Já ty větší hrdla mám (jsou na prodej). Asi takhle - na 1150GSA s KN filtrem+laděnými svody+koncovkou to nemá naprosto žádný vliv na průběh výkonu. Na motorce, kde laďák není, to fungovalo spíš pocitově ale já žádný rozdíl neviděl. Je to z modelu "S" a prý to má vliv na křivku ve vysokých otáčkách.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
raptor napsal(a):
sokolik, myslim ze prud vzduchu do valcov moze ovplyvnovat aj posledny element vedenia vzduchu tesne pred valcami
co sa tyka nasavaca vzduchu na jar urobim viac pokusov s originalom a tym upilenym, prvy dojem bol taky ze to ide s nim lepsie, zatial nechcem hodnotit, treba to dokladne otestovat
Nemá cenu se o tom přít.Až otestuješ,dej vědět.Zajímá mě to
Pokud jsou hrdla nejužší článek celý soustavy,pak má smysl se tím zabývat.Pokud ne,tak tam můžeš dávat hrdla jaký chceš a nebude to dělat vůbec nic.Naopak můžou vznikat různý turbulence,víry a podobný sráčoviny a může to mít díry a tak.Myslím že v našich amatérských podmínkách je jediný řešení to vyzkoušet a uvidíš.Buď a nebo.Nějaký pocitový zlepšení je asi k ničemu.
luboss mas pravdu v tom ze "silu retaze urcuje jej najslabsi clanok"
a vyskusat to vyskusam hned potom ako pridem na sposob ako z tych hrdiel dostat zvysky upileneho airboxu
raptor napsal(a):
luboss mas pravdu v tom ze "silu retaze urcuje jej najslabsi clanok"
a vyskusat to vyskusam hned potom ako pridem na sposob ako z tych hrdiel dostat zvysky upileneho airboxu
Ahoj já se tě nechci nějak dotknout ale myslím si že stím ztratíš zpoustu času , usilí a penez z 1150 stejně nedostaneš víc koní! Tomu pomuže jen jiný veci do motoru pak si myslím že to bude cejtit!
Upravil servisak dne 05.01.2010 19:02
... servis a diagnostika BMW Motorrad
FRN mne nejde o kone ani o maximalku ide mi o krutak a pruznost motora, co sa tyka bastlenia tak omyl, ved original tam mozem kedykolvek vratit naspat
No ale to je na omezení výkonu tím,že zmenšíš průměr sacího hrdla.No a to originál hrdlo má stejnej průměr jako difuzor vstřikování a tento difuzor ti tám nikdy nepustí víc vzduchu i kdybys tam měl sací hrdla široký 10 cm