Zdravím.
Tento vynález mám v autě.
Pokud zařízení nemá GPS senzor tak se dozvíte to že vám to někdo krade a údaje o poloze jsou v rámci přesnosti buněk ( GSM vysílačů ). Tzn : dozvíš se že je v městě xyz s přesností třeba 500m . A pak něco hledej.
Ve městech je to ještě docela v poho ale na vesnicích nebo někde mimo je to i třeba několik km !!! Nemluvím ani o tom že T-mobile v mém případě nemakal v podzemních garážích a slabě pokrytých míst je také dost.Pokud vím O2 ani Vodafoun tuto službu nemají.
Chceme-li přesnost , tak pouze zařízení s GPS.Anténka se dá vždycky někam zašít. Tyto chytřejší mašinky si v případě nemožnosti komunikace po GSM údaje schovají a pošlou je okamžitě jak se dostanou na signál.
To Hicks : Co oči nevidí , srdce nebolí. Zašít to aby nebylo nic vidět. V motorkách se to zatím moc neočekává.
Upravil Pavel GS vyletnik dne 29.12.2009 18:03
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pavel GS vyletnik napsal(a):
To Hicks : Co oči nevidí , srdce nebolí. Zašít to aby nebylo nic vidět. V motorkách se to zatím moc neočekává.
mne mrzi, ze uz neexistuje moto-sherlog.
nebo alespon loni nebyl
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
3X napsal(a):
to falcons: z nabídky GT997 to jasně nevyplývá, ale uvědom si, že 1 sms tě přijde na 33Kč! plané poplachy tě přijdou draho
GPS lokátory vypadají zajímavě, ale jejich velká slabina je v příjmu družicového signálu. Anténa (koncovka) musí být instalována na viditelném místě, stačí kousek alobalu nebo naložit moto do dodávky a je to k ničemu. Nevíte, kde je.
pokud jde o těch 33 kč, tak to si uvědomuju moc dobře a ptal jsem se na to a existuje na to jeden takovej fígl a to je šoupnout tam normální simkartu od českého operátora s sms pašálem údajně to funguje skvěle.
pokud jde o signál, tak ano, ale výhoda těhle motoalarmů je, že 99 % zlodějů neví, že tam je. Samozřejmě nic neni perfektní ochrana, ale zase to eliminuje většinu možností přijít o moto. (V motorce se dá anténa schovat pod plast, kde jí nikdo neuvidí a stále má signál)
snad máš pravdu a jak to komunikuje s centrálou GT v Itálii?
snad máš pravdu a jak to komunikuje s centrálou GT v Itálii?
Pokud jsem to pochopil dobře, tak komunikaci s centrálou nepotřebuješ, pokud tedy nechceš ten 24 EUC monitoring, na kterej musíš podepsat nějaký contract a platit roční paušál, ten funguje tak, že pokud přijde poplach, pošlou ti na místo motorky smluvní hlídací agenturu. Pokud je moto v pohybu, tak ho celou dobu sledujou a podávaj informace. Patří k tomu i ten crach senzor a sos, což by mělo být že pokud to položíš obdrží signál od crash senzoru a zavolaj na místo pomoc.
pokud nechceš tyhle nadstandartní služby, tak si ale vystačíš s kreditem v sim kartě, polohu si zjistíš pomocí mobilu, pošleš sms a systém ti pošle zpátky svojí polohu. Pokud má motorka alarm, pošle ti sms s polohou, případně rychlostí a směrem pohybu automaticky.
Zatim ještě zkoumám jestli to takhle opravdu funguje, ale pokud ano, líbí se mi to.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
to falcons: právě, že jsme to cca před rokem zjišťovali, že s klasickou sim (ČR) to nešlo. Systém komunikoval automaticky s centrálou v IT a z IT ti při spuštění poplachu přišla sms s polohou. Zdá se mi to komplikované a drahé. Možná je to už jinak, systém se vyvíjí, protože dávat za každý poplach 33,- je zbytečné. Stačí, aby ti do toho někdo na parkingu drbnul nebo na srazu motorku narovnal z bočáku nebo ... prostě zbytečné poplachy.
Jen pro info - nejlepší jsou asi kombinované systémy (rádiový vyhledávač v kombinaci s GPS+GSM). V autě mám jiné řešení (autolocator), které jede po GPRS a v případě výpadku GPRS spojení to pošle nějaké ověřovací zprávy a když nepřijde odezva, tak už volají z pultu. Obecně si myslím, že hlavní rozdíl je v tom, jestli ta firma poskytuje PCO nebo ne.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...