek bych i vzal za vlastní :
NEDLUŽÍM NIC!
Znovu, již po několikáté, jsem se rozčílil nad neomalenou drzostí médií, která mi, jakožto občanovi, periodicky vnucují myšlenku, že mám jakýsi podíl na státním dluhu a vypočítávají mi výši mého údajného podílu.
Defacto by se jednalo o trestný čin. Nic také nikomu nebudu splácet.
Mou osobu si tento stát přivlastnil, aniž by se mne na cokoliv ptal, v okamžiku mého narození, ale to neznamená, že si se mnou může dělat co chce, respektive, zadlužit mne.
Pokud je stát podnikatelskou jednotkou a nedokáže splácet své dluhy, pak zřejmě musí vyhlásit bankrot a musí být zrušen. To ale neznamená,že mám být zrušen i já.
Dluh by měl být naúčtován podílově všem, kteří tomuto státu vládli v době od vzniku dluhu. Já jsem tyto osoby nikdy nevolil a jsem, co se týče jejich jednání (proti němuž jsem často protestoval), zcela bez viny.
Z každých 100 % Kč, které vydělám, si tento stát vezme 55 – 64 % Kč formou různých typů zdanění. Další peníze si ode mne stát bere formou daní z nemovitosti a jiných forem zdanění.
Když si za zlomek skutečné hodnoty mé práce, kterou mi stát milostivě ponechá, cokoliv koupím, je toto cokoliv také již mnohokrát zdaněno cestou od těžby suroviny k finálnímu výrobku a jeho prodeji. I zde platím v ceně výrobku státu odvody. Stát mi účtuje nejrůznější poplatky. Platím téměř nejdražší elektřinu v Evropě a jsem občanem energetické velmoci. Hospodář stát platí za kilometr silnice třikrát tolik, co kdekoliv jinde, atakdále. Stát mne připraví zhruba o
tři čtvrtiny hodnoty všeho, co vytvořím a vydělám a tyto prostředky prošustruje, nebo přerozdělí neznámo kam. Ani to mu však nestačí, ještě se mne a mé potomky pokouší zadlužit. Kdosi neznámý si na tento stát nabírá nehorázné půjčky, jako by byl stát jen nějakým bílým koněm zločinecké organizace.
Stát, nebo kdosi, kdo se za jeho nálepku schovává, si ode mne bere několikrát větší berni, než si panstvo kdy dovolilo vzít od poddaného.
Udržuje mne v chudobě, abych si nevyskakoval, aby mi snad ani nenapadlo z přebytků založit firmu, začít podnikat a zaměstnávat jiné. Sám stát však pracovní místa nezajistí a těm, kdo nemají práci pak bezostyšně přerozděluje to, co sebral mně, aniž by se mnou cokoliv konzultoval.
A teď mi ještě oznamuje jak mne zadlužil, za což pochopitelně nikdo nenese odpovědnost, to udělala nějaká anonymní nezodpovědná krize. Zítra na mne pošle exekutora, aby mi sebral i to poslední, co mi ještě zbylo.
Vážený a milý státe. Milá Česká republiko… Pěkně mě sereš
Souhlasím s Medikem, chce se mně blejt, chudáci naše děti a vnuci[/quote]
Dá se s tím souhlasit jenže
kolik lidí co to píše volí?
Kolik jich otravuje svýho zastupitele
psaním na netu se toho moc nezmění, a tak může ten přiblblo Ráth rozhazovat peníze za nesmysly, však z cizího krev neteče
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
oprava.... Aby se někdo necítil pohoršen....
Upravil Kubrt dne 17.12.2009 17:01
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt napsal(a):
Uděláme Státní převrat! To vidím jako jedinou léčbu těhlech neštovic
dej ty svoje názory prosím přečíst svým nadřízeným a pak sem písni co oni na to
Demokracie snad ne? a kdybych napsal něco,co je špatně,tak by snad někdo upozrnil,ne?
Nehledě na to,že to musíš brát nadneseně Stejně jako dění u nás...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
jsem pro ten převrat...... jenomže, koho tam potom strčit aby to zase nerozkradl??
a další otázka na kterou neznám odpověď a dost mě zajímá: teoreticky, ČR vyhlásí bankrot....... a co dál? co by se dělo?? nemyslím s jen s politiky, ale celkově s hospodářstvím?? s bankama, s firmama, s lidima......fakt si na to neumím odpovědět, znáte někdo konkrétní odpovědi co by se asi dělo?
Holt všichni prodáme svoje miláčky ( nemyslim žencký) a peníze odevzdáme, aby se stát trochu schopil, ne? Přece je v tom nenecháme
Kdo začne?
hlavně, že je pivo ftlamě