Dela taky to, ze po udelani trasy v Mapsource a jejimu nahrani do pristroje si ji pristroj "pretvori" k obrazu svemu? Tohle mi dela Nuvi a docela mi to se.. Obcas mi totiz tvrdosijne preklada trasu na dalnice, mimo prasne cesty, atp.
petrs napsal(a):
Tak jsem byl takrka rozhodnut pro Gpsmap 278, ale zjistil jsem, ze nejvetsi karta, kterou Garmin dodava je jen 512MB.... To je pro mne velkej a podstatnej nedostatek. Asi by mne nebavilo furt precvakavat karty. A pri me "poradnosti" bych je trvale nekde zapominal. Potrebuju naladovat celou Australii, vcetne TOPO a BlueChart a to se na 512MB fakt nevejde.... Skoda, uz jsem se na 278 docela tesil. Nechapu Garmina, proc udela takovouhle zhovadilost a kdyz uz chce dodavat svoje vlastni karty, ze nudela aspon 2GB verze...
Hledal jsem nejako cestu pomoci karet tretich vyrobcu a nejakeho adapteru, ale nic jsem nenasel...
Pokud o necem vite, dejte vedet.
Holt asi vemu Zumo 660.
A na Garmin GPSMap 620 jsi se koukal? Sice na silnici asi nebude komfort jako u Zuma(myslim ze nema ani BT) ale je to spis nastupce 278, pokud chces i bluechart tak to myslim je dobra volba, udelali to uz na SD karty takze ani tady neni problem.
Aktualne 1250 GSA HP
Tim ale opet zacinam narazet na display. Byt ma velke rozliseni, bojim se kontrastu na slunci...
Kurna, kez by tu byl nejaky obchod, kde by je meli pekne pohormade...
Budu muset patrat. Co jsem zatim nasel, maji jen nekolik nejprodavanejsich modelu a nebo jsou tu specialky pro lode, ale tam zas nemaji Zumo.
Lepsi displej nez je na 620 sezenes asi tezko, toho bych se nebal.(dotykovy)
Jen vytah od Touratechu z popisu:se špičkovým WVGA displejem s rozlišením 800x480px. Úhlopříčka téměř 13.5cm je fenomenální a jistě zajímavou volbou pro jízdu ve stupačkách nebo umístění navigace dál od očí - například vpředu v kokpitu. Navíc displej je extrémně kontrastní, naprosto dokonale čitelný i na přímém slunci.
petrs napsal(a):
Tome,
jak moc obtizne je pouzivat GPSMAP 278C pro normalni navigaci v aute? Pokud tomu dobre rozumim, tak za pomoci dodavaneho reproduktoru normalne naviguje hlasem, ne? A normalni navigaci na adresy by to melo umet ve spojeni s nejakou beznou mapou taky, ne? Je velka pakarna zadavani pomoci cudliku, narozdil od dotyk. displeje?
Jakej je rozdil mezi 278 a 278c?
278c na Garmin.com nemohu najit....
Dost nad ni uvazuju. U toho Zuma 660 se fakt docela bojim displaye. Preci jen tu furt pere slunce...
Sice by to slo mozna trochu obejit instalaci clony nad displayem, ale nevim, nevim....
O vetsinu funkci 660 stejne moc nestojim. Ptakoviny v podobe mp3, prohlizece fotek, modrozub apod me moc neoslovuji. Spis bych vyuzil moznost blue chart, kterej uz mam nejakou dobu koupenej a dosud jsem ho ani nenainstaloval...
278C už nikde neseženeš (novou). A jestli někde uvidíš starou, tak jí ber, protože lepší offroad navigace neexistuje. na silnici je to s ní trošku pakárna, komfort obluhy zejména zadávání adres je šílený ale když se to naučíš a často jí používáš (takže si pamatuješ ve které úrovni menu je ta která funkce), tak to je vynikající navigace s funkcema, které nemají vůbec konkurenci. Jen má blbou tu kartu (drahá a malá) a starý typ GPS příjmače, takže v lese vypadává.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
petrs napsal(a):
Tak jsem byl takrka rozhodnut pro Gpsmap 278, ale zjistil jsem, ze nejvetsi karta, kterou Garmin dodava je jen 512MB.... To je pro mne velkej a podstatnej nedostatek. Asi by mne nebavilo furt precvakavat karty. A pri me "poradnosti" bych je trvale nekde zapominal. Potrebuju naladovat celou Australii, vcetne TOPO a BlueChart a to se na 512MB fakt nevejde.... Skoda, uz jsem se na 278 docela tesil. Nechapu Garmina, proc udela takovouhle zhovadilost a kdyz uz chce dodavat svoje vlastni karty, ze nudela aspon 2GB verze...
Hledal jsem nejako cestu pomoci karet tretich vyrobcu a nejakeho adapteru, ale nic jsem nenasel...
Pokud o necem vite, dejte vedet.
