servisak > ted píšeš přesně k věci ale bohužel výber lidí ať je to ten technik nebo servisák to pak dělá jméno celku tak zas tak složitý myslím není umět se malinko orientovat v dílech na Monitoru , vedět kde tam najdu svíčák a hlavní ložisko zadního kola 6301 C3 atd a umět k tomu najít obědnací číslo ... Naprosto nechápu že si od zákazníka napíši pár dílů a vykašlu se už na to i když mě průbežně ten člověk bude volat jak to s tím vypadá 7 měsíců , že nechaj servis bez diagnostiky kuli kablíku za pár korun celé léto o tom ani nemluvě ... proto sem Prve napsal je dobře že s tímto přístupem rači nedělají nic ... Klidně si zajedu kamkoli jinam i kdyby do němec kde to funguje a po těchto zkušenostech myslím že i stejná ztráta času jak u Bychla s rozdílem že jinde uspěju
cizak napsal(a):
servisak > ted píšeš přesně k věci ale bohužel výber lidí ať je to ten technik nebo servisák to pak dělá jméno celku tak zas tak složitý myslím není umět se malinko orientovat v dílech na Monitoru , vedět kde tam najdu svíčák a hlavní ložisko zadního kola 6301 C3 atd a umět k tomu najít obědnací číslo ... Naprosto nechápu že si od zákazníka napíši pár dílů a vykašlu se už na to i když mě průbežně ten člověk bude volat jak to s tím vypadá 7 měsíců , že nechaj servis bez diagnostiky kuli kablíku za pár korun celé léto o tom ani nemluvě ... proto sem Prve napsal je dobře že s tímto přístupem rači nedělají nic ... Klidně si zajedu kamkoli jinam i kdyby do němec kde to funguje a po těchto zkušenostech myslím že i stejná ztráta času jak u Bychla s rozdílem že jinde uspěju
Já bych zkusil ten liberec jaký to tam bude já to mám sice trochu z ruky ale co aspon se člověk sveze!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Alda napsal(a):
Jezdil jsem k Bychlovi vzdycky a naprosta spokojenost. Skoda.
No nevadi, od brezna jede CarTec Liberec, tim lip. Tam jsou super lidi, 3 roky tam jezdim s autem a naprosto vynikajici pristup i rychlost.
¨¨Chceš říct, že v Liberci budou dělat i motorky? V tom novem BMW na zoně Sever ? ..to bych měl doma potom :-)
Alda napsal(a):
Jezdil jsem k Bychlovi vzdycky a naprosta spokojenost. Skoda.
No nevadi, od brezna jede CarTec Liberec, tim lip. Tam jsou super lidi, 3 roky tam jezdim s autem a naprosto vynikajici pristup i rychlost.
¨¨Chceš říct, že v Liberci budou dělat i motorky? V tom novem BMW na zoně Sever ? ..to bych měl doma potom :-)
To All zklamaní zákazníci bmw servisu:je mě Vás líto,že se stále takhle ponižujete,doprošujete aby jste dostali svůj díl popř.udělat inspekci na svém miláčkovi,je to smutný obrázek servisu bmw Č.R.Nechápu info k bmw servisu v Liberci budeme dělat servis,ale nesmí se o tom mluvit co to je?
Takže znova jak už to mnozí z Vás dělají pokud mám moto v záruce nebo chci využívat prodlouženou záruku až na 4 roky tzv,cargarantie hup na výlet do DE pěknej výlet na 2 hod pokochat se motorkama kafíčko popř nákup pro manželku v nákup.centru naproti.Motorka udělaná se vším všudy a cenovka o něco mín než autec popř.stejná.Pokud mám 1100GS nebo 1150 ty moc nepotřebujou tak v Práglu ke Žlábkovi jižní morava má možná jeden z nejlepších bmw servisů v Oslavanech u Tondy,ale pozor nesmí se o tom mluvit není autorizovanejjo a ještě jsem si vzpoměl na chválu a dobrej přístup u Sikory v PL to je ok pro Ovu,Havířov apod.
Servisům zdar
To Bob: A co mají dělat majitelé motocyklu značky BMW, jejichž němčina se zastavila na výrazech: ...ein gebratenes Schnitzel a ...zweimal Pilsner Bier, bitte...?
