No to je fšechno gut, ale dá se sehnat přídavné potkávací světlo v rozumné velikosti???
Dálka - jasný. Mléko bude, máslo bude - a xenon? XENON TAKY BUDE! (jak pravil Zd.Nejedlý)
Mlhovka - taky jasný, ale nijak pro ní nejsem přesvědčenej - zkušenosti z auta mi říkají, že mlhovky jsou opravdu o ničem... resp. dobrý na zviditelnění (ale to zvládne i LED světlo). Úzkej pruh světla z mlhovky umístěné nízko nad zemí umí podsvítit mlhu a jiné sajrajty, ale stejně to nic moc není. Navíc by měla být mlhovka použita JENOM za snížený viditelnosti, ne?
No a protože jsem "silně obrýlenej" a jezdím Virago se 3 světly dálka/tlumený, umím ocenit rozdíl při svícení jedním a nebo třemi potkávačkami (pěkně roztaženými...)
Tak snad proboha nebudu muset na GS dávat ty velký lustry...
Čest (a) buch, Old K.
Před lety mi bylo v autoškole kladeno na srdce, že v ČR se mlhovka nevyplatí... Že maximálně v Německu, kde prý lijou na silnici nějakou sračku, která ti odráží světlo z mlhovek a pak máš ten koláč před autem vážně slušný... Co je na tom ovšem pravdy, kdo ví...
JT napsal(a):
Chci si koupit Hella FF50.Mám dilema, koupit jedno dálkový a jedno mlhový nebo dvě dálkový.
Mno někde je to tu psaný: na motorce můžou (prý) být max 2 dálkový světla. Takže s párečkem přídavných bys na technický nepochodil....
Čest (a) buch, Old K.
JT napsal(a):
Chci si koupit Hella FF50.Mám dilema, koupit jedno dálkový a jedno mlhový nebo dvě dálkový.
Kup sady obou a zkus to a pak ten druhej pár prodaš dál !udělej pořádnej držák a´t se neklepou a zkoušej zima je ještě dlouhá!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
JT napsal(a):
Kup sady obou a zkus to a pak ten druhej pár prodaš dál !udělej pořádnej držák a´t se neklepou a zkoušej zima je ještě dlouhá!!
Právě,že se dá koupit 1 dálkový a1 mlhový.Kterej mám dát na levou a kterej na pravou stranu.Dal bych je dolů na padáky HaB.
Upravil jt dne 05.01.2010 17:30
Nezapomeň ma nějakou ochranou mřížku před ně... Byla by jich škoda...
Každopádně s tebou soucítím, řeším naprosto to samé... Ale raději to udělám sadou mlhovka/dálka, protože nechci mít problémy, že jsem osadil moto něčím neschváleným...
přesně tak když sedíš na moto tak mlha vpravo dálka vlevo! A jak píše xhackerm kup na ně mřížky dělá je GRAVE myslím na TT 50.
Kubrt napsal(a):
Stejně je to takový dost na chuja cpát mlhovky takhle vysoko...pokud to teda mlhovky jsou...logicky ta světla mají podsvítít mlhu,ale v takovýhle vejšce... no nevim
Svatá pravda !!! Tohle mi taky rozum nebere, proč jsou tak vysoko... Klidně je mohli dát před válce, jak tak koukám na ty padáky... A ještě větší machrovina by bylo umístění na "vidle"... Ale tam to bude dost vibrovat...
no ja to mam taky tak origo z BMW na novém Adviku... prostě to tam tak montují... níže by asi mohlo přední kolo dost odhazovat šterk
jinak ty mlhovky máš úplně stejné jako já na novém. Jsou dokonce jiné než zde někdo přiložil fotku xenonu a mlhovky ( na fotce jsou vroubky.. my máme čočku. U kupní smlouvy co mam je napsáno , že to jsou přídavné světla a ne mlhovky..proto není stejná jako ta fotka kolegy, ale spíše pomocná světla. A , že svítí každá jinak - koukni co jenom v OBI je druhů Halogenových žárovek. A některé mají mít zvýšenou svítivost, ale zcela jiné spektrum barvy. Původnímu majitelovi praskla a na pumpě nebo kdekoliv koupil lepší žárovku a může mít žlůto modré zbarvení. Xenon startuje a po zapnutí se jako zhruba v intervalu " vteřiny" rožhavuje.. nedá se to splést. Do 10 vteřin má teprve třeba 8000 K. Ale podle foto máš to co já.
Upravil CZECHcz dne 05.01.2010 19:23
Akorát by tam bylo blbý to, že by dálka na jedné a mlha na druhé straně nebyly designově stejné... Ale zase ty ceny mlhovek na auta jsou sakra lákavé (např. Aukro, Sbazar a jiné)...
NE !!! KAŠLU NA TO... ZASE VYMÝŠLÍM KRAVINY... Koupím Helly FF50...
Upravil xHackerM dne 06.01.2010 11:58
JT napsal(a):
Já mám taky Helly a obě dálkový! A na STK známýho Ale podle mě,si toho na tý technický ani nevšimnou...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Napadlo už někoho narvat na moto mlhovku určenou pro auto? Utáhne to moto vůbec? hmm! Víš jak hnusně to bude vypadat? Hele a naco myslíš že ty FF 50 jsou na vrtulník? Když si dáš jen jednu dálku jednu mlhu tak to moto bezproblému zvládne!
Já mám na 12 GSA originál přídavný světla(uvedeno při koupi-přídavná světla),a ještě přídavný dálkový.Rozdíl je vidět na fotkách,teda jestli je sem nacpu.Nahoře jsou dálkový.
desmosedici přiložený následující obrázek:
[293.96Kb]
Upravil desmosedici dne 06.01.2010 17:45
BMW R1250GS Adventure HP