Holt asi vemu Zumo 660.
Jak jsem psal před chvílí - 278C je přístroj vyvinutý z 276C, což je technologie stará tak 6 let. Tenkrát to byla špička a o nějakých velkých kartách jsme si mohli zdát. Vzpomeň si co stávala CF 1GB do profi foťáků. Šílený. HW vývoj u těch navigací žádný nebyl a prodávaly se tak, jak je tenkrát navrhli. Garminu to bylo jedno, protože to byly původně přístroje pro námořní navigaci a tam 512MB bylo 10x víc než kdo potřeboval. Dneska už je to jinak ale ty navigace jsou už historie. Ten přístroj je něco jako Landrover Defender. Určitě seženeš hezčí a s větším komfortem ale svým způsobem je 276/278C nenahraditelná a nové se neseženou. Tlak na Garmin aby do nějaké navigace přidali funkce z řady GPSMAP děláme velký (a nejen my) ale je tam obrovská nechuť, protože tyhle funkce jsou určené pro pár procent uživatelů a ostatním jsou moc složité.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Dela taky to, ze po udelani trasy v Mapsource a jejimu nahrani do pristroje si ji pristroj "pretvori" k obrazu svemu? Tohle mi dela Nuvi a docela mi to se.. Obcas mi totiz tvrdosijne preklada trasu na dalnice, mimo prasne cesty, atp.
To je trošku mimo téma ne?
Nicméně - dělají to všechny nové navigace. Je to bohužel vlastnost, nikoliv vada. Jediná možnost, jak to obejít, je udělat víc pomocných průjezdních bodů a kombinovat offroad režim (mimo silnice - přímé trasy) na těch úsecích, kde navigace tvrdí že nemá silniční data.
Tome,
urcite jsi mel v ruce i tu gpsmap 620...co si o ni myslis? Jaka je pro offroad?
Taky jsem koukal, ze lze koupit GpsMap 478 s v podstate stejnym popisem jako 278. Je v nich nejaky podstatny rozdil?
Sorry ze furt otravuju, ale nechci koupit nejakou kravinu.
V podstate jsem svoje potreby shrnul na moto navigaci, moznost pouziti pro offroad, s navigaci na adresy. Mluvit to nemusi, na moto pro mne stejne nevyuzitelne. Ale s dobrym displejem, citelnym i na slunci. Kdyz uz, chci ji pouzit i na Bluechart, ani tak ne pro lod, ale na potapeni....
Funkce mp3 atd nepozaduju....
Co ti z toho vypadne?
xavier napsal(a):
A na Garmin GPSMap 620 jsi se koukal? Sice na silnici asi nebude komfort jako u Zuma(myslim ze nema ani BT) ale je to spis nastupce 278, pokud chces i bluechart tak to myslim je dobra volba, udelali to uz na SD karty takze ani tady neni problem.
Jasně tam píšu že 620 není a nebude nástupce 278C a nemá s ní NIC společného kromě námořního režimu (a ten je na 620 bezkonkurenčně lepší) a názvu. NIC znamená NIC!!!
Displej má fenomenální rozlišení a to je všechno - čitelnost na sluníčku je stejně katastrofální jako u jakékoliv jiné automobilové navigace ale díky rozměru je to na motorce prakticky nepoužitelný - kromě pár speciálních instalací do kokpitu ve svislé poloze. Ta navigace neumí online režim a v režimu silničním přestali vyvíjet jakékoliv pokročilé funkce (a dali je do Zuma 660) které jsme chtěli a původně je pro ně navrhovali ale marketing se rozhodl nechat 620 jen pro jachtaře a z mého pohledu je 620 mrtvá.
petrs napsal(a):
Tome,
Taky jsem koukal, ze lze koupit GpsMap 478 s v podstate stejnym popisem jako 278. Je v nich nejaky podstatny rozdil?
V podstate jsem svoje potreby shrnul na moto navigaci, moznost pouziti pro offroad, s navigaci na adresy. Mluvit to nemusi, na moto pro mne stejne nevyuzitelne. Ale s dobrym displejem, citelnym i na slunci. Kdyz uz, chci ji pouzit i na Bluechart, ani tak ne pro lod, ale na potapeni....
Co ti z toho vypadne?
478 je nesmysl - je to ekvivalent 276C s XM příjmem, který funguje jen v USA.
Jinak - jak jsem psal mockrát - máme tady fyzicky všechny navigace o kterých mluvíme - 620, 276, 278, 660, 550, nuvi automobilové... takže nejlepší je přijet, podívat se na to fyzicky a hlavně na sluníčku.
petrs napsal(a):
Tome,
Co ti z toho vypadne?