Radosek napsal(a):
To Bob: A co mají dělat majitelé motocyklu značky BMW, jejichž němčina se zastavila na výrazech: ...ein gebratenes Schnitzel a ...zweimal Pilsner Bier, bitte...?
Napsat někomu z fóra: třeba helevole Tome objednej mě prosím v Chemnitzu zu Händen Herrn Karl, der echte BMW Fachmann
Upravil Tomas1200GSA dne 15.01.2010 09:19
To Radošek:věř mě,že i to lze vyřešit typy jako ty Alda, apod,kterej se jenom kvůli tomu,že neumí kváknou německy bojí přejet kopec do De,máte na netu překladač z ČJ-DE a napsat mailem objednávku termínu + jakou inspekci chci víc mluvit nemusíš oni ví co mají dělat je na to vorschrift
Chápu,že nějaké objednávání dílu je asi pro Vás nepřekonatelný oříšek na to se budeš muset opravdu obrnit trpělivostí v Inveltu popř.zkus Bmw Krotil tam to prej dodávají do 2 dn držím palce.
...Jááá, gůůůt... Das ist eine gute Idee...
Děkuji za nabídku. Budu o ní opravdu uvažovat, protože mě před letošním koncem záruky bude čekat dvacetitisícový servis a byl bych rád, kdyby se mojí Barborce dostalo všeho náležitého, co bude potřebovat...
Bob napsal(a):
... na to se budeš muset opravdu obrnit trpělivostí v Inveltu ...
Volal jsem včera kvůli deflektorům do AuTec-Inveltu a třikrát během deset minut jsem se nedovolal... Takže jsem se zaklením zahodil mobil a pustil to z hlavy. Za půlhodinu mi volali, s opravdovou trpělivostí mě vyslechli, vymysleli jsme postup, jak deflektory vyzkoušet, objednat a doručit a rozloučili jsme se...
Bob: od 1.1.2010 je to oficialni. Dokud nebylo, nemeli jistotu, tak nechteli zacit sirit zbytecny famy. Pokud jeste do konce roku jednali s BMW, nebylo jisty, ze to dopadne. Pripada mi to absolutne pochopitelny jednani, bejt to naopak tak to spis nechapu.
No obecně oficiální (autorizovaný) servis na moto BMW je v ČR dost v prdeli popravdě je to na úrovni servisů vozů žiguli do roku 1989 možná ještě krapet horší. Moje osobní zkušenosti :
- Bychl termín OK objednání OK dodání dílů OK kvalita práce ovšem stála za ho..o moto po servisu škubalo stejně jako poněm - byla vadná jedna svíce vyměněno doma. Přesto, že součásti 20-tisícovky je i zkušební jízda technika tak jim připadalo vše ok. Pravda v dílenské příručce BMW není délka ani rychlost zkušební jízdy popsána, takže stačí vlastně jen výjezd z dílny na dvůr.
- Autec před koncem záruky bylo potřeba vyměnit manžetu mezi převodovkou a ramenem (cca 3 měsíce) poslal jsem ji m fotokopie dokladů a protože to bylo v listopadu padlo v telefonu OK není problém vyřešíme po novém roce až bude počasí......... říkám si super to je přístup nic neřeší až bude pěkně projedu-se a bude to opravené. Když jsem to začal v břenu řešit výsledek byl super jasně dovezte to, my to na kulanci opravíme. Což znamená dáme ti manžetu za 900Kč zdarma a rozebrání a složení motorky si cvakneš. Protože sazby jsou známé a výměna totoku je rozebrání zadku až k převodovce je to tal +- 4500-5000tis. No a měl jsem po náladě. Manžetu jsem si koupil, vyměnil jsem si to sám a při válení se u motorky jsem si celou dobu nadával co jsem za ****a, že jsem jim to nedovez v dodávce před koncem záruky.
Bylo to poprvé co jsem porušil zásadu a koupil dopravní prostředek v záruce. A už to opět 20 let neudělám. Hezky se vrátím k tradici a budu kupovat za polovic měsíc po záruce. Ať se vzteká a platí někdo jiný.
