Tak jsem se v patek vratil z Iranu a ukoncil tak "prvni cast" nasi cesty. Zbytek pribehu ceka na klobasu.
Ten mel velkou smulu a devaty den cesty (treti den v Iranu) si zlomil klicni kost a musel cestu odlozit. Vratil se domu letadlem a moto ceka na Ambasade nez se uzdravi a vrati se zpet aby cestu dokoncil.
Ja sam jsem pokracoval az k hranicim s Turkmenistanem a nekolikrat pretravezoval uzasne hory na severu Iranu. Na jih nebyl cas ani chut na velka vedra a hodlam se vratit abych se do Esfahanu a Shirazu podival letecky
Iran je naprosto uzasnej, a lidi definitivne nejpratelstejsi na teto planete... nedokazu si predstavit co vic by mohl nekdo udelat aby je prekonal. Od te doby co klobasa odletel jsem neplatil za ubytovani az do cerne hory a skoro vubec za jidlo, protoze jsem byl stale nekde hostem. Navic dotazy typu "mas dost penez, nepotrebujes nejake?" asi nikde jinde opravdu neuslysite!
Chystam podrobny popis cesty a i nejake promitani fotek. Zatim jen kratke preview na mem blogu http://www.pipo.cz.
Shlédnul jsem ty fotky v preview a jsou parádní....už se těším na nějakou tu reportáž. Jinak nevím proč amerika dělá z iránu zemi teroristů, když ty lidi na fotkách mi přijdou daleko přátelští než u nás . Musela to bejt super cesta F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal(a):
Shlédnul jsem ty fotky v preview a jsou parádní....už se těším na nějakou tu reportáž. Jinak nevím proč amerika dělá z iránu zemi teroristů, když ty lidi na fotkách mi přijdou daleko přátelští než u nás . Musela to bejt super cesta
jj.. Pipovi gratuluji a zavidim, muselo to byt bozi.
Pipovi zaroven udeluji Hixovu cenu za dobrou propagaci Achthundert v zahranici! (3x hura! ... nasleduje samozrejme "Deutchland, deutchland u..."... po skonceni pokracujeme
Persani a Iran obecne je moje dlouhodoba srdecni zalezitosti.. ale jestli tam nekdy vyrazim teda nevim...
---
jinak swate ja ti reknu proc... protoze jsi asi o iranu zatim moc necetl... vladnou tam shia muslimove urvani ze retezu. A je to tak trochi i odpovednost mistnich... nicmene stale... nejsou to arabove, jsou to persani a ani po tech 1400 letech je ten islam uplne nezdecimoval a POZNAS rozdil.
Upravil hicks dne 14.06.2010 10:58
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hicks napsal(a):
Pipovi zaroven udeluji Hixovu cenu za dobrou propagaci Achthundert v zahranici! (3x hura! ... nasleduje samozrejme "Deutchland, deutchland u..."... po skonceni pokracujeme
A to jsi ještě zapomněl, na to, že jde samozřejmě o žluté osmikilo a na Touranckách! Čili to nej, nej, nej, jen pro fanjšmekry
Pipo, veliká gratulace a díky za fotoochutnávku. Vážně paráda.
Tyhle končiny mně nikdy extra nalákaly, ale po shlédnutí zatím těch pár obrázků musím rozhodně přehodnotit preference. Už se těším na komplet cestopis Maiali nel Fango!
Hicks napsal(a):
A to jsi ještě zapomněl, na to, že jde samozřejmě o žluté osmikilo a na Touranckách! Čili to nej, nej, nej, jen pro fanjšmekry
Pipo, veliká gratulace a díky za fotoochutnávku. Vážně paráda.
Tyhle končiny mně nikdy extra nalákaly, ale po shlédnutí zatím těch pár obrázků musím rozhodně přehodnotit preference. Už se těším na komplet cestopis
ANO!
A S NEJKRASNEJSIM TOPCASEM, BOCAKY A OPERKOU.
(nechtel jsem to tolik rozpitvavat
Upravil hicks dne 14.06.2010 11:08
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Moc hezky fotky, Turkmenistan a tyhle konciny mne lakaji velmi,ale zacal jsem stavet,tak nevim jestli se tam taky nekdy dostanu
A motorka taky moc pekna 12ADV uz ma kazdej druhej a neni to ono
Upravil xavier dne 14.06.2010 11:19
Aktualne 1250 GSA HP
Tak dnes se po 6 tydnech a 17,5 tisici kilometrech vratili domu kluci z Machova.Myslim ze cesta pres Irak,Iran,Armenii a Gruzii byla vice nez zajimava!A urcite to nebylo jezdeni po hotelech.Motorky dostali zabrat,popijeni a huleni s mistnima lidma,problem se zhulenou policii atd.Myslim,ze na dalsim srazu bude co promitat!Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!