Ty hledáš něco, co neexistuje. Dobrý displej měly 276C a 278C a šly obě použít na offroad ale měly omezení při silničním cestování, hlavně zadávání adres. U 276C (a jí podobných) je problém že nezvádají POI a neumí pracovat s novými mapami v NT formátu. Obrovský hendikep. Ale bacha - Bluechart jsou dvoje, staré a nové. Ty staré nejdou v nových navigacích (včetně 620) a ty nové nejdou v ničem jiném než v námořních speciálech nebo 620 apod. Navíc stojí obrovské peníze a nevím o možnosti, jak je sehnat jinak než oficiálně.
Takže mi z toho vypadne, že takový univerzál dneska na trhu prostě není. Pokud někde seženeš 278C z druhé ruky a nevadily by ti omezení (drahá karta 512, děsivé zadávání adres kurzorem, málo citlivý příjmač) tak jí ber. Já jí mám a nevyměnil bych jí ani zanic. Ale je to jednoúčelová záležitost jen na určitý typ použití. 660 má hodně z těch funkcí už taky a jezdím s ní prakticky pořád a jde to. Displeje ale srovnávat nemůžeš. To je nesrovnatelný.
Diky moc za rady a ochotu. Necham si to projit hlavou. 278 jsem vyhrabal na ebay, ale uz to podruhe za ziva boha nemuzu najit....
Mam jeste staricky GPS IV. Uz se s nim dlouho neparal. Kouknu na to, co mi to nabizi pro off road. Tusim, ze ma 256MB pameti. coz by na nejakou trasu melo stacit. A nakonec mozna pujdu do Zuma...
No, ale ze jsi na me byl tak hodny, udelam ti kseft. Zejtra ti poslu PMko. Potrebuju par drobnosti na 650GS a mistni TT dealer ma kulovy, vse objenava z DE. A nez delat kseft jim, radsi ho udelam tobe...
Draha polovicka je v CR, tak by mi to dovezla.
To TomasTT: Nevíš prosím o nějaké použité paměťové kartě pro moji 276.ku ?
Nová by se u Vás dala sehnat? Vím, že ji máte v nabídce pod číslem 01-065-0499-0, ale nevím, jestli běžně skladem... A ta cena je hardcore. To není výčitka pro Vás, to je konstatování nad obchodní strategií Garmina. Ať mi nikdo neříká, že by nešel udělat podělanej adaptér pro jakoukoli běžnou SD kartu. Oni budou raději nabízet do vyběhlého starého typu navigace mizerných 128 MB paměti za tři tisíce a nedostatečných 512 MB za pět a půl tisíc, haj*líci. Prej pro zákazníka cokoli. Kecy, kecy, kecy...
Upravil radosek dne 01.01.2010 16:07
Jasně tam píšu že 620 není a nebude nástupce 278C a nemá s ní NIC společného kromě námořního režimu (a ten je na 620 bezkonkurenčně lepší) a názvu. NIC znamená NIC!!!
Displej má fenomenální rozlišení a to je všechno - čitelnost na sluníčku je stejně katastrofální jako u jakékoliv jiné automobilové navigace ale díky rozměru je to na motorce prakticky nepoužitelný - kromě pár speciálních instalací do kokpitu ve svislé poloze. Ta navigace neumí online režim a v režimu silničním přestali vyvíjet jakékoliv pokročilé funkce (a dali je do Zuma 660) které jsme chtěli a původně je pro ně navrhovali ale marketing se rozhodl nechat 620 jen pro jachtaře a z mého pohledu je 620 mrtvá.
Ale cteme,jenze v clanku jsou taky trochu jine veci nez ted pises tady....toto kopiruju z vasi stranky o GPS620:
se špičkovým WVGA displejem s rozlišením 800x480px. Úhlopříčka téměř 13.5cm je fenomenální a jistě zajímavou volbou pro jízdu ve stupačkách nebo umístění navigace dál od očí - například vpředu v kokpitu. Navíc displej je extrémně kontrastní, naprosto dokonale čitelný i na přímém slunci.
nebo:
GPSMAP 620 je velmi unikátní model a zcela jistě si najde své příznivce i mezi motorkáři. Není ovšem vhodný pro každého.
U tohoto přístroje zaujme především fenomenální displej s úhlopříčkou 13.2cm (širokoúhlý tvar) s rozlišením 800x480px. Při testování prototypu bylo jednoznačně potvrzeno, že čistelnost tohoto displeje je doslova dechberoucí a to i při vzdálenosti kolem jednoho metru. Produkční verze je identická a displej je skutečně špičkový. Pokud jsme někdy v minulosti hledali GPS s hypersvítivým displejem a čitelností při vzdálenosti hlavy od řídítek při jízdě ve stupačkách, není co dál hledat
jasny,ze dotykovka nebude jako 278,ale po techto vyrocich jsem cekal,ze displej bude lepsi a ne, ze je katastrofalni jak ted pises....
Podle pozadavku a Vaseho popisu se mi to zdalo jako mozna a mozna i nejlepsi volba.....toz tak
Aktualne 1250 GSA HP