Mimochodem je stejné i u jiných značek. V Renaultu mi zase jeden zdatý technik stahoval ložisko předního kola obyčejným stahovákem, který si opřel o polosu. Na dotaz jestli má na účtě dost peněz nechápavěk koukal nic o tom, že kříže v kardanu nejsou stavěné na axiální statické zatížení nevěděl. Jediné co věděl, že nemůže ten správný stahovák najít. No a když nemáte přístup na dílnu tak to nezjistíte, vyzvedenete si auto ujedete třeba 5-tisíc a vyskočí vám z auta poloosa. Jedete do stejného servisu a s nadšením chlapcům zaplatíte znova. Zase jsem se rozčílil jen jsem si na to vzpomněl.
To vlada-gsa:
Běž se podívat na úroveň učilišť pro automechaniky... To co popisuješ je jenom následek toho bordelu, který už od této úrovně panuje. Ti kluci na dílně nemají ani ánung o tom, co a jak se má dělat...
Můžu vyprávět story o značkových servisech Ford. To byste vážení blili, s jakými prasárnami ze značkového servisu sem lidi jezdí...
A špatná úroveň značkových servisů mimo jiné vzniká i tím, že mateřská firma je daleko a malý český človíček je od přírody pohodlný. A prostudovat si technologické předpisy? To je přece pro blbce, že...???
Ale jak by řekl klasik: "...s každým koncem začíná něco nového...", takže třeba se změnou majitele AuTec, koncem BMW Bychl pro motocykly a otevření nových značkových servisů BMW se nám blýská na lepší časy...
Upravil radosek dne 15.01.2010 11:08
Je to fakt jen o lidech. Verim, ze majitel zadnyho servisu to takhle nechce, ale nemuze stat za kazdym mechanikem.
Ja byl u Bychla naprosto spokojenej, az na terminy objednani. To byly vzdycky tak 3 tydny a to je strasny.
Vsechno potom uz bylo ale na vybornou, vcetne jedny reklamace a jedny svolavacky.
Prosím nehažte všechny do jednoho pytle ne každý servis BMW u nás je špatný.....my sme autorizovaný servis BMW motorek spustily od 1.1.2010 .... tak mi neberte elán a chuť do práce.......
Slamhak napsal(a):
Prosím nehažte všechny do jednoho pytle ne každý servis BMW u nás je špatný.....my jsme autorizovaný servis BMW motorek spustili od 1.1.2010 .... tak mi neberte elán a chuť do práce.......
Takže máš parádní příležitost udělat dobré, nebo špatné jméno servisu. Nenech zákazníky, aby si měli na co stěžovat, práci odváděj jenom stoprocentní a dělej víc, než "jenom" svoji povinnost.
Pokud budeš fungovat na 100% rok a víc, začne se o Vás mluvit v dobrém. A jestli nevydržíš a párkrát něco ošidíš, celá dobrá pověst je v troubě.
A jestli si myslíš, že mě baví někoho pomlouvat a hanět, tak to jsi na omylu. Stokrát raději bych tady psal, že servis v Dolní Horní je super a všichni Germáni se můžou jít bodnout...
Upravil radosek dne 15.01.2010 15:14
Slamhak napsal(a):
Prosím nehažte všechny do jednoho pytle ...
Takže máš parádní příležitost udělat dobré, nebo špatné jméno servisu. Nenech zákazníky, aby si měli na co stěžovat, práci odváděj jenom stoprocentní a dělej víc, než "jenom" svoji povinnost.
Pokud budeš fungovat na 100% rok a víc, začne se o Vás mluvit v dobrém. A jestli nevydržíš a párkrát něco ošidíš, celá dobrá pověst je v troubě.
A jestli si myslíš, že mě baví někoho pomlouvat a hanět, tak to jsi na omylu. Stokrát raději bych tady psal, že servis v Dolní Horní je super a všichni Germáni se můžou jít bodnout...
No mě krom jinýho vytáčí i neznalost přijímacích techniků - nemyslím teď BMW, ale třeba ve škodovce. Jejich znalosti končí u vyplnění formuláře se závadou (píská to, nejede to, nesvítí to ....). Nejsem odborník přes auta, sem jen stavař, ale to že mi odešel napínák na klíňáku poznam i já, a zrovna nedávno mi na rovinu technik v jedný škodovce řekl, že ani neví co to je, ale že se na to na dílně kouknou ........ děs běs ..... začíná jít všechno prostě do prdele, když si vemu, že to takhle chodí i třeba ve zdravotnictví, tak by mě omyli